Det danske magasin i Spanien
Málagas lønninger falder · Dyrere at bo til leje · VOX i hanekamp

Málagas lønninger falder · Dyrere at bo til leje · VOX i hanekamp

Málagas lønninger falder

Krisen er ovre – men lønningerne halter efter. En ny opsigtsvækkende rapport fra fagforeningen CCOO taler sit tydelige sprog. Flere af deres medlemmer i Málaga-provinsen er kommet ud af arbejdsløshedskøen, men deres medlemmers lønniveau er markant lavere end før krisen brød ud i 2008. Fagforeningens tal viser således, at en Málaga-borger i dag tjener 11 procent mindre end for ti år siden. Vel er mindstelønnen steget siden da, men mange andre er aldrig kommet sig over det lønfald, der var kendetegnet for kriseårene. Så set i det globale perspektiv er Málaga-borgernes købekraft faldet det sidste årti. Fagforeningens tal fortæller, at en arbejdstager i provinsen i dag årligt tjener 15.939 euro.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Dyrere at bo til leje

Priserne på lejeboliger stiger fortsat på Costa del Sol. At leje en bolig i Málaga-provinsen på 100 kvadratmeter koster i dag i gennemsnit 831 euro pr. måned – eller 8,31 euro pr. kvadratmeter. Tallet kommer fra Fotocasa, som er en af Spaniens største boligportaler.
I den seneste rapport fra Fotocasa er lejepriserne i Torremolinos og Benalmádena de sidste par år steget så voldsomt, at disse to kommuner nu er de dyreste på Costa del Sol med priser på henholdsvis 9,62 og 9,10 euro pr. kvadratmeter. Til sammenligning ligger Marbella og Málaga by på ca. 8 euro, men priserne kan svinge afhængigt af område. Således ligger de bedste lejeboliger i Málaga centrum på rundt 1.000 euro i månedlig husleje.
I de seneste tal fra Fotocasa er det bemærkelsesværdigt, så dyr Málaga-provinsen er blevet i forhold til Granada og Sevilla. I disse to byer koster en lejlighed på 100 kvadratmeter i dag lige over 600 euro at leje mod de 831 euro i Málaga.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

VOX i hanekamp

Partiet VOX foreslår, hanekampe på ny lovliggøres. Forslaget fra det nye parti i spansk politik er seneste skud på stammen over kontroversielle forslag og udtalelser. Hanekampe blev ulovliggjort i Andalusien i 2003, men VOX mener, det er en gammel tradition, som bør bevares.
Meningerne om det nye parti i spansk politik, VOX, er mange – og delte. VOX fik sit store gennembrug til regionalvalget i Andalusien i december, hvor partiet kom i det andalusiske parlament med 12 mandater (11 procent af stemmerne). Siden da er tilslutningen i de landsdækkende meningsmålinger steget markant. Meningerne om VOX er så splittede, fordi partiet har nogle meget klare og kontroversielle holdninger til bl.a. homoseksuelle, hustruvold, Gibraltar og debatten om det catalanske tilhørsforhold. Partiet bliver højst sandsynligt stemt ind i det spanske parlament til valget i april. Omvendt er det tvivlsomt, om partiet når at få sig mobiliseret til at kunne stille op til kommunalvalget i maj.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.