Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Alle tabt sammen med den tro væbner Erik Larsen.
Begge bliver på Mallorca af hensyn til børnene.
La Danesa afdækker danskerdrama på ferieøen.
Som spiller var han et ikon. Danmarks største professionelle gennem tiderne med en meget omskiftelig tilværelse for forskellige arbejdsgivere i Danmark, Italien, Spanien, Japan og Holland – på den Iberiske halvø for begge stormagter, FC Barcelona og Real Madrid.

Otte klubber på 18 år.
Lidt af en nomade-tilværelse, som nu også tegner sig for ham som træner.
Med exiten på Mallorca i starten af oktober har han under dramatiske omstændigheder forladt såvel danske Brøndby IF, spanske Getafe, russiske Spartak Moskva og spanske RCD Mallorca. I en periode på blot ni år.
La Danesas oktobernummer, hvori Michael Laudrup udtrykte sin utilfredshed med Mallorcas vicepræsident, sportsdirektør og storaktionær Lorenzo Serra Ferrer, var netop gået i trykken, da en glad Michael Laudrup forlod klubben med et halvt års løn – 700.000 euro.
Han havde siden 2. september forventet at blive fyret. Det var dagen, hvor den ellers så diplomatiske 47-årige dansker offentligt kritiserede Ferrers dispositioner – eller måske rettere mangel på samme. Han solgte i transfervinduet i august spillere for 10 mio. euro og købte kun for 1.

Michael Laudrup og RCD Mallorca
Det er ikke kendt for offentligheden, hvem der overtager i RCD Mallorca.
Miguel Angel Nadal, repræsentant for familiens aktionærkreds med tennisspilleren Rafael Nadal i spidsen og holdkammerat med Michael Laudrup i FC Barcelona?
Præsident Cladera?
Eller såmænd Ferrer?

Men en ting ligger fast:
Da det sportsligt begyndte at gå mindre godt for RCD Mallorca i slutningen af sidste sæson – efter nederlag i Málaga i øvrigt – førte sportsredaktør på El Mundo på Mallorca, Tomeu Maura, der også redigerer RCD Mallorcas hjemmeside futboldesedemallorca, pennen i en kampagne for at få Laudrup fyret. Maura er en nær ven af Ferrer.
En betænkelig Laudrup gik på sommerferie. Hans attituder kunne tolkes derhen, at han måske slet ikke vendte tilbage. Men det gjorde han og gav Mallorca en rimelig god sæsonstart.

Hvad angår Ferrers handlinger i kulisserne springer særligt en i øjnene: At han allerede efter første kamp i denne sæson, som Mallorca vandt, var i kontakt med træner Joaquin Caperros – ledig efter to år i Athletic Bilbao. Han har nu afløst Laudrup!
Med på Laudrups trænerfærd har assistenttræner og scout Erik Larsen altid været.
”Hvem har som Michael kunnet give mig spændende oplevelser”, har han sagt.
Dagen før Laudrups exit fyredes Erik Larsen i RCD Mallorca efter bl.a. at have kaldt Ferrer for et dårligt menneske. Et nul.

Den kaotiske situation i RCD Mallorca kan nu sammenfattes således:
– De tre administradores, som holder øje med den konkurstruede klubs transaktioner, så længe den er under frivillig administration, har det ikke let med Ferrer.
– Præsident Cladera har haft til hensigt at gå, fordi han er træt af Ferrer, men Nadal-familien har overtalt ham til at blive.
– Klubdirektør Terassa er blevet Ferrers modstander.
– Miguel Angel Nadal, der også var en af Laudrups assisterende trænere, har forladt klubbens bestyrelse.
Fodboldkaos på ferieøen.

Familierne bliver nu på Mallorca
Familierne Larsen og Laudrup bliver for en længere stund på Mallorca. De har børn, der skal fuldføre skoleåret.
Siw og Michaels datter Rebekka – de to sønner spiller for tiden fodbold i Danmark på højt niveau – tager herefter videreuddannelse i USA. Forældrene ejer villa på øen.
Linda og Erik har børnene Amanda, Andreas og Anna, og de skal fuldføre skoleåret på Mallorca, siger Erik. Vi må så i mellemtiden se, hvor der så byder sig noget.
Om ønsket har Michael Laudrup nogle kommentatorjob at falde tilbage på for flere tv-stationer.
Dansk landstræner vil han jo ikke være!

Michael Laudrup siger farvel til spillerne. Han vidste, han havde opbakning fra dem og store dele af ledelsen, da han gik ud med sin kritik af Ferrer.
Den magtfulde og problematiske Lorenzo Serra Ferrer. Han vil ikke tale med danske journalister, men holder sig til nogle allierede i den spanske presse.
Præsident Cladera i et vanskeligt job. Måtte skille sig af med to af sine ledende folk i trænerstaben.
Erik Larsen på vej i bil til RCD Mallorcas anlæg.

2002-06
Brøndby

Laudrups første cheftrænerjob efter jobbet som assistenttræner på landsholdet for Morten Olsen.
Han førte Brøndby frem til et dansk mesterskab i 2005 og vandt pokalfinalen to gange. I 2006 nølede han så længe med svaret om, hvorvidt han ville fortsætte, at hans forhold til klubben led skade. Han forlængede ikke til irritation for formand Per Bjerregaard.
Erik Larsen var smuttet forinden.

2007-08
Getafe

Michael Laudrup var præsident Torres’ opfindelse. Døren til den spanske La Liga blev hermed åbnet for Laudrup. Det blev til spansk pokalfinale for den lille Madrid-klub og et uheldigt exit i UEFA Cuppens kvartfinale til mægtige Bayern Munchen. Men med Torres’ egenrådige indkøbspolitik kom de på kant med hinanden, og Laudrup valgte at smutte et år før udløbet af hans kontrakt.
Erik Larsen fulgte ham.

2008-09
Spartak Moskva

Kun et halvt år fik Laudrup i den russiske storklub. Et ydmygende nederlag på 0-3 i pokalturneringen til ærkerivalen Dinamo Moskva fik direktør Karpin til at fyre ham.
Erik Larsen var med.

2010-2011
RCD Mallorca
I en stor del af sæsonen 2010-11 lå Laudrups tropper over midterfeltet for til sidst at dykke, men sikre sin forbliven i La Liga. Straks i denne sæson ragede han uklar med vicepræsident, sportsdirektør og storaktionær Lorenzo Serra Ferrer og gik. Dagen forinden var Erik Larsen blev fyret.

Ferrer – med succes og fiasko
Lorenzo Serra Ferrer er født den 5. marts 1953 i Sa Pobla på Mallorca. Han spillede i tre år for 4. divisionsklubben UD Poblense, men stoppede som aktiv som 23-årig.
Herefter gik han over i trænergerningen i såvel RCD Mallorca, Betis (af to omgange), FC Barcelona og AEK Athen i Grækenland.
Det blev til succeser med pokalfinale og deltagelse i de store europæiske turneringer UEFA Cup og Champions League.
Dog kom det til fyringer i såvel FC Barcelona som AEK Athen.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa