Det danske magasin i Spanien

Del

Børn bør besøge en fodterapeut første gang, når de er 4-5 år, såfremt der ikke har vist sig nogen problemer før det.
Ofte er man ikke opmærksom på en ustabil måde at gå på og en dårlig holdning, når man sidder ned, og det er uden tvivl at anbefale en konsultation hos en fodterapeut, da en specialist bedst kender til vigtigheden af en korrekt udvikling af foden.
Desværre sker det ofte, at man ikke søger råd angående disse problemer, og så bliver de uhelbredelige eller meget komplicerede at rette op på.

Den tidlige udvikling af foden

Børns fødder er på mange måder meget anderledes end voksnes. Mange af deres knogler er endnu ikke formede, og nogle er slet ikke vokset frem, derfor er de så fleksible. Udviklingen er først fuldendt i teenage-alderen, og derfor skal man være meget opmærksom på udviklingen af børns fødder.

Tidlig opmærksomhed på fødderne

Det er meget vigtigt at lade sit barns fødder udvikle sig på den mest naturlige måde. Man bør tillade sit barn at tumle uden fodtøj i huset og i det fri (såfremt det er muligt). På denne måde kan musklerne i fødderne og benene begynde at forstærkes, og de vil være klar, når barnet begynder at gå. Babyer og småbørns fødder vokser meget hurtigt, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på størrelsen på strømper, fodtøj og især sparkedragter og andre heldragter med fod.

Babyens første trin

Man bør ikke forcere et barn til at gå, før det er klar. Det gør de, når de er klar, og alderen kan godt variere meget blandt børn. De første trin tages i en alder af 10 og 18 måneder, og endda sker det nogen gange efter denne alder, det betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt. Babyers fødder er glatte, og i denne alder er de endnu ikke beregnede til at skulle bære fodtøj, hvorfor man ikke bør give dem sko på i den tidlige alder.

Det første par sko

Det anbefales at lade barnet gå barfodet og således styrke fodens muskler. Når barnet er klar til at gå udendørs, er skoenes beskyttelse nødvendig. Køb en sko i god kvalitet med overdelen i læder som minimum.
Strømper der er for stramme, hæmmer bevægelsen, og for løse strømper kan også give problemer. Lad der altid være lidt plads i skoen til, at foden kan vokse.

Almene problemer

Forældre udviser ofte bekymring når de ser, at barnet går på flad fod. I de første etaper af udviklingen er dette normalt, og det giver barnet en stabil base indtil fødderne og benene er blevet stærkere. Sko af læder tilpasser sig fodens form, hvorfor man aldrig bør lade børnesko gå i arv, da formen på foden kan være komplet forskellig.

Kom ind og få foretaget et gratis og uforpligtende tjek af fodtrykket på Clínica Podológica Sorensen i Fuengirola, tlf.:635 43 81 12 – jeg taler dansk.

Af Clínica Podológica Sorensen, Fuengirola

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.