Det danske magasin i Spanien
Sabor a Málaga – Málagas egen gin, Malaka

Sabor a Málaga - Málagas egen gin, Malaka

Gin og tonic er en longdrink og en af de få cocktials, der passer lige så godt om dagen på en solrig terrasse som i stuen efter middagen.
Når vejret bliver varmere øges interessen for gin og tonic. Ginexperten Carlos Villanueva siger, at trenden i Andalusien, ja i hele Spanien og faktisk hele cocktaileuropa, i år peger mod jordbærmarker.

Málagas ældste bar af sin slags, kun et stenkast fra Calle Larios og katedralen, serverer gin af højeste kvalitet. Så for en ginentusiast er et besøg i provinshovedstaden og på Bar Gin Tonic et must. Og nu hvor dagene er blevet varmere, hvad kan da passe bedre end en opfriskende cocktail, eller rettere longdrink, for det er jo det, en gin og tonic er.

DSC 2379 3

Eneste bar med egen gin

Hylderne bag baren bugner af flasker i forskellige design og farve, men jeg besøger Gin Tonic Bar med henblik på ginen Malaka. Dog forholder det sig sådan, at jeg ikke selv tilhører skaren af ginentusiaster, men jeg ser det som en udfordring for mig selv at skrive om denne alkohol samt for barens ejer og manden bag Gin Malaka, Carlos Villanueva, at se om han blandt flaskerne kan finde en gin, som passer mine smagsløg. For selvfølgelig er gin ikke bare gin – nej, gin er en hel verden af forskellige smage.
 
”For mig er det en selvfølgelighed at baren, som jeg i december har haft i ni år med entusiasme stor for gin, skulle have en god husets gin, som desuden skulle være den eneste gin fra Málaga. Det har været en stor investering og udfordring, som kunne have risikeret barens rygte, hvis det ikke lykkedes,” fortæller Carlos Villanueva, som nu i to år har serveret Gin Malaka i sin bar, resultatet af seks-otte måneders intensivt arbejde. Carlos Villanueva fortæller, at det ikke er let at lave gin og at det kræver stor kundskab. Men gin-kundskab er ikke noget, han mangler efter at have arbejdet i gin-og-tonic-branchen i mange år og serveret titusindvis gin og tonics.
 

Konkurerer på kvalitet og kendskab til Málaga

”At lave gin er en stor mission, og jeg vil ikke anbefale hvem som helst at gøre det. Det kræver dybt og bredt kendskab for at kunne konkurere med de store kendte mærker som f.eks. Gordon – og jeg har valgt at konkurere på kvalitet. Her i baren findes hundredevis af forskellige slags, og Gin Malaka Premium hører til de ti bedste, trods at vi kun fremstiller godt 5000 flasker om året,” forklarer Carlos Villanueva, som også fortæller at Gin Malaka Premium fremstilles af de bedste korn, destilleres fire gange og har otte tilsatte aromaer, hvoraf en af jasmin – for at give et strejf af Málaga.
 
Strejfet af Málaga går helt i linje med Sabor a Málaga, det kendte blå mærke som Carlos Villanueva gerne samarbejder med, først og fremmest for at nå ud til det internationale marked, til hvelket Sabor a Málaga jo åbner mange dører, selvom samarbejdet stadigvæk er i startfasen. Senest er han rejst til Tel Aviv for at markedsføre sine produkter. Og ligeledes er han med i organisationen La Carta Malacitana med både Gin Malaka og Bar Gin Tonic, ligesom mange andre mærker af topkvalitet i Málaga.

Servér gin korrekt: 5/20

Og kvalitet er noget, som gæsterne får lært sig hos Bar Gin Tonic, hvor alle, der arbejder i baren, er NOGA UTBILDADE i og behersker kunsten at servere gin. Carlos Villanueva er grundig med at give kunderne mere end bare en GT, som hurtigt hældes op i et highballglas fyldt med is. Nej, hos Bar Gin Tonic gives merværdi til gæsten gennem kunsten at servere gin rigtigt. Og her handler det om finesse og teknik. Først gælder det glasset og Carlos Villanueva foretrækker at servere en gin og tonic i et så koldt ballonglas, for at aromaen skal have mulighed for at udvikles. Først skyldes glasset med isstykker af god kvalitet (kompakte, som ikke smelter for hurtigt). Derefter hældes eventuelt vand ud inden glasset med isen i, køles ned til minus fire grader ved hjælp af en kølemaskine. Efterfølgende tager han et stykke citronskal, hvis det er tilfældet, at dette er det bedste aromavalg for den udvalgte gin, (andre alternativer kan være f.eks. appelsin). Det er vigtigt at frugtkødet ikke kommer med, da det kun er aromaen, man vil have, ikke juicen. Nu parfumeres glasset med citronskallen (skallen vrides forsigtigt i glasset, så aromaerne i olierne i skallen frigøres), inden Gin Malaka Premium hældes i. 5 cl skal der i og på mål (hvorfor flaskens låg er designet, så det rummer 5 cl), hvorefter 20 cl Schweppes tonic premium hældes i med hjælp af en cocktailske.
Cocktailskeen kan virke overflødig men faktisk er den yderst vigtig. I en god gin og tonic vil man nemlig beholde boblerne i tonic’en intakte for smagens skyld (de bryder sammen, hvis tonic’en hældes op direkte fra flasken og ned i glasset), og desuden hjælper skeens spiral til at blande cocktailen, så den ikke behøver at røres i, når den bliver serveret.

2 gin og 1 rom

At servere en god gin og tonic er altså en sand kunst, og jeg forstår, hvorfor Carlos Villanueva værdsætter at kunne servere sin egen gin som en af de bedste i barens udbud.
 
”Der findes to Malaka gin, Gin Malaka Premium, som er halvtør og så den tørre: Malaka London Dry Gin. Premium serveres bedst med citronskal og Schweppes Tonic Premium, mens den tørre bedst serveres med citronskal og Schweppes almindlige tonic. Og tonic’en serveres altid af små flasker (igen for kvalitetens skyld), et antal forskellige slags findes i baren.
 
Snart er det tid til næste produkt i Malaka-serien. Indenfor nogle måneder regner Carlos Villanueva nemlig med at lancere sit næste produkt, som har været under udvikling et stykke tid, og som jeg har har fået lov til at testsmage, nemlig mærkets egen rom. Men mere kan jeg ikke skrive om den.

Selvfølgelig findes der gin til alle ganer

Og Lykkedes det Carlos Villanueva at servere mig en gin, som jeg synes om? Svarer er ja!
Gin Malaka Premium med tonic er en god og letdrikkelig gin, men den som passer mine smagsløg bedst, og som blev min favorit, er Premium Bruni Collins; en frugtig gin uden noget tilsat pånær nogle iskolde isstykker, udmærket til en varm dag i provinshovedstaden.
 
DSC 2387 2
 
 
Af Sara Laine

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.