Det danske magasin i Spanien
Sabor a Málaga – Gourmethallen Mercado Sol serverer smagen af Málaga

Sabor a Málaga - Gourmethallen Mercado Sol serverer smagen af Málaga

 
Der sker meget med konceptet Sabor a Málaga, som nu tager en hel ny drejning og bliver mere end producenter med det blå mærke, som du kan købe og anvende hjemme. Nu har Málaga amtsråd, i samarbejde med Torremolinos kommune, gjort et sats, som kommer til at ligge i hjertet af Torremolinos. Planerne er allerede langt fremme, og det varer ikke længe, før Sabor a Málagas første gourmethal kan hilse sultne og nysgerrige gæster og besøgende velkomne.

En restaurantshal

Nu tænker mange måske, at dette ikke er Sabor a Málagas første gourmethal, da der jo har fandtes et permanent Sabor a Málaga-marked i Coín siden 2015, men det er det, for konceptet er anderledes. Den gourmethal, som åbner i hjertet af Torremolines, bliver nemlig til en hal med 19 restauranter, som serverer gode madretter for gæster og besøgende, samt fire barer, der serverer drikkevarer – alt sammen mærket Sabor a Málaga. Gæsterne skal kunne vælge mellem at slå sig ned og nyde Málagas smag direkte eller købe med hjem, skulle det ske, at lysten til at lave mad, ikke indfandt sig den dag. Markedet i Coín, som var det første permanente Sabor a Málaga-marked, tilbyder kunderne at købe Sabor a Málaga-produkter direkte fra producenterne, på samme måde som det planlagte Sabor a Málaga-marked i San Pedro, som Málagas amtsråd nu satser 600.000€ på.

Gammelt byggeri i nye klæder

”Vi har mange planer for Torremolines i år og en af dem er gourmetmarkedet mærket Sabor a Málaga, som går under navnet Mercado Sol,” siger José Ortiz, borgmester i Torremolines, da La Danesas udsendte møder ham på byens rådhus. Og han forsætter: ”Vi har kigget på markedspladsen eller retter salgshallen, som bliver indrettet i en af kommunens gamle kontorbygninger på Plaza de la Independencia mellem busstationen og togstationen. Denne bygning skal nu, af naturlige årsager, gennemgå en renovering for at blive tilpasset, så dens faciliteter passer til den nye anvendelse.”
 
Projektet med at renovere og færdiggøre den gamle bygning er et arbejde, som Torremolinos kommune har udliciteret, hvorfor kommunen igennem en periode tager imod tilbud fra forskellige entreprenører, for til sidst at vælge det bedste projektforslag.
Ideen bag projektet er opstået mellem Torremolinos kommune og amtsrådet, og ligesom at det er et stort sats med hensyn til turismen i området, er tanken også at tilbyde dem, som bor i nærheden en plads, hvor de kan nyde mad og kultur såvel som tradition.
”Vi har kigget på mange forslag, og når valget af entreprenør falder, går arbejdet igang direkte efter, så Sabor a Málagas første gourmethal kan åbne allerede til sommer.
Faktum er, at Torremolinos repræsenterer 10 procent af alle turister, der kommer til Andalusien, og derfor synes vi, at det er vigtigt at markedsføre lokale produkter samt sprede kendskabet til dem.
Turisterne søger jo hele tiden nye ting ved siden af sol og strand, og generelt vokser interessen for at udforske og prøve lokale produkter. Og ligesom vi på denne måde markedsfører lokale produkter, hjælper den lokale smag på at markedsføre vores by,” forklarer José Ortiz, som tilføjer, at styrelsen for amtsrådet i Málaga har besluttet at investere intet mindre end 330.000€ i projektet.

Nyd Málagas produkter i et Andalusisk miljø

Markedshallen, som skal åbne senere på sommeren, skal altså stå for lokal kvalitet og skabe kendskab. Formatet som La Danesas udsendte bliver præsenteret for under mødet på rådhuset afslører, at markedshallens udseende bliver typisk andalusisk. Planen viser en hvidmalet facade, en hvælvet indgang, sprossede vinduer og tag med teglsten. Og naturligvis får hele indersiden et løft, som kræver et stort arbejde, da installationerne skal tilpasses til alt det, der kræves for, at en gourmethal fungerer rent praktisk, f.eks. vand og afløb, samt faciliteter til servering af mad og drikke mm. Udover det rent praktiske viser tegningerne, at restauranterne og barerne skal ligge ude langs væggene, hvorimod borde og stole placeres i midten af lokalet samt på udeterrasserne med beskyttelse med regn, sol og vind.
 
Med Mercado Sol ønsker Torremolines kommune at skabe en naturlig mødeplads, som oser af Andalusisk stemning både om dagen og om aftenen for alle byens turister og besøgende, såvel som dens indbyggere.
 
Går alt efter planerne, kan vi til sommer besøge Sabor a Málagas første gourmethal, Mercado Sol, og nyde lokale smage; alt fra vin, øl, kød og grøntsager til tropiske frugter samt mange andre af de delikatesser, som Málaga tilbyder.
 
Af Sara Laine

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.