Det danske magasin i Spanien
Der er mange beviser på sindets stærke betydning for os. Hvorvidt vi vælger at se livet, dets udfordringer, opgaver og glæder med et lyst og optimistisk sind, eller er tilbøjelige til at se de mørke sider og forvente og frygte det værste.
For cirka 20 år siden var jeg ude for en ulykke, hvor jeg trimlede ned ad en lang trappe og beskadigede mit ben kraftigt. Ulykken blev en personlig forvandling for mig. Jeg opdagede, hvor meget jeg selv var i stand til at påvirke mit helbred og livssituation ved at ændre min tankegang. Indtil ulykken havde min holdning været, at man skulle ældes med ynde og måtte acceptere den overvægt på ca. 30 kg, der langsomt havde sneget sig ind på mig og indvirket på mit helbred og livsglæde.
Efter ulykken ville mit ben ikke heles, men ved en god ven og mine børns hjælp og indsats tog jeg imod det wake-up call, ulykken var bestemt til at være for mig.
Jeg startede med motion på en motionscykel, hvor jeg første dag kun kunne cykle et minut, før jeg troede, at jeg skulle dø af hjerteslag.
Jeg ændrede kostvaner, sørgede for god massage for at få sat gang i kredsløbet og øgede langsomt den daglige motion for efter et år at stige på vægten og se, at der var blevet 30 kg mindre af mig. Jeg har ændret mine livsværdier til nu at opfatte mig selv som en ung/gammel dejlig kvinde, der med stor glæde arbejder på højtryk, men også forstår at slappe af og nyde livets glæder store som små.
Ovenstående er en stærk medvirkende årsag til, at jeg ofte opfordrer mennesker med negative forstilinger om sig selv, enten det er alderdom, sygdom eller fysiske skader til at ændre disse og se hvilke mirakler, der dukker op i deres liv.
Dagligt hører jeg, hvor forfærdeligt det er at blive gammel. Nu kan man ikke det, nu gør det ondt her og der. Man kan hverken huske/høre/se, løbe maraton osv. osv.
Sæt en anden musik på og tænk dig ung. Livet er et kreativt foretagende og fyldt med mirakler. Selvfølgelig skal du være realistisk, men når du er virkelig motiveret, finder du en fantastisk indre styrke i dit sind, der bare venter på at blive aktiveret.
Du kan bruge din forestillingsevne til at aktivere dit sind. Du kan visualisere, ligesom mange finder stor glæde og henter styrke i bøn og forskellige meditationsteknikker.
Mange overraskende og fantastiske resultater opnås, når du vælger at lade dig lede af optimisme, tillid til livet og kærlig positiv tænkning.

Kosten

At spise overvejende en sund og god mad og tage gode kosttilskud er godt for både sind, krop og sjæl.
Stop med at forurene din krop med giftstoffer fra mad og drikke, for så stopper dine giftige følelser også lettere. Når du sørger for dine mange cellers sundhed, er du med til at skabe dit velvære og glæde.
Pas på med at spise for meget. Nogle forskere har udtrykt, at spiser du sparsomt, men sundt, kan det medvirke til et længere og sundere liv.
Drik overvejende sunde drikke f.eks. grøn te, te fra mælkebøtte, brændenælde og kamille, der alle kan nydes med lidt honning. Drikker du kaffe, så sørg for en økologisk kaffe. Drik gerne sunde safter. Du kan evt. selv juice dem, som du bedst kan lide. Bland gerne frugt og grønsager. Drik meget behersket af alkohol. Brug overvejende økologiske fødemidler, hvis det er muligt.
Kan du ikke få økologiske grønsager, så vask dem for at skylle så meget af overfladegiftstofferne af som muligt, inden du juicer. Der er så mange næringsstoffer i grønsager og frugter, så lad dig ikke skræmme, hvis du ikke har mulighed for at få det økologisk.
Jeg er kødspiser, og jeg spiser lidt, men godt økologisk kød. Dyrene har forhåbentlig haft et godt liv, så deres stress ikke overføres til mine energier. Økologisk kød har, så vidt jeg ved, lavere koncentration af diverse pesticider og svampemidler. Ved at vælge økologiske madvarer gør du det godt både for dig selv og familien, så I ikke får unødvendige giftstoffer med maden. Det allervigtigste er, at du føler en glæde ved at spise din mad, og at du får de næringsstoffer, din krop behøver. Dine fedtstoffer bør bestå af sunde fedtstoffer.
Pas på med fast food. De fleste fabrikerede madvarer rummer store doser salt og sukker og dertil meget fedt. Der er en helt klar forbindelse mellem en uhensigtsmæssig, dårlig mad, sygdom, negativitet og for tidlig aldring. Gå ikke til yderligheder med din mad. Undgå at spise for meget dåsemad, dybfrossen mad, mad forberedt i mikroovn eller anden stærkt forarbejdet mad.
Prioriter din madlavning og sæt tid af på dit daglige skema til at forberede en lækker mad. Det bringer stor glæde at se et lækkert tilberedt måltid. Tænderne løber i vand, og de sunde fordøjelsessekreter begynder øjeblikkeligt at arbejde.

Tips

• Bestem dig for at ændre dit liv til det, du ønsker skal være dig – allerede i dag.
• Start dagen med at se dig selv i spejlet med morgenhår og det hele. Smil til dig selv og sig, at du elsker dig betingelsesløst. Mange gange når jeg siger det til mig selv, udløser det en latter hos mig, fordi jeg helt ærligt godt kan se, hvordan jeg ser ud, men så er dagen begyndt med et grin, og det er slet ikke så tosset en start for resten af dagen.
• Tag dit klædeskab op til overvejelse. Klæd dig ungt med glade farver. Jeg mener ungt uden at være provokerende. Jeg har en især opfordring til mange mænd. Hvor vil det klæde jer, hvis I skifter de uendeligt kedelige hængebukser ud med et par smarte velsiddende cowboybukser suppleret med en flot farverig skjorte eller T-shirt eller lignende. Det tager mindst 10 år, fra jeres alder og I vil føle, hvordan det bringer livet, ungdommen og flirten tilbage til hverdagen.
• Væn dig til større spontanitet i din hverdag – så alt ikke bliver så uendelig forudsigeligt. Gør ting, du aldrig har gjort før, og som du virkelig synes er dejligt og morsomt. Det får blodet til at rulle i dine årer og glæden til at boble i dit sind.
• Der findes et utal af letlæselige bøger, der kan give dig inspiration til at forme det liv, du ønsker. Gå på jagt efter dem og vælg dem, der passer bedst til dig og dit liv.

Kig ind til Anni’s Vitalshop i Fuengirola, Los Boliches eller Elviria, hvor jeg og mit team af dygtige medarbejdere kan give dig tips til, hvordan du kan får et positivt sind og en sund krop.

Af Anni Dahms, Syge-& Sundhedsplejerske, Biopat og Ernæringsvejleder. Indehaver af butikskæden Annis Vitalshop.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.