Det danske magasin i Spanien
Zink er vigtigt for din krop

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Zink indeholder vigtige antioxidanter, enzymer og styrker modstandskraften.
Zink vækker stadig mere opmærksomhed. Zink er koncentreret i håret, fingerneglene, tåneglene og alle dele af nervesystemet, samt huden, leveren, knoglerne, blodet, bugspytkirtlen, nyrerne, hypofysen og den mandlige kønsvæske. Zink udøver en normaliserende virkning på prostata. Zinkmangel kan føre til testikelsvind og prostataforstyrrelser. Zinkmangel kan medføre sår på benene og nedsat blodtilførsel til benene. Når der er tilstrækkelig zink i kroppen, forøges blodmassen i områder, hvor blodkarrene er indsnævrede, og zink beskytter imod kroniske infektioner som følge af tuberkulose.

Zink får almindelige sår til at heles tre gange så hurtigt og har også en helende virkning på brandsår. Efter sigende kan zink optræde som modgift imod visse former for forgiftning, f.eks. som følge af marihuana og hashish.

Der er rigtigt, at mange mennesker er blevet syge af for megen zink via luftforurening eller vand fra galvaniserede rør eller mad tilberedt i galvaniserede gryder. Men i de fleste tilfælde betragtes zink som ugiftig. En af verdens førende eksperter med hensyn til spormineraler, dr. med, Henry A. Schroeder fra Dartmouth Medical School, mener, at ældre mennesker bør tage mindst 10 mg zink daglig. Kvinder, der er gravide eller tager p-piller, har brug for zink, da de let kan komme til at mangle dette mineral.

Zink spiller en stadig støre rolle på det helbredsmæssige område, opdager forskerne. Zinkmangel forsinker indlæringsprocesser hos dyr og mennesker, og det er en faktor ved skizofreni. Zinkmangel er også en faktor ved forøget træthed, modtagelighed over for infektioner og sår, og zinkmangel nedsætter opmærksomheden og indlæringsevnen. Zinkmangel i aorta kan medføre arteriosklerose.
Zinkspejlet hos diabetikere er sædvanligvis lavt. Det er en god ide at tage B6-vitamin sammen med zink, da zink udskilles ved mangel på B6. Zink anvendes ved alle hudlidelser fra udslæt til psoriasis samt alle lidelser i hår og negle. Ældre mennesker, gravide og ammende har øget behov ligesom behovet for zink stiger efter operationer, blodpropper i kranspulsårerne og ved andre store belastninger.

Zinktabletter kan fås i Vitamina i Centro Idea.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa