Det danske magasin i Spanien
Sabor a Málaga på Salón de Gourmets

Det var manges smagsløg, der lokkedes til Madrid og messen Salón det Gourmets, som afholdtes i slutningen af april i år. Specielt lokkedes mange til den del af messehallen, som reserveres specielt til Sabor a Málaga, hele 240 kvm, hvor mange af vores provins egne produkter blev præsenteret og ikke mindst tilberedt af kendte stjernekokke som Diego Gallegos fra den Michelinbelønnede restaurant El Sollo i Benalmádena.

Messens egentlige navn er Feria Internacional de Alimentacion y Bebidas de Calidad Salón de Gourmets, dvs. Salón de Gourmets internationale messe for kvalitetsmad og –drikke, men af forståelige årsager, nøjes folk med at sige Salón de Gourmets. Det var den 31. gang, med egen hal på messen og fjerde år i træk, produkter fra Málaga præsenteredes på messen fra ikke færre end 43 producenter. Bag dette stod naturligvis Málaga amtsråds eget varemærke, det blå Sabor a Málaga –mærke, der nu er et kendt symbol i mange kredse, og som viser, produktet kommer her fra den sydspanske provins.
Men det var ikke bare produkterne, der præsenteredes. Salón de Gourmet er gennem årene blevet en omtalt messe med aktiviteter, prøvesmagninger af mad og drikke, konkurrencer, workshops, præsentationer, madlavsningsdemonstrationer og meget mere.

Begyndelsen

Grundlaget for Salon de Gourmets startede i 1976 af Grupo Gourmet, som var den første virksomhed i Spanien, der specialiserede sig i gastronomi med tidsskriftet Club de Gourmets. Samme år arrangerede de også Mesas Redondas de Gastronomía, der bestod af journalister og kokke, som byttede ideer og tanker med henblik på gastronomi og udvikling af den nye spanske kulinariske verden. Siden da er tidsskriftet fortsat med at reflektere den kulinariske verden uafhængigt, objektivt og nøje.
Med årene er Grupo Gourmet vokset, og de har blandt andet udarbejdet Gourmetour, Food & Wine and Tourism of Spain – en uafhængig guide om området, og i 1986 præsenteredes den prestigefyldte klub Gourmet Wine Club. Samme år, 1986, startede Grupo Gourmet Salón de Gourmets, som blev et ambitiøst projekt, en messe for kvalitetsmad og drikkevarer, som dengang samlede 73 udstillere og flere end 8000 besøgende. Og denne messe har gennem årene fået succes og er nu en stor internationalt og højt skattet messe, med i år flere end 1600 udstillere med flere end 35.000 produkter, flere end 85.000 branchebesøgere og flere end 1628 journalister og akkrediterede medier.
 
Der hersker altså ingen tvivl om at Gourmet Group bidrager til at markedsføre Spanien som et varemærke, samt at fremme den spanske gastronomiske kultur og de produkter, landet har at byde på.

Stor interesse for Málagas produkter

Der hersker heller ingen tvivl om, at produkter fra vor solrige provins vækker interesse. Tallene viser, at hele 80% af de branchefolk som besøgte montrene med produkter med mærket Sabor a Málaga, viste stor interesse for at købe disse og godt 47% kendte oven i købet allerede det blå mærke. Det er to procent flere end forrige år, Det glædede naturligvis Málagas amtsråd, og Komiteen for Turisme og Planlægning på Costa del Sol vurderer, at produkterne, som bærer Sabor a Málaga, var blandt de mest interessante på messen.
Så vokser naturligvis nysgerrigheden om, hvilke produkter der præsenteredes. Jo, det var: Vin, øl, alkohol og olivenolie og, ej at forglemme, de lokale oste, der laves i Málaga. Og også andre mejeriprodukter, æg og honning mødte en stor efterspørgsel, ligsom kød og økologiske varer. Specielt stor var interessen for specielle piquitos – små brødstænger som passer særligt til at spises med ensaladilla rusa, ost eller skinke, ligesom vermouth som er specielt fremstillet til at drikke sammen med fisk, gourmetturrón, blæksprutteblæk, nye slags kager med algarrobo (johannesbrød) mm. Interessen var også stor for de forskellige saffranprodukter som salt, sauce, te etc. som La Danesa skrev om i januar i år.

Sabor a Málagas image styrkes

Den positive respons som Sabor a Málaga har fået på Salón de Gourmet er noget, som glæder både skaberne af mærket og selvfølgelig også producenterne, hvis produkter bærer mærket. Jacobo Florido, ansvarlig for økonomi og produktion i Málaga amtsråd, betonede vigtigtheden af det øgede kendskab til Sabor a Málaga, da han så, at antallet af besøgende til messens Sabor a Málaga-afdeling med kokke og somelier’er steg med 1,3% i forhold til sidste år. Han er også opmærksom på den rent samfundsøkonomiske vinkel – større kendskab medfører, at producenterne kan sælge mere og dermed vækste, og således skabe flere arbejdspladser i provinsen.
Florido er tilfreds med resultatet efter messen og stolt over nu at kunne se frugten af det arbejde og de satsninger, som Málagas amtsråd har arbejdet hårdt med for at fremme varemærkets image samt føre det ud på markederne både nationalt og internationalt. Og med til messen i Madrid, for at styrke varemærket yderligere, var intet mindre end nogen af provinsens stjernekokke såsom den allerede nævnte Diego Gallegos samt Richard Alcayde, Álvaro Ávila og Mateo Masato med flere.
 
sabor malaga2405B
 
sabor malaga2405C
 
 
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.