Det danske magasin i Spanien
Unknown 1
Det er en erfaren dansk manager for artister, der sidste sommer fik øjnene op for den filippinske kunstner Noel Villafuertes værker. Det skete på et mindre galleri i København. Fra det nye atelier i Cómpeta skal den talentfulde kunstners værker nu ud i den store verden.

Han har boet og malet i store dele af verden, men har nu slået rødder i Cómpeta. En stor del af huset i det kuperede landskab ved den idylliske landsby er lavet til atelier. Og det er ikke inspiration, den talentfulde kunstner har mangel på.
”Miljøet i og omkring Cómpeta er ideelt for en kunstner. Cómpeta i sig selv er en kunstnerby og det er fascinerende. Men det er bestemt ikke kun her fra, jeg henter inspiration,” fortæller den filippinske kunstner, som har en masse idéer med sig i kufferten fra sin tid i Japan, Hong Kong, Macau, USA, Danmark og Sverige. ”Jeg motiveres af de steder, jeg har boet, de folk jeg har mødt, miljøet og begivenhederne. Jeg synes altid, jeg har noget spændende at fortælle og min stemme er malerierne. Kunst er en spændende rejse, som bringer publikum med ind i en anden verden, hvor man ser tingene anderledes. Man ved ikke altid, hvilken vej man går, men kommer altid frem til noget spændende,” fortæller Noel Villafuerte.
Og vejen førte ham for nogle år siden til København.

Copenhagen is Open
Der er langt fra Filippinerne til København, og Noel Villafuerte var advaret om, han ville komme til en kold og mørk by. Men den filippinske kunstner blev hurtigt akklimatiseret.
”København er på mange områder en meget åben by med plads til nye mennesker og nye ideer. Derfor var det ikke svært for mig at falde til hverken som privatprivat eller som kunstner,” fortæller Noel, som hurtigt fik sine udstillinger etableret. Og det var netop på en udstilling, hans værker blev spottet af John Overgaard.

Unknown 2

Den danske forbindelse
John Overgaard har hele sit liv været manager for primært musikere, og arbejder fortsat tæt sammen med Thomas Helmig og Sanne Salomonsen.
”Om det er en musiker eller kunstner, der skal promoveres, gør ikke den store forskel, blot interessen og potentialet er der. Og min interesse for kunst har altid været stor,” fortæller John Overgaard, som det sidste års tid har brugt mange ressourcer på at få sin nye kunstner promoveret.
”Noel Villafuerte er dygtig og hans værker er inspirerende, men det er ikke nok for at få succes. Der skal konstant arrangeres udstillinger både her, i Danmark og andre steder, og så skal han promoveres via nettet og de sociale medier, så vi kan få hans kunst ud i Europa,” forklarer den danske manager, som har store ambitioner på sin kunstners vegne.
”Noels malerier er abstrakte uden at være alt for komplekse. Der er mange små historier i hans malerier, som er fyldt med detaljer og gode farver. Derfor er jeg sikker på, han får succes.”
Noel Villafuerte har levet fint af sin kunst de sidste femten år, men John Overgaards store udfordring er nu at få ham yderligere et niveau op.

Nogle af værkerne kan ses på www.noelvillafuerte.com, hvor man også kan finde kommende udstillinger.

____

Flere kendte danskere har erhvervet sig Noel Villafuertes kunst.
Her fortæller de hvorfor.

Søs Egelind
“Der findes næppe noget værre end stagnerede kunstnere, der laver det, de ved, der virker. Noel eksperimenterer konstant med sit udtryk. Han undersøger nysgerrigt, men har formået at finde sin stærke stemme som kunstner, der gør det unikt og overraskende, men alligevel altid genkendeligt: HAM.
Jeg elsker at vandre i hans farver og motiver. “

Susse Wold
“Med sin egen kultur i penslen maler Noel et overflødighedshorn af farver. Det er så anderledes, så inspirerende og så overraskende at opleve.
Glade klare farver som får en til at dykke ind i hvert eneste maleri og svømme rundt i hans kærlige univers.”

Sanne Salomonsen
Ved mit møde med Noel blev jeg dybt inspireret til selv at prøve at male. Hans malerier kalder på mig og jeg er lykkelig for, at han vil bruge tid på mig. Han er en fantastisk kunstner og et vidunderligt menneske.

Af Henrik Andersen, Foto: Ranjit Pender

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.