Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
I disse måneder sætter La Danesa fokus på uddannelse – vores fremtids største aktiv.

Denne gang præsenterer vi Danes Worlwide’s sprog- og sommerskole, Nyborg Gymnasium og Kostskole samt Skolerne i Oures Global Sommer.
 
 
Lær dansk online – og tag på Sommerskole med Danes Worldwide
Online Danskundervisning er et tilbud fra Danes Worldwide, der henvender sig til danske børn og unge i udlandet, som ønsker at lære dansk på samme niveau som skolesystemet i Danmark. Undervisningen styrker og udvikler elevernes danske sprog og kulturforståelse, så de problemfrit kan indgå i det danske uddannelsessystem, hvis de en dag vender tilbage til Danmark.
“Danskundervisningen er fleksibel, så dit barn kan lære dansk, når det passer jeres familie. Undervisningen foregår i samarbejde med Undervisningsministeriet i Danmark og følger ministeriets “Fælles mål for dansk”, som benyttes i det danske skolesystem. Gennem flere år har
vi konstateret, at vores elever opnår resultater, som ligger over landsgennemsnittet,” fortæller Carina Busk, leder af Online Danskundervisning fra Danes Worldwide.
Tilbuddet henvender sig til alle fra 6-17 år, som er villige til at studere 1,5 til 2 timer om ugen. Alt foregår online, men hver elev har løbende kontakt med en individuel lærer via telefon, e-mail eller Skype.
“Hos Danes Worldwide i Danmark sidder tre fastansatte, uddannede lærere, som arbejder på elevernes Online Danskundervisning. De udarbejder undervisningsmateriale særligt henvendt til udlandsdanske børn, retter opgaver og er løbende i kontakt med eleverne,” slutter Carina Busk.
Man kan tilmelde sit barn undervisningen hele året, og takket være sponsorer kan medlemmer af Danes Worldwide søge legater.
Som supplement til Online Danskundervisning, holder Danes Worldwide fast i deres populære, årlige sommerskole, hvor danske børn fra hele verden samles i tre uger for at lære dansk sprog og kultur.
“Sommerskolen er ikke en sommerlejr, men en skole, hvor der stilles faglige krav til eleverne. Børnene får et godt indblik i danske undervisningsformer, hvor gruppearbejde og samarbejde er nøgleord. Derudover tilbyder sommerskolen en vifte af andre spændende aktiviteter udenfor undervisningen som idræt, friluftsliv, drama og kreative værksteder,” fortæller Paw Kraglund, koordinator for Sommerskolen, som pointerer, at 60 procent af eleverne kommer igen.
Sommerskolen ligger altid i juli, og alle børn mellem 9 og 17 år er velkomne. Programmet for undervisningen inkluderer 75 timers undervisning i dansk sprog og kultur, og som noget nyt kan eleverne nu også gå til konfirmationsforberedelse. Konfirmationen sker i en kirke i nærheden af skolen.”Sommerskolen er blevet så populær, at man skal tilmelde sig i god tid. Det er lærerigt og udviklende. Og så får eleverne venner fra hele verden.”
 
Tilmelding og mere information om Sommerskolen og Online Danskundervisning fås på www.danes.dk.
 
 
Få en international studentereksamen i Nyborg
På Nyborg Gymnasium og Kostskole kan man tage en internationalt anerkendt studentereksamen. Det åbner døre og giver gode fremtidsmuligheder.
Den internationale studentereksamen (IB) i Nyborg bliver mere og mere populær blandt unge danskere, der har boet flere år i udlandet, og som vælger at tage til Danmark for at få en studentereksamen. Skolen tilbyder også den almene gymnasielinje samt højere forberedelseseksamen, men det er den internationale studentereksamen, der får flere og flere unge udedanskere til at studere i Danmark.
Børn og unge af udenlandsdanskere kan måske sagtens tale dansk, men skriver det ikke helt korrekt, og derfor vælger mange at tage IB på Nyborg Gymnasium, hvor al undervisning foregår på engelsk. Eleverne har så dansk som fremmedsprog. Ca. halvdelen af eleverne på IB-linjen enten er halvt danske eller er danskere, der har boet i udlandet. Mange har måske gået på en engelsk eller en lokal skole i det land, de har boet i, og de vil så fortsætte med at have hovedfokus på engelsk. IB på Nyborg Gymnasium er en god, boglig uddannelse på en skole med både et dansk og internationalt miljø. Uddannelsen giver gode muligheder for at komme ind på universiteter i hele verden.
En af de dansk/spansk elever på Nyborgs IB-linje, er 17-årige Alexander Vives. Han er født og opvokset i Barcelona med spansk far og dansk mor. Alexander gik i Barcelona først i spansk folkeskole og dernæst i tosproget folkeskole. “Det engelske niveau var ikke så højt, og da min mor samtidig talte så varmt for det danske uddannelsessystem, var det indlysende at se på mulighederne dér,” fortæller Alexander Vives, som nu er i gang med uddannelsens andet år. Hans forældre bor fortsat i Barcelona, men det er ikke Syden, der trækker i den unge mand. “Uddannelsen åbner masser af døre for at læse videre i udlandet. Den er jo internationalt rettet og alt foregår på engelsk,” fortæller Alexander, der ikke kunne det mindste dansk, inden han tog af sted. Men han fandt sig alligevel hurtigt til rette. “Jeg var bestemt ikke den eneste, der kun kunne sige goddag og farvel på dansk. Men det spiller ingen rolle, for hovedsproget, også i fritiden, er engelsk. Det vigtigste er det miljø og sammenhold, vi har her på Nyborg. Alle starter fra nul uden at kende nogle, så man bliver hurtigt rystet sammen. Efter en uge havde jeg venner, og nogle af dem bliver måske venner for livet,” slutter den dansk/spanske studerende på Nyborgs IB-linje.
 
Mere information og kontaktdata fås på www.nyborg-gym.dk.
 
 
Globalt sommerkursus i Danmark
Oure Global Sommer er en to ugers sommerskole for unge udlandsdanskere i alderen 13 til 16 år. For mange af deltagerne danner kurset grundlag for venskaber for livet.
Oure Global Sommer er en sommerskole for unge med fokus på dansk sprog og ungdomskultur. I to uger får deltagerne undervisning i dansk sport og ungdomskultur, masser af aktiviteter med sport og performing arts samt nye venskaber med andre unge udlandsdanskere fra hele verden. For at være med skal man være mellem 13 og 16 år, have dansk tilknytning og bo i udlandet.
“Kurset handler om at give unge udlandsdanskere en større tilknytning til Danmark,” fortæller Christina Gramkow, der er koordinator og underviser på kurset.
“Undervisningen tager udgangspunkt i de unges niveau, så vi rammer den enkelte elevs behov. På den måde får alle mest muligt ud af undervisningen.”
 
Stærkt socialt bånd
De to uger på Oure Global Sommer hjælper de unge til at forbedre deres danske sprog både mundtligt og skriftligt. Temaerne i undervisningen er dansk ungdomskultur og andre samfundsfaglige emner. Det giver eleverne en større forståelse for dansk kultur, og dermed også en større tilknytning til Danmark.
“Jeg lærte en masse om dansk kultur, hvilket har styrket mit tilhørsforhold til Danmark,” fortæller 15årige Cecilie Kjaer, der bor i Spanien. Hun har deltaget i Oure Global Sommer i to år i træk.
“Vi havde alle som mål at forbedre vores danske sprog, hvilket skabte et stærkt socialt sammenhold iblandt os elever,” fortsætter hun.
Venskaber er også en vigtig del af kurset. Uden for undervisningen kan de unge kursister prøve kræfter med en lang række aktiviteter som havkajak, håndbold, svømning, klatring, dans, teater, fodbold og meget mere. Aktiviteterne er ikke bare med til at udvikle de unges sprog, men det er også her, venskaberne for alvor blomstrer.
“Vi oplever, at eleverne virkelig knytter sig til hinanden i løbet af de to uger,” fortæller Christina Gramkow og fortsætter:
“Det er en helt særlig fællesskabsånd, der opstår, og den fortsætter også efter kurset, selvom de unge bor vidt forskellige steder i verden.”
 
Danmarks største kostskole
Skolerne i Oure har i mere end 25 år stået bag skole- og sommerkurser. Siden åbningen i 1987 er den sydfynske kostskole vokset til Danmarks største med næsten 900 elever fordelt på efterskole, kostgymnasium og højskole.
Hver sommer tager skolen imod omkring 3000 sommerkursister. Sommeren på Oure byder både på aktive kurser for voksne, unge og familier. Oure Global Sommer er et enestående kursus, der i år løber af stablen fra 19. juli til 1. august. Du kan læse mere om kurset på oure.dk/global.
Og spørger man Cecilie Kjaer, er hun ikke i tvivl:
“Oure Global Sommer er fantastisk! Jeg kan varmt anbefale andre at tage del i to uger på Oure,” slutter hun.
 
Skolerne i Oure Sport & Performing Arts. Telefon: 62 38 38 38, e-mail: info@oure.dk

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa