Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Hotellet har stået tomt i seks år.

Arabiske investorer viser interesse i Hotel Don Miguel i Marbella

Omkring 60 forskellige saudiarabiske investorer har vist interesse i at købe Hotel Don Miguel i Marbella, skriver La Opinión de Málaga.

Hotellet lukkede i oktober 2005, da omkring 250 ansatte mistede deres stillinger. Det blev drevet af hotelkæden Roc Hoteles, der leder flere hoteller i Spanien med sammenlagt 7.000 hotelsenge. Bygningen ejes dog af selskabet Sociedad de Inversiones y Promociones Turísticas Sipsa.

Specielt en saudiarabisk investeringsfond studerer netop nu seriøst mulighederne for at overtage det emblematiske hotel, som måske endelig kan åbne igen efter at have været lukket i over seks år.

Don Miguel har godt 500 værelser, mens dets grund for foden af La Concha er på 70.000 m2.

 


Iñaki Urdangarin beklager, at han har skadet kongehusets renomme.

Den besværlige svigersøn

Kongeparret virker til at være usikre over, hvordan de skal forholde sig til situationen omkring svigersønnen, Iñaki Urdangarin, der er gift med deres yngste datter, Cristina.

Urdangarín risikerer at blive sagsøgt for bedrag i forbindelse med sagen om hans organisation, Instituto Nóos, der skulle fungere som en NGO, men som tilsyneladende opkrævede ågerpriser fra bl.a. de lokale regeringer på Balearerne og i Valencia. Overskuddene skulle derefter være blevet overført til et af Urdangarins selskaber.

Kongehuset har ikke kommenteret sagen, som er døbt Babel. Sidste uge forlød rygter, at man ville køre de to døtre, altså både Cristina og Elena, ud på et sidespor og ikke længere lade dem repræsenterer kongehuset ved ceremonier og den slags, men det afviser kongehuset dog.

Dronning Sofia havde desuden tilladt, at billeder, som blev taget af hende selv sammen med Urdangarin og familien, da hun for nyligt besøgte dem i Washington, blev offentliggjort i sidste uges udgave af magasinet ¡Hola!. Under tidligere besøg har sikkerhedsvagter forhindret fotografer i at komme i nærheden af dronningen, men ikke denne gang, hvilket kun kan fortolkes som en støtte til Urdangarin.

Selv fastholder han, at han er uskyldig i anklagerne om bedrag, men har netop udsendt en pressemeddelelse, hvori han meddeler, at kongehuset ikke har noget at gøre med hans personlige aktiviteter, og at han beklager, ”at han har skadet kongehusets renomme”.

 


Byens historie kan spores til det 10. århundrede.

Torre del Mar vender tilbage til

Det fæstningsværk, der formentligt udgør Torre del Mars oprindelse, er nævnt allerede i tekster fra den 10. århundrede, hvor det var en del af maurernes forsvarssystemer i Al Ándalus. Det fungerede som delvist forsvarsværk ved havnen frem til det 19. århundrede.

I dag er der næsten ikke noget tilbage af den oprindelige fæstning, der ligger ved Plaza de la Axarquía, hvor mere moderne bygninger er bygget op ad fæstningens mure. Men det nye byråd (PP) i Vélez-Málaga har besluttet, at de historisk interessante rester skal reddes for eftertiden, og at arbejdet skal påbegyndes i 2012.

 


Uheldig forbipasserende ligger såret på Puerta del Sol.

For retten efter bizart selvmordsforsøg

Den 34-årige Santiago Manjón Bermúdez er nu stillet for rettet, efter han i 2010 overfaldt en politimand, i et forsøg på at begå selvmord.

Hans plan var at overfalde politimanden med en kniv i håbet om, at denne så ville skyde ham.

”Jeg var desperat og ville have ham til at skyde mig. Jeg havde ikke selv mod til at gøre det,” har han forklaret. Det har sjette gang, han forsøgte at tage sit eget liv, men heller ikke i 2010 ville det lykkes.

Først købte han en køkkenkniv til tre euro, og med den gik han til området omkring Puerta del Sol i Madrid. Her sparkede han på en politibil for at få opmærksomhed. En betjent stod ud af bilen, bad om ID, og så angreb Manjón. Betjenten skød ham en gang, men Manjón fortsatte sine angreb, og betjenten skød ham to gange mere.

”Jeg havde ikke noget alternativ,” beklager han.

En af kuglerne fortsatte dog og ramte en tilfældig forbipasserende i øjet. Selv ikke fire operationer har kunnet redde øjet.

 


AVE’en sendes på sin galiciske jomfrutur af diverse politikere.

Galicien har nu også AVE

Spaniens nordvestligste hjørne, Galicien, har nu også fået højhastighedstoget, AVE.

Den forbinder Santiago de Compostela, A Coruña og Ourense, og den 150 km lange tur mellem de tre byer er mindsket med en time. Det har kostet 3,3 milliarder at konstruere togbanen.

Det er de første højhastighedsspor i Galicien, mens de første spor i Andalucien blev lagt for snart to årtier siden.

Togbanen i Galicien blev indviet den 10. december.


Júzcars 265 indbyggere skal nu stemme om husenes farve.

Folkeafstemning i Júzcar om Smølfe-status

I juni blev den lille by Júzcar i Ronda-bjergene malet blå til ære for optagelserne af filmen Smølferne 3D. For at skabe hjemmene til de små væsner malede Sonys filmproducenter alle byens 170 ellers hvidkalkede bygninger i denne, den helt rigtige farve.

Nu, flere måneder efter, at filmholdene har forladt byen, er husene stadig blå. Det skyldes, at omkring 800 nysgerrige hver uge har lagt vejen forbi for selv at se smølfernes by – i forbindelse med helligdagene sidste uge var antallet 3.000. Og det er naturligvis godt for byen, omsætningen og beskæftigelsen.

Men hvorvidt indbyggerne fortsat vil leve i en blåmalet by, skal afgøres ved en folkeafstemning, og byrådet har netop fastsat datoen for afstemningen til søndag den 18. december.


Arte manchego, Barcelonas Iniesta igen i topform.

Barcelona på førstepladsen – sammen med Real Madrid

Real Madrids mandskab tabte bolden og personligheden, FC Barcelonas spillere forsvarede bogstaveligt talt deres spillestil.

Det var lørdag aften i hovedstaden, og i den længe ventede Clásico scorede hjemmeholdet efter bare 25 sekunder, efterfulgt af hvad det betyder på Santiago Bernabéu, men så leverede Iniesta sin arte manchego, Messi gjorde sit sædvanlige og dermed blev det 3 – 1 til FC Barcelona.

Omkring 500 millioner mennesker verden over fulgte kampen på Tv.

Málaga CF måtte søndag nøjes med det ene point (1 – 1) mod Osasuna.

Der er endnu ikke juleferie i den spanske liga, der spiller igen næste weekend.

 


Hør om jul i Covent Garden i Fuengirola.

NADFAS forelæsning

NADFAS Illustrated Lecture finder sted i dag, mandag den 12. december kl. 16.30 i teatret Salon Varietes i Fuengirola.

Forelæsningen omhandler 300 Years of Christmas at Covent Garden i London og gives af Sarah Lenton, der arbejder for BBC og har speciale i live operaforestillinger.

For mere information kontakt Pauline på 952 382 713 eller besøg www.nadfascostadelsol.org.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa