Det danske magasin i Spanien
Fra enkle undersøgelser til kosmetiske behandlinger – og ny ejer af klinikken

Fra enkle undersøgelser til kosmetiske behandlinger - og ny ejer af klinikken


Gogo Celik og Gina Bengtsson hilser både nye og gamle patienter velkommen til klinikken i Los Boliches, som har fået en lille make-over.

I september 2012 har Clínica Dental Sueca i Los Boliches ny ejer. Den tidligere indehaver af klinikken, tandlæge Marcia Lindberg og hendes mand flyttede efter mange år på Costa del Sol tilbage til Sverige. Før beslutningen blev taget, talte hun med en kollega i branchen om ejerskifte, så klinikken kunne fortsætte i gode hænder. Her er han så, Gogo Celik, som har taget over og håndterer tandlægeinstrumenterne. At flytte til Sydens Sol sammen med familien, hustruen Maria og deres 9-årig søn, som nu går på Svenska Skolen i Fuengirola, var ingen nem og hurtig beslutning. Nej, familien havde talt frem og tilbage om det i et par år, så beslutningen om at overtage klinikken var en slags drøm, der gik i opfyldelse.

Up to date
Gogo Celik kommer oprindeligt fra Istanbul, men flyttede allerede som barn, i 1973, til Göteborg, hvor han senere uddannede sig til tandlæge. Han har været i branchen i 14 år, haft egen klinik og har arbejdet både i Göteborg, Fredrikstad og Sarpsborg i Norge. Han holder sig altid opdateret med det sidste nye i branchen, fordi det ofte indebærer bedre og mere skånsomme løsninger for patienten. Det gør han ved jævnligt at være på kurser og uddannelser på bl.a. Eastman Dental Institute i London.

Clínica Dental Suecas allerede etablerede profil bevarer Gogo Celik, og han håber også, at de eksisterende patienter vil vise ham samme tillid, som de viste den tidligere ejer. Han har allerede siden ejerskiftet haft fuldt hus, men sørger alligevel for at have god tid til sine patienter. Bliver kalenderen for booket, må han ansætte yderligere en tandlæge.

Bredt behandlingsudbud
Gennem Gogo Celiks passion for sit arbejde foretager han på Clínica Dental Sueca omfattende behandlinger samt avancerede indgreb og operationer, hvilket han er autoriseret til at måtte udføre. Han kan blandt andet tilbyde implantater og æstetisk tandpleje og tandbøjle samt behandling af løse tænder. Hvad angår tandbøjler mærker han, at voksne ofte trækker sig fra sådanne behandlinger, fordi de sjældent ønsker en synlig tandbøjle. Men at gå rundt med en synlig tandbøjler er historie, mener Gogo Celik og fortæller, at der i dag findes usynlige tandbøjler.

At Gogo Celik har så bred en uddannelse og ekspertise betyder, at han sjældent har brug for at henvise en patient til en anden klinik. Desuden er han sikker på at opfylde patientens behov, herunder har han 24-timers akutmodtagelse ved meget alvorlige tilfælde, og han foretager ligeledes hjemmebesøg. Det er også vigtigt for Gogo Celik at tale med patienterne og hele tiden informere dem om alternativer og behandlinger samt, hvad der sker, mens behandlingen foregår. Det er vigtigt, at patienten forstår, hvad behandlingen indebærer, hvorfor problemet opstår, og hvorfor han gør, det han gør.

Ser på helheden
Clínica Dental Suecas nye ejer er rar og smilende. Han gør sit til, at patienterne skal opleve behandlingen så smertefrit som muligt. Noget som passer patienter med tandlægeskræk, fordi de altid får den tid, som kræves, både for at behandlingen skal være behagelig og samtidig optimal. Findes der alternativer til behandlingen, oplyser han om det på forhånd, fordi han mener, at patienten skal tage sine beslutninger om behandlingsalternativ ud fra den rigtige baggrund og information. Gogo Celik ser på helheden og kigger altid på de bagvedliggende årsager. Han oplyser også patienten om vigtigheden omkring en god mundhygiejne og tandpleje. Han arbejder forebyggende, og han ud fra mottoet: ”Foretag aldrig unyttige indgreb”.

Kendte omgivelser i ny forklædning
Clínica Dental Sueca ligger på samme adresse i Los Boliches som tidligere. Alligevel ser det lidt anderledes ud inde på klinikken, da receptionen er lavet om. Desuden er dele af udstyret blevet opgraderet og moderniseret, hvilket Gogo Celik vil fortsætte med at gøre hen ad vejen, fordi han vil arbejde med de bedste materialer, instrumenter osv. Branchen er meget dynamisk, og derfor lægger han stor vægt på at holde sig ajour med den nyeste teknologi, for at kunne tilbyde det til sine patienter.

De, som kender klinikken fra før, kommer vil møde et kendt ansigt, når de træder ind af døren, for Gina Bengtsson arbejder her stadig. Hun er tandplejer og fører kontrol med de medicinske journaler og det administrative system. Nu hvor alt efterhånden er på plads, begynder Gogo Celik at se fremad, og han glæder sig til fortsat at kunne levere den kvalitetsbehandling, som klinikken er kendt for.

Af Sara Laine

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.