Det danske magasin i Spanien

 

Forsikring af kæledyr
Også kæledyr kan blive syge og komme til skade, og et besøg hos dyrlægen kan blive en dyr affære. En god forsikring indeholder dyrlægehjælp. Den dækker også omkostninger til undersøgelser, og behandling og pleje, hvis kæledyret bliver sygt eller kommer til skade. Når man har et kæledyr, er man altid ansvarlig for udgifter til mad, vaccinationer og anden forbyggende pleje. Det er noget enhver dyreejer ved og er villig til at acceptere. Hvad der kan ske, og som man ikke altid tænker på, er, at kæledyret kommer ud for en ulykke eller rammes af sygdom. Mit råd er altid, at hvis man ikke har økonomi til pludseligt at skulle betale 2000 euro, så er det en god ide at tegn en forsikring til dit kæledyr.

De flest er ikke klar over, hvor svært det er at finde en god forsikring. Det gælder ikke kun i Spanien men også i Danmark. Det spanske dyrelægeforbund har udført en undersøgelse vedrørende forsikring af kæledyr, og ud fra denne undersøgelse kan de anbefale nedenstående forsikringer.


Ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring dækker skader, som en hund eller kat kan forårsage mod en trejdepart, både mennesker, andre dyr eller ejendom. Den omfatter også et civilretslig ansvar, som dyreejeren kan blive pålagt. Den maksimale erstatning plejer at variere afhængig af forsikringen, men erstatningssummen ligger normalt på mellem 180.000 og 300.000 euro. De fleste hundeforsikringer indeholder en ansvarsforsikring. Forsikringen dækker også, hvis dyret løber hjemmefra og forsårsager skader som for eksempel trafikulykker.


Ulykkestilfælde

Ved ulykkestilfælde dækker en forsikring, alt efter hvilket forsikringsselskab man har, fra 800 – 1000 euro til dyrelægeomkostninger, som sygehusophold, kirugi, analyser og medicin. Det er almindeligt, at der på forsikringen tillægges en selvrisiko. Forsikringen træder i kraft 1-7 dage efter, man har tegnet den.


Dækning ved sygdom

Almindeligvis dækkes sygdom af en varighed på 60-90 dage, og den maksimale forsikringssum vil være på 900-1500 euro per forsikringssag. Derudover vil der være en selvrisiko på 15 procent af omkostningerne. Hvis det er nødvendigt at aflive dyret på grund af sygdom, dækker forsikringen op til 100 euro af kremeringsomkostningerne.


Hvad dækker forsikringen normalt ikke?

Normalt dækker forsikringen ikke skader, som skyldes ejerens behandling af dyret. Den dækker for eksempel ikke hedeslag, hvis dyret har været spærret inde i en varm bil alt for længe, hunde som har deltaget i ekstrem sport, såsom hundekampe og jagt, eller genetiske eller medfødte defekter, kirugiske indgreb af æstetisk karakter såsom kupering af ører og hale, omkostninger ved kejsersnit hos specieltudsatte racer som Bulldog eller Mops, omkostninger knyttet til tidligere skader eller sygdomme, som dyret har haft, inden forsikringen blev tegnet, omkostninger ved vaccinationer og mundhygiejne, sygdomme som kunne have været forbygget ved vaccinationer mod visse parasit- og virussygdomme, eller hvis en person, der ikke er medlem af det spanske dyrelægeforbund, har behandlet dyret.


Hvordan tegner man en forsikring?

For at kunne tegne en forsikring skal dyret have en microchip, og den skal være identificeret og regristreret i det offentlige spanske system. Hunden eller katten skal være mindst tre måneder og højst 10 år gammelt. Vaccinationerne skal være up-to-date.


Hvad koster det at forsikre et kæledyr?

Normalt koster en forsikring imellem 180-350 euro om året.

For yderligere information bør du snakke med din nærmeste dyrelæge.

Af Susanne Kamu, Skandinavisk Smådjursklinik

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.