Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa


Fundación Príncipe de Girona er ‘ærlig og transparent’, insisterer kronprinsen.

Kronprins Felipe afviser alle mistanker

Der er ikke gået længe fra undersøgelserne af prinsesse Cristinas mand, Iñaki Urdangarins organisation, Instituto Nóos, var startet, til mistanker også er faldet på den øvrige kongefamilie, og deres økonomiske anliggender undersøges med lup.

Kongehusets regnskaber vil for forhåbentligt at undgå yderligere spekulationer, blive offentliggjort de kommende uger, senest inden nytår. Det er aldrig er sket i Spanien, fordi kongefamilien tidligere har været imod det, skriver dagbladet El País.

Regnskaberne offentligøres på internettet, meddeler kongehusets presseafdeling.

Kronprins Felipe besøgte i går Barcelona for at præcentere sin organisation Fundación Príncipe de Girona, der som svogerens skal fungere som NGO.

Kronprins Felipe har også titlen ‘Princípe de Girona’, deraf navnet.

Han understregede her, at hans organisation er ‘ærlig og transparent’. Kronprinsen benyttede også lejligheden til at vise sin interesse for denne del af sit kommende rige, da han leverede størstedelen af sin tale på catalansk.

Kongen har allerede afskåret Urdangarin fra den officielle kalender, så han ikke længere repræsenterer kongehuset.

 

 

Togstationen i Arroyo renoveres

Togselskabet Renfe har meddelt, at man planlægger at renovere en del af togstationen i Arroyo de la Miel, Benalmádena.

Blandt forbedringerne er en ny rulletrappe mellem gadeniveauet og platformene.

Arbejdet starter den 10. januar og forventes at tage omkring en måned.

 

 

Frie åbningstider

De frie markedskræfter skal for alvor slippes løs, mener lokalregeringen i Madrid ifølge TVE.

Den lokale regering forventes i dag at godkende en lovændring, hvormed det bliver tilladt at holde åbent døgnet rundt, 365 dage om året.

Meningen er at stimulere salget og dermed beskæftigelsen, og man forventer, at tiltaget vil resultere i godt 20.000 nye arbejdspladser, først og fremmest i selve hovedstaden.

Planen er at lancere liberaliseringen i april 2012.

Kun i Tokyo og New York er der tilsvarende regler omkring forretningernes åbningstider.

 


Første gang i historien udenfor Italien.

Málaga værtsby for Commedia dell´Arte

Málaga er blevet udpeget til værtsby for Commedia dell´Arte i 2012.

Det er første gang i historien, at en by udenfor Italien skal være vært for den populære teaterfestival, der stammer fra det 16. århundrede.

Festivallen afholdes den 24. og 25. februar, hvor provinshovedstadens gader og pladser invaderes af historiske figurer og byens teatre af maskeklædte og farverige artister.

Det forventes, at UNESCO i år vil erklære Commedia dell´Arte for Verdens Kulturarv.

 


Spanske fiskere kan ikke længere fiske i marokkanske farvande

EU har netop besluttet ikke at forny fiskeriaftalen med Marokko.

Aftalen skulle fornyes, og i og med, at EU ikke har besuttet at gentage den årlige fornyelse, betyder det, at aftalen udløber automatisk og at europæiske fiskere fra i dag ikke længere kan fiske i farvandene omkring Marokko.

Unionen har siden 2006 betalt Marokko 36 millioner euro om året for 119 fisketilladelser, men man anser nu, at aftalen ikke er rentabel og den annulleres derfor med umiddelbar virkning.

Omkring 100 af tilladelserne gik til Spanien – 44 til Andalusien, hvor fiskeriet i de marokkanske vande giver omkring 1000 direkte arbejdspladser og dobbelt så mange indirekte. Industrien kan ikke finde tilstrækkeligt med fisk på hjemmebanen, ud for de spanske kyster.

Den spanske regering har meddelt, at man vil støtte fiskerne og gøre sit til, at fiskerne skal få lov til at vende tilbage til de marokkanske farvande.


En generøs gave til Cudeca Hospice

Forleden dag besøgte danske Doris (Rikke) Kajus fra Fuengirola sammen med sine venner Cudeca Hospice i Benalmádena for at overbringe en stor julegave: 13.000 € til pleje af hospicets patienter, der lider af fremskreden, uhelbredelig kræft.

Doris Kajus havde egentlig planlagt at testamentere pengene til hospicet, men da hun fik kendskab til den øjeblikkelige krise, som Cudeca befinder sig i, besluttede hun at give pengene som donation allerede nu. Denne generøse handling er en kærkommen gave til Cudeca hospicet og er en hyldest til den meget specielle behandling, der gives til patienterne.


En dybtfølt påskønnelse af denne varme tanke er sendt fra alle i Cudeca til Doris Kajus, som her ses sammen med Cudecas grundlægger, Joan Hunt.

 

 

Julemarked i Ronda starter i morgen

Rondas julemarked er noget ganske særligt. Den lille bjergby er iklædt det helt store juleskrud, især i den gamle bydel og omkring Plaza Duquesa de Parcent.

Man kan være helt sikker på at finde alskens julelækkerier og udsmykning, ligesom man sikkert også kan finde en gave blandt uundvæligt kunsthåndværket til de, der ellers har alt.

Markedet afholdes fra den 16. – 23. december.

 

Den skandinaviske turistkirkes program i juledagene

Den skandinaviske turistkirke i Fuengirola har følgende program i løbet af de kommende uger:

Fredag den 16. kl. 18.00: Bønnetime.

Søndag den 18. kl. 11.00: Gudstjeneste med John Agersten.

Lørdag den 24. kl. 17.00: Julegudtjeneste.

Lørdag den 24. kl. 18.00: Julefest med middag (tilmelding).

Søndag den 25. kl. 17.00: Gudstjeneste med John Agersten.

Onsdag den 28. kl. 11.00: Julesammenkomst.

Lørdag den 31. kl. 20.30: Nytårsfest med middag (tilmelding).

Søndag den 1. januar kl. 11.00: Gudstjeneste med John Agersten.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.