Det danske magasin i Spanien

Del

Et effektivt redskab til reducering af appelsinhud (cellulite)
Bindevævsmassage med sugekopper er en massageform, der har til formål at øge blodgennemstrømningen i kroppens bindevæv.
Med den øgede blodgennemstrømning udrenses bindevævet for de affaldsstoffer og den væske, der har hobet sig op i bindevævet.

Det effektive sug, der skabes i kopperne går helt ned i dybden af bindevævet og løsner selv meget gamle og fastsiddende affaldsstoffer. Når de er løsnet, transporteres de sammen med eventuelt ophobet væske over i de udrensende blodkar og videre til udrensningsorganerne. Bindevævet genvinder da sin mere glatte og elastiske form. Bindevævet er mest af alt vores hud. Men vi har også bindevæv i vores muskler, led, indre organer og blodkar. Bindevævet overalt fungerer som depotplads for affaldsstoffer og væske, der ikke er udrenset på normal vis. I huden er der særlig meget plads til ikke udrensede affaldsstoffer, væske og fedt. Ophobningerne giver ændringer af hudens udseende og konsistens, figuren og evt. vægten.

Følgende viser, hvordan disse ophobninger kan forandre kroppens udseende:
• Huden kan få et “krøllet” og ujævnt udseende.
• Dette er definitionen på appelsinhud/cellulite.
• Der opstår “fyldthed” i bindevævet, som ses som større eller mindre buler på indersiden af knæene, ydersiden af lårene og indersiden af lårene m.v.
• Der opstår større buler/deller/opsvulmethed, der viser sig som større mave, hofter, bagdel, lår, overarme og underben.
• Der opstår større eller mindre væskeophobninger.
• Det ses som væskefyldte ben, væske i fingrene, hævelser under øjnene og på øjenlågene og/eller væskeophobninger generelt.
• Huden kan miste noget af sin elasticitet og blive dejagtig/slap/løs/rynket.
• Der kan være enten “lokal” eller generel overvægt, der oftest forveksles med fedt, da det ser ud på samme måde.

Affaldsstoffer og væske kan også deponere sig i led, muskler og indre organer. Den forgiftede tilstand kan give følgende problemer:
• Smerter og stivhed i muskler og led (knæ, hofter, skuldre, ryg, ankler, nakke mm.)
• Gigt
• Eksem, psoriasis, bumser og andre hudproblemer
• Træthed og tunghed i kroppen
• Forstoppelse/løs afføring
• Hovedpine/migræne
• Lav livsenergi og mange flere symptomer

Massage
Massage kan bl.a. hjælpe ved smerter i nakke og ryg, gener som følge af dårlige arbejdsstillinger, spændinger, småskader, trætte, ømme muskler m.v..
Smertestillende medicin virker, men desværre kun kortvarigt. Det hjælper ikke på det dybere liggende problem. Smerterne vil opstå igen og igen, til problemet er løst.
Massagen kan desuden bruges til behandling af en række kroniske og akutte muskellidelser.
Typiske symptomer på ubalance i kroppen er ømhed, stivhed i en række muskler og sener, hovedpine i forskellige grader og forringet smidighed.
Mange overser eller ignorerer de signaler, som kroppen sender, fordi man er blevet vant til dem og har lært at leve med dem. Ved brug af forskellige massageteknikker, kan man aktivere nervesystemet og stimulere blodcirkulationen i kroppen.
Ved massage øges trykket i musklen, vævene åbner sig og affaldsstofferne kan frit passere. Optagelsen af ilt og næringsstoffer øges, så kroppen kan begynde at genoprette sin naturlige balance i musklerne igen.
Massagen kan bruges som behandling, forebyggelse, eller som ren afslapning/wellness, som også er godt mod stress.

Af Fysioterapeut Rikke Markussen, Centro Sanum

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.