Det danske magasin i Spanien
Lars Møller: Jægersoldat gæster Club Danés

Lars Møller: Jægersoldat gæster Club Danés

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

ARRANGEMENTET ER UDSAT INDTIL VIDERE GRUNDET COVID‑19. NY DATO MEDDELES SÅ SNART DET ER MULIGT.

Der bliver givetvis kamp om pladserne, når Lars Møller lægger vejen forbi Club Danés. Efter 25 år i jægerkorpset gør den tidligere jæger sig i dag som forfatter og coach – med stor succes. ”Jeg har naturligvis en historie, jeg gerne vil fortælle. Men jeg vil også fokusere på personlig udvikling og de redskaber, vi alle søger efter for at finde den bedste udgave af os selv. Vi kan nemlig ofte meget mere, end vi tror vi kan, blot vi ruster os selv til det,” fortæller Lars Møller forud for sit foredrag på Costa del Sol.   


Han har ingen akademisk uddannelse. Det er heller ikke nødvendigt. For som jægersoldat lærte Lars Møller at håndtere stort mentalt pres og vanskelige udfordringer under operationer på Balkan, i Afghanistan og i Irak. Med sin viden og erfaring fra et liv på kanten af det menneskeligt mulige, har han tillært sig de rette metoder og tanker, som han nu giver videre i sine bøger og foredrag. ”Det handler ikke om at kunne klare alt, men om at kunne klare det, man selv har besluttet sig for,” tilføjer den forhenværende jægersoldat. Men udgangspunkt i konkrete oplevelser fra sin tid som jæger lærer han publikum om mental robusthed og stærk selvbevidsthed. Som tilhører får man indblik i mentalt arbejde og fokusering, og i hvordan man forbedrer sig. 

Lars Møller stoppede i jægerkorpset i 2009 efter 25 års tjeneste. Han modtog Dronningens Hædersmedalje og har nogle af de fornemmeste udmærkelser for sin deltagelse i operationer rundt omkring i verden. Blandt andet en Presidential Unit Citation for sin indsats i Afghanistan i 2002, som kun er uddelt til få personer siden 2. verdenskrig

Nå dine mål

Lars Møller er det sidste årti gået i dybden med sin stærke passion for at udvikle mennesker og organisationer. ”Min grundtanke er, at vi kan det, vi vil. Jeg har oplevet de mest umulige opgaver blive løst, fordi dedikerede mennesker besluttede sig for, at ville det sammen,” fortæller han. 

I 1984 blev han optaget i Jægerkorpset. De første ti år betegner Lars Møller som ren mesterlære, men i midten af 90’erne skete der nogle ting, der fik ham til at se anderledes på sig selv og på mennesker i sin helhed. ”Jeg fik øjnene op for de stærke mentale kræfter, der kommer i spil, når mennesker arbejder godt sammen. Min mesterlære virkede, men der var i virkeligheden ingen, der vidste hvorfor. Det satte jeg mig for at finde ud,” fortæller den tidligere jægersoldat. Hans konklusion er, der ikke er et endegyldigt svar, men nøgleordene er samspil, forståelse og træning. Det er de elementer, han arbejder på at få alt til at gå op i en højere enhed i sit arbejde som coach. ”Det er underordnet, om du er virksomhedsejer, afdelingsleder, sportsmand, ægtemand eller blot en bevidst person med nogle udfordringer. Jeg ved noget om mennesker i udvikling i jagt på deres mål. Derfor kan jeg inspirere og hjælpe dig på vej.”

Lars Møller har virket, og virker fortsat, som coach for flere sportsfolk på allerhøjeste niveau – herunder cykelholdet Team CSC / Saxo Bank med B.S. Christiansen, den tredobbelte verdensmester i speedway Nicki Pedersen, flere Superligahold og VM-holdet for dameroning. Som forfatter har han netop udgivet bogen Ultimativt Lederskab. Det er hans tredje bog, siden han i 2012 debuterede med bestselleren Jæger 200 – med hjertet som indsats.

Hér ligger forskellen

For at inspirere og hjælpe andre i kampen for at nå deres mål, har Lars Møller en baggrund, der er med til at gøre forskellen. ”Når du har været i krig, båret våben, og været nødt til at bruge dem, sker der noget i én. Dit livssyn ændrer sig, når dit liv pludselig er i andres hænder og omvendt,” forklarer den tidligere jægersoldat og fortsætter: ”Som jæger kommer man både fysisk og psykisk ud i ekstreme situationer. Vel er det hårdt, men det giver dig også en ballast, du kan tage med dig resten af livet.” Det er netop den ballast, han gerne deler ud af. Andre jægersoldater gør sig i dag som forfattere, foredragsholdere og coaches, og Lars Møller er slet ikke i tvivl om, hvorfor det værd at lytte til og spare med en forhenværende jæger. ”De er hverken specielt intelligente, talentfulde eller bogligt kloge individer. Men en jægersoldats indstilling skiller sig ofte ud. Hvis jeg ikke kan nu, så kan jeg bare lære det. Det er sådan, han tænker, og det er derfor, en jægersoldat når sine mål, forklarer Lars Møller. Han slår fast, at det er den enkeltes indstilling til at løse en opgave og disciplinen, motivationen og viljen til at overvinde de slidsomme momenter, der gør forskellen.  

Lars Møller har en spændende historie – og meget at give videre. Du får begge dele, når han gæster Costa del Sol.


Sådan kommer du med!

ARRANGEMENTET ER UDSAT INDTIL VIDERE GRUNDET COVID‑19. NY DATO MEDDELES SÅ SNART DET ER MULIGT.

Foredraget finder sted i foreningen Club Danés på Ctra. de Mijas. Arrangementet forventes at vare 2 – 2 1/2 timer.

Billetterne koster 25 euro og kan købes i selve Club Danés, på Café La Vida og på Havnekroen i Fuengirola. Der er kun 150 pladser. Sandwich og en øl, vand eller et glas vin er inkl. i prisen.

Spørgsmål kan rettes til: telefon 952 47 28 80 og mail vederz@gmail.com (Niels Vedersø)

Af Henrik Andersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa