Det danske magasin i Spanien
Vekselkontorerne på vej tilbage · Hver anden spanier er på WhatsApp · Lidt om torsdagens helligdag “Día de Andalucía”

Vekselkontorerne på vej tilbage · Hver anden spanier er på WhatsApp · Lidt om torsdagens helligdag “Día de Andalucía”

Vekselkontorerne på vej tilbage

De sås alle steder; de velkendte vekselkontorer, som blev flittigt besøgt af turister og andre, som skulle have vekslet valuta. Men da (næsten) alle fik euro på lommen i år 2002, led de mange vekselkontorer en stille død. Men nu kommer de måske igen. I det mindste har virksomheden Iworld Cambio annonceret en snarlig indvielse af deres nye vekselkontor på hovedstrøget Calle Larios i Málaga. Og virksomheden annoncerer nye åbninger i både Marbella, Torremolinos og Fuengirola. Firmaet ser lyst på fremtiden grundet den stigende lokale turisme, som i dag består af så mange nationaliteter fra ikke-eurolande, at der atter er behov for vekselkontorer. Dertil kommer, at virksomheden også, som noget nyt, vil tilbyde internationale pengeoverførsler.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Hver anden spanier er på WhatsApp

Den 24. februar 2009 fik den ukrainske emigrant Jan Koum en idé, som hans amerikanske ven Brian Acton hurtigt var med på. Idéen er dagens sociale medie WhatsApp, som på verdensplan har 1.500 millioner brugere. Alene i Spanien er 25 millioner i dag på WhatsApp, hvilket er over halvdelen af befolkningen. Hvis man fratrækker de helt unge og de allerældste i befolkningen, som man formoder ikke har en mobiltelefon, er det praktisk talt alle spaniere, der har app’en. WhatsApps tiårs fødselsdag kan fejres med manér. De to stiftere bag app’en har længe kunnet fejre deres initiativ, for tilbage i år 2014 købte Facebook og Mark Zuckerberg deres forretning for 19 milliarder dollars.
 
 
{loadposition google}
 
 

Lidt om torsdagens helligdag “Día de Andalucía”

Symbolet for den andalusiske regionaldag er personen Blas Infante. Han blev født i 1885 i den lille landsby Casares nord for Estepona. Blas Infante blev i flere kredse betragtet som Andalusiens fader. Han mente, at hvis ikke Andalusien var velfungerende, ville resten af Spanien heller ikke fungere. Han hentydede til Andalusiens store geografiske areal, store befolkning og ikke mindst industrien, som på den tid var langt mere omfattende end i dag.
Inderst inde følte han sig meget andalusisk og var stolt af de andalusiske særpræg. Der var også derfor, han tog initiativ til at tegne det andalusiske flag i de grønne og hvide farver med Hercules-emblemet i midten.
Blas Infantes arbejde blev imidlertid kun værdsat i Andalusien. Han var aktiv i flere politiske partier men blev aldrig valgt til parlamentet. Ved det sidste demokratiske valg i 1936 var han aktiv i partiet Partido Republicano Federal, der, som navnet klart antyder, gik ind for en federalt styret spansk republik.
Historien tog imidlertid en drastisk drejning, da general Franco gennemførte sit militærkup, som blev starten på den tre år lange spanske borgerkrig. Blas Infante blev den 11. august 1936 henrettet i Sevilla af Francos tropper for at have “taget del i det politiske arbejde i et parti, som stod for revolutionære tendenser og et Spanien opdelt i regioner.” Franco var nemlig klar modstander af regioner og ønskede et samlet Spanien med ét flag, ét sprog og én regering i Madrid.
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.