Det danske magasin i Spanien
Den Skæve Vinkel: Line Lyster

Hun er sød, snakkesalig og selvsikker – men sådan har det ikke altid været. Line Lyster har også haft sine ture i livets karrusel og været i ubalance. Balancen mistede hun til gengæld ikke på de københavnske salsa barer. Her dansede hun for præcis 20 år siden tæt med en cubaner. De gav hinanden sit ”Si, quiero” til rådhusbrylluppet, for gommen kunne ikke et ord dansk. Netop derfor valgte det unge par at skabe sig en tilværelse i et spansktalende land. ”Vi ville til Madrid, men jeg tog den forkerte afkørsel og pludselig stod Córdoba på vejskiltet. Jeg tænkte pyt med det, så fortsætter vi den vej,” husker den eventyrlystne Line.  


Fandt den røde tråd

Sådan endte Line og hendes ex mand i Fuengirola. Her faldt hun over et eksemplar af avisen SUR in English og en jobannonce for en grafisk designer hos ejendomsmægleren Ocean Estates i Marbella. Det var tilbage i de vækstglade 00’ere. Der var masser af optimisme og muligheder, og Line Lyster var ikke bange for at gribe dem. På rekordtid blev hun marketingchef med otte ansatte under sig. Hun tøvede heller ikke med at gribe chancen, da hun fik mulighed for at blive selvstændig. Lines Redline Company kom til verden i ’04 i yderst sparsomme rammer. ”Vi sad to piger bag én PC i et lille hjørne i et delekontor. Vi var pressede, men nogle gange er det det, der skal til, for at få succes,” smiler den driftige danske pige. Hun fik hurtigt den internationale producent af hårtørrere og fladejern GHD som kunde. Og det blev startskuddet til det hele. ”Det hele” er i dag en velfungerende virksomhed i Estepona med ti mand, som har specialiseret sig i alt fra grafisk design til hjemmesider, sociale medier og SEO. Line Lyster har fundet den røde tråd. Men det har ikke været problemfrit – heller ikke privat.

Lær at være positiv

Sidst i teenageårene kom Line nemlig i en alvorlig ubalance, da hun mistede sin mor. 

Det var et tab og en sorg Line havde meget svært ved at komme sig over. ”Vores gode kærnefamilie gik lidt i opløsning. Døden var desværre et tema, man i flere kredse ikke kunne snakke åbent omkring, og jeg søgte en masse svar,” forklarer en meget åbenhjertet Line Lyster, som ikke følte sig glad i Danmark og begyndte at lide af spiseforstyrrelser. 

”Det var ikke kun min rejselyst, men også en direkte flugt, der fik mig til at rejse til Argentina som 19-årig. Det var helt tosset, men den slags ting sker, når man er krise, mener Line i dag. Rejsen gav hende ikke bare ny luft. Den gav hende også en længe ønsket medvind. På ganske få måneder lærte hun spansk, fik job på en restaurant og begyndte at få svar på mange af livets gåder. ”Jeg fik læst nogle gode bøger og tilmeldt mig flere interessante work-shops. Alt gik på ”hvor kommer vi fra, og hvor skal vi hen” og var en anelse spirituelt. Jeg fandt mig selv igen, fik en god mental styrke, lærte at være positiv og begyndte at spise igen,” fortæller Line Lyster, som de efterfølgende fem-seks år rejste jorden rundt – nu udelukkende af lyst. Line var både rejseguide i Tyrkiet og arbejdede på krydstogter i Caribien, Afrika og hele Europa inden hun vendte tilbage til Danmark for at tage sin uddannelse indenfor marketing og kommunikation. Det blev hendes nye fag – og hendes nye passion.   

Glødende passion

I en verden og i en branche under konstant forvandling, får Line Lyster aldrig lov til at gå i stå. ”Alt er nyt og elektronisk, men al salg og marketing er baseret på følelser – fuldstændig som det altid har været. Vi lægger vores sjæl i en opgave, for vores opgave er at vække nogle følelser frem i folk. Det skal lykkes, for at vores kunder får salg og succes. Det er ret spændende,” forklarer en passioneret Line Lyster. Hendes medfødte passion for marketing får frit spil på Costa del Sol. Hun elsker sit fag, sit Spanien, sin nye familie og tabte ikke pusten ved at blive mor i en sen alder. ”Alt for mange brokker sig. Tænk i stedet positivt og kom videre. Notér hver dag fem ting ned, du er glad eller taknemmelig for. Det skal være nye ting – hver dag. Den vej rundt træner du din hjerne til at tænke positivt. Det kan gøre underværker,” er de næstsidste ord fra Line Lyster. De sidste bliver: ”Er der noget, du vil, så gør det. Du har kun ét liv.” Med den filosofi har Line Lyster fået et spændende og anderledes liv.


Ti skæve til Line

1. Din dårligste vane?

Jeg spiser meget chokolade – men det er da også meget hyggeligt.

Specielt skildpadder og snebolde har jeg svært ved at holde fingrene fra.

2. Dagens gyldne moment?

Det er mine ti minutter med yoga, meditation og mine fem tibetanere. Fra mit hus i Coín har jeg et smuk udsigt over bjergene. Det er den bedste start på dagen.

3. Hvad gør dig nervøs?

Når ting går for langsomt. Og det sker desværre for ofte hernede…

4. Det bedste råd du nogensinde har fået?

At stole på universet og at det hele har en mening.

Tror du på det, er der ikke noget at være bekymret for.

5. Hvem ville du gerne drikke et glas vin med?

Min mor. Hun gik desværre bort, da jeg kun var 17 år. 

6. Det vildeste du nogensinde har været ude for?

At jeg blev gravid og fik en søn som 45 årig – helt naturligt. 

Pablo er i dag tre år. Lys, blå øjne og verdens dejligste dreng. Jeg havde aldrig tænkt på at få børn.

7. Det bedste og værste ved Costa del Sol?

Det er uden tvivl vores internationale miljø. Det findes normalt kun i storbyer. 

Det værste er lykkeridderne. Dem er der desværre for mange af.

8. Har du en tilbagevendende drøm?

Jeg vil på krydstogt verden rundt.

Det koster kassen og kan næppe lade sig gøre i disse Corona-tider, men en dag skal jeg nok komme af sted.

9. Det bedste marketing du nogensinde har set?

Smart bilerne har gjort det fantastisk. Dybest set er det en lille grim bil, men de har på fornemmeste vis fået skabt et brand, et community og nogle værdier uden sidestykke. 

Skulle jeg nævne noget fra egne rækker, bliver det BreatheTM Restauranten i Marbella. Det koncept vi fik skabt der, kan vi godt være stolte af.

10. Hvornår tror vi, vi kommer helt ud af coronakrisen?

Først når der kommer en vaccine. 

Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.