Det danske magasin i Spanien
Atleten (og verdensmesteren) Leon Kofoed får aldrig nok af Costa del Sol

Atleten (og verdensmesteren) Leon Kofoed får aldrig nok af Costa del Sol

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det er en superenergisk Leon Kofoed, jeg møder på Finca Naundrup i Calahonda. Det er ikke første gang, jeg har mødt Leon, jeg har haft fornøjelse af at møde ham flere gange på hans efterhånden adskillige ture til Spanien, men denne gang har jeg sat den danske atlet i stævne til en snak om, hvad det er, der får ham til at vende tilbage til Costa del Sol og til Spanien igen og igen.

Spanien kan noget særligt. Vi får vævet en sund livsstil ind i en feriefølelse

Først skal det lige nævnes, at Leon Kofoed er OCR-atlet. Det står for Obstacle Course Racing eller på helt almindeligt dansk: forhindringsløb. Det er en sport, der er vokset eksplosivt de seneste år, og der er snart ikke den region, der ikke afholder sig eget løb. Når Leon Kofoed ikke er fuldstændig indsmurt i mudder eller hænger fra fingerspidserne i en monkeybar, bijobber han på CBS (Copenhagen Business School), hvor han underviser i erhvervsøkonomi.

Fra den dybeste dal til den højeste bjergtinde – Costa del Sol har det hele, siger atlet Leon Kofoed, der her ses på toppen af La Concha.

Spanien – feriefølelse med masser aktivitet

13 ture, 3 races, næsten 200 træningssessions og et hav af aktive oplevelser til lands, til vands og (næsten) i luften fra Andalusiens bjergsider er det blevet til på de seneste fem år. Selvom coronavirussen lige nu har sat en stopper for rejseriget, så er der yderligere lagt i støbeskeen til seks flere rejser til Spanien i 2020.”Jeg rejser i hele verden, men om ikke andre steder kan jeg sige, at jeg er så flittig en gæst,” griner Leon og fortsætter: “Spanien kan bare noget særligt. Det er først og fremmest feriefølelsen – landet har autoritet som foretrukket ferieområde. Det betyder, at når vi afholder camps i Spanien, har vores gæster fornemmelsen af ferie, men de træner ofte langt hårdere og hyppigere, end de ville gøre derhjemme. Det er ikke usædvanligt, at vi får presset fire træningssessioner ind om dagen,” fortæller Leon Kofoed, der underviser på de camps, der afholdes af TripExtreme, som hans kæreste Katrine Preisler administrerer.

Spanien kan dog mere end blot at give en overdådig feriefølelse. Den unikke natur har også en vis tiltrækningskraft på eventyrlystne danskere, hvilket Leon forklarer således: “Naturen her på Costa del Sol betyder, at det aldrig bliver kedeligt. Vejret gør, at vi kan gøre, hvad vi har lyst til. Den ene dag bestiger vi det højeste bjerg og den næste tager vi på opdagelse i den dybeste dal.”

Leon Kofoed med kæreste Katrine Preisler.

Farvel pensionsordning, hej atletkarriere

I 2018 vinkede Leon Kofoed farvel til et trygt og godt job med pension og kantineordning. “Jeg vandt EM i OCR i 2018 besluttede mig for, at jeg ville satse på sporten. Det betød, at jeg måtte have en samtale med min arbejdsgiver, der godt nok undrede sig en smule over min beslutning om at forlade det trygge job med pensionsordningen til fordel for en sportskarriere,” griner Leon Kofoed, der er firedobbelt EM-mester (2 x single og 2 x hold) og også har en VM-titel under bæltet. Alligevel er det ikke VM-titlen, der ligger foran ham som det endegyldige mål. “Dybest set jagter jeg ‘det perfekte race’. Det vil sige et løb, hvor alt går op i en højere enhed og jeg leverer den bedst mulige præstation. Det har ikke nødvendigvis noget at gøre med, hvor langt der er op eller ned til de andre atleter. Når alt kommer til alt arbejder jeg på at blive den bedste Leon,” smiler Leon Kofoed og fortsætter: “Lige nu er det som atlet, men senere i livet bliver det måske den bedste Leon som forretningsmand eller den bedste Leon som far.”

Får det bedste frem i andre

Det er dog ikke kun sit eget bedste selv, Leon ønsker at nå frem til. Når man taler med den energiske atlet, at det tydeligt, at der findes et grundlæggende behov for også at hive det bedste frem i andre og for at få alle med – også dem, der ikke ligger forrest i feltet. På dansk grund underviser Leon i OCR-træning, teambuilding og laver firmaevents i sit eget firma OCR Training Denmark. “Jeg vil gerne ud til folk med budskabet om, at du kan meget mere, end du selv tror. Mange af dem, jeg træner, har en lidt nedslidende tankegang om sig selv. Derfor er det vigtigt for mig at få kommunikeret, at dine mål ikke behøver at blive defineret af et tal og en tid, så længe du arbejder på at blive den bedste version af dig selv. I sidste ende må det være det, der betyder noget, når man ser sig tilbage senere i livet,” bliver de sidste ord fra den danske atlet.

Du kan se mere til Leon Kofoed på Instagram: leonkofoed_ocr eller www.leonkofoed.com


Leon Kofoed

28 år gammel

168 cm høj

63 kg tung

Hurtigste tid på 5k: 16:13

Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa