Det danske magasin i Spanien
Sanne 2
Den 17. maj giver Sanne Salomonsen sin første koncert på spansk jord. La Danesa har mødt den danske Rock Mama til en god snak om livets alvor, karrieren, kærligheden til Portugal, de iberiske heste og, naturligvis, om forventningerne til den forestående koncert på Castillo Sohail i Fuengirola.
 
Helt oppe
Der er ikke noget med “10 minuter og så tak for snakken”, når man får en aftale i stand med Sanne Salomonsen. Hun vil til bunds i samtalen, og så er det en fornøjelse at have en af nyeres tid mest populære musikere i røret. 58-årige Sanne har, på godt og ondt, prøvet mere i livet end de fleste af os, og har haft nogle op- og nedture både professionelt og privat, som de fleste nok gerne ville have været foruden.
Vi begynder imidlertid oppe. Helt oppe. Året er 1989 og soloalbummet “Sanne” lanceres. Det er hendes sjette album siden Sannes debut som blot 17-årig, men dette album viser sig at blive det helt store gennembrud. Albummet sælger ikke færre end 600.000 eksemplarer i Skandinavien og det var, og er den dag i dag, kun Kim Larsens album “Midt om Natten” der stikker dette historisk store salgstal. Albummet indeholder bl.a. de kendte hits “Kærligheden kalder” og “Jeg’ I live” som blev indspillet i duet med Thomas Helmig.
“Set i forhold til antal indbyggere solgte vi flere plader end Michael Jackson i USA. Det lyder fuldstændig uvirkeligt, men sådan var det. Derfor ville alle pladeselskaber have fat i mig. Virgin Records fik mig til USA og dér fik jeg prøvet alt det sjove som musiker”, fortæller Sanne Salomonsen med et grin.
Pladerne “Where Blue Begins” og “Language of the Heart” blev sendt på gaden i starten af 90’erne. De solgte begge fantastisk i Skandinavien, og håbet om det store gennembrud i USA levede i bedste velgående.
“Men så blev det lidt for morsomt”, som Sanne formulerer det. “Pladeselskabet ville have, at jeg flyttede permanent til Los Angeles for at kunne promovere min musik konstant og 100%. Det var ikke så meget at lave pladerne, der var opslidende, men alt det med at promovere dem bagefter. Jeg var lige blevet skilt, var alenemor og kunne ikke forene et rejseliv mellem Danmark og USA med at være en god mor.”
Pladeselskabet så ellers en ny Tina Turner i danske Sanne, men hun valgte “de bløde værdier” på bekostning af et muligt internationalt gennembrud. Men det var kun i den store verden gennembrudet udeblev, for i Danmark og i de skandinaviske nabolande var succesen enorm. Sanne formodede at gøre det, som er det aller sværeste for musikere: At holde sig på toppen i flere årtier. Hyppigt kom der ny plade på gaden og Sanne leverede varen, uanset om hun optrådte alene eller sammen med Lis Sørensen, Anne Linnet eller andre af tidens stjerner. Hun lavede musicals og hendes forestilling “The Show” på Bellevue Teatret i København i 2005 blev set af mere end 40.000 mennesker. Alt gik godt. Alle ville se og høre Sanne. Men pludselig blev turnéen for 2006 aflyst. Der var sket noget forfærdeligt.
 
Sanne 1
 
Helt nede
Den 5. maj 2006 blev Sanne Salomonsen ramt af en blodprop i hjernen efter at have trænet på sin trampolin i kælderen i sit hjem. Heldigvis blev hun hurtigt bragt til behandling.
“I årene op til ulykken sang jeg alt for meget og blev mere og mere hæs. Jeg forcerede min stemme for voldsomt og fik en blodkarsprængning i min halspulsåre. Når sådan et sår heler, er der risiko for, at blodet glider op i hjernen og laver en blodprop.”
Og det var desværre, hvad der skete. Sanne skjuler ikke, at hun var meget bange: “Lægerne siger, at blodprop nr. 2 kan komme lynhurtigt, når du først har fået den første. Det fik jeg så gudskelov ikke, for det var ikke en sygdomsblodprop, men en arbejdsskade jeg havde fået.”
Sanne skulle dog de efterfølgende år igennem en hård genoptræning. Blodproppen havde gjort hende lam i venstre arm og venstre halvdel af ansigtet. Hun fik også en depression som følge af, at hendes hjerne havde haft et sammenbrud. Og økonomien var selvklart ikke god efter to-tre år uden indtægter.
“Men jeg ville op på hesten, og synge igen” fortælle Sanne. Hestene i Sannes liv vender vi tilbage til lidt senere, men efter et par års genoptræning var hun tilbage på de skrå brædder. Og ikke helt uden risiko. “Det er nu otte år siden, jeg blev syg. Jeg ved, jeg var døden nær, men i dag er jeg rask. Jeg har lagt min sygdom bag mig, for ellers kan jeg ikke leve. Jeg vil ikke acceptere at leve i angsten eller med begrænsninger på det jeg vil, kan og elsker. Derfor er jeg tilbage på scenen, omend jeg har lært at passe bedre på mig selv”, fortæller den danske sangerinde med henvisning til, at hendes turnéer er knapt så anstrengende som tidligere og at der er hviledage mellem de forskellige jobs. Men op på hesten ville hun – og det kom hun. Og det var faktisk de portugiske heste, der hjælp Sanne tilbage til musikerlivet.
 
Unico og Lissabon
Sanne Salomonsen har altid været vild med heste, og specielt de iberiske heste. Som en del af sin genoptræning for at styrke muskler og koordinationsevne, tog hun turen til Málaga for at søge drømmehesten i Andalusien. Tilfældighederne fik hende videre til Portugal, hvor hun på en gård i en lille by syd for Lissabon bliver præsenteret for hesten Unico. “Hvis man kan tale om kærlighed mellem rytter og hest, så var det her kærlighed ved første blik,” forklarer Sanne og fortsætter: “De portugisiske fuldblodsheste er kendt for at passe på deres rytter, og Unico var helt fantastisk mod mig. Takket være ridningen fik jeg genoptrænet mine ryg- og mavemuskler, som er alfa omega for en sangerinde, da min sang jo kommer helt nede fra maven”, forklarer hun. Sanne fik fast tilknytning til gården i Portugal og havde en overgang fire heste. De tre har hun nu skilt sig af med, men Unico beholder hun.
“Unico havde så stor betydning for min genoptræning, at han lagde navn til mit comeback-album i 2009”, fortæller Sanne, som slet ikke kan skjule sin begejstring til Portugal: “Videoen til sangen “Taxa” er inspillet i Lissabons gamle, smalle gader, og sangen “Lissabon” på min seneste plade er en smuk sang om byen, jeg holder så meget af.” Denne sang er der imidlertid ikke blevet plads til på den nye turné, for hér vil Sanne næsten udelukkende spille sine gamle, populære hits.
 
HJEM i hele Danmark – og så til Fuengirola
Siden slutningen af februar har Sanne Salomonsen været på en landsdækkende intim-tur med navnet “HJEM”. Turen er bygget op omkring alle hendes størtste sange, heraf mange som hun ikke har sunget live i over 10 år. “Intim-turen er kun et udtryk for, at det er det, jeg har behov for lige nu. Jeg vil gerne tæt på publikum med et lille, tæt orkester – og tilsvarende at publikum kommer tættere på mig.”
Med sig har hun barndomsvennen og trommeslageren fra storhedstiden Nikolaj Steen, den kendte guitarist Morten Woods og så svenske Annika Askman, som Sanne har arbejdet sammen med i flere år. Annika Askman mestrer flere instrumenter og synger også kor.
“Med det her hold føler jeg mig hjemme og vi glæder os rigtigt meget til at runde vores tur af i Spanien. Thomas (Helmig) har fortalt mig så meget godt om spillestedet; den gamle borg i Fuengirola og om det lokale publikum, så vi glæder os meget til vores koncert,” slutter Sanne med en gejst i stemmen, så man ikke er i tvivl om, at hun mener det – og har det godt. Hendes helbred er i orden, økonomien har det ikke længere så skidt, som nogle danske medier gør den til og anmeldelserne på hendes nuværende turné er rigtig gode.
Sanne er tilbage på toppen.
 
web
 
Opvarmningsband med dansk snit
Publikum får et helaftens-arrangement til Sanne Salomonsen koncerten den 17. maj. Allerede når dørene åbnes kl. 19.00, vil der være live musik på borgen anført af det danske talent Sandie Ann Nielsen. Hun står i spidsen for det lokale band “Auralyn Waves”, som spiller stille rock og soul. Som opvarmningsband får vi Sandie med to andre musikere i en akustisk udgave med egne numre og covernumre. Mange kender måske Sandie Ann Nielsen fra Boutique Viggo i Centro Idea, hvor hun arbejder på deltid, men mange kender endnu ikke hendes talent som sanger og tekstforfatter. “Vi drømmer om snart at kunne indspille vores eget album. Vi optræder flittigt i hele Málaga-provinsen, men har aldrig spillet på Castillo Sohail, så vi glæder os rigtigt meget.”
Efter koncerten med Sanne Salomonsen arrangeres der stort 80´er fest. Hér bliver der også mulighed for at få en autograf og et foto med Sanne Salomonsen, som bliver på borgen efter koncerten.
 
2 store barer og mad fra Meat & Rock
Der bliver 2 store barer til koncerten. Arrangørerne udliciterer ikke barerne denne gang og sørger selv for, at barerne kommer til at fungere. Med garanti!
Restaurant Meat & Rock gør klar til, at 200 mennesker kan spise på borgen før og under koncerten. De serverer mør, irsk, grillet oksemørbrad med flødegratineret kartofler, fri salatbuffet, dressinger og friskbragt flutes med smør for 25 euro pr. kuvert. Bordbestilling direkte til info@meatandrock.com
 
Hvordan får jeg billet?
Billetter til koncerten koster 45 euro og er en kombineret stå/siddepalds. Billetter sælges hos Vitamina (Centro Idea), UniOptica og Café La Vida (Fuengirola), Nykredit (Marbella), Heiko by Heiko (Torre del Mar), Ole Optica (Nerja) og Costa Granada Home (Almuñecar).
Billetter kan også købes via mail henrik@eventhuset.es
Mere info på telefon 670 63 57 86 og www.eventhuset.es
Fulde huse og masser af stjerner
Publikum strømmer til Sannes intim-koncerter, og anmelderne uddeler roser i stor stil. Blandt andet BT som giver koncerten 5 stjerner.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.