Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

To fødselsdage markeret, da målskytter endelig kom i gang og plaffede topscorer ud på bænkeplads
Torsdag den 29. september fejrede Málaga CFs klubejer, sheik Abdullah Al-Thani, sin 45-års fødselsdag hjemme i Doha i Qatar.
Lørdag den 1. oktober hen under midnat sprang hans klubs brasilianske ”bomber”, Julio Baptista, op i vandret stilling og saksesparkede på Estadio La Rosaleda bolden i nettet til 3-2 over Getafe i den højdramatiske kamps døende ekstra-minutter.
Dette sublime glansnummer på hans 30-års fødselsdag.
Til hen under kl. 04.00 om morgen festede den indre bydel i Málaga.
”Málaga, Málaga, Málaga”, rungede det i gaderne fra tusindtallige fans.
Historisk var Málaga CF røget op på førstepladsen i La Liga. Indtil søndag, hvor top-klubber som FC Barcelona og Real Madrid med sejre passerede det sydspanske kystmandskab og euforien lagde sig en anelse.
Bemærkelsesværdigt for denne lune sommeraften endvidere, at de to stjerne-angribere, Baptista og den 35-årige hollænder Ruud van Nistelrooy endelig opfyldte den arbejdsrolle, de er bestemt til: At lave mål!
Van Nistelrooy havde scoret til 1-1.
Først i denne den sjette spillerunde slog de til og plaffede definitivt sidste sæsons topscorer, den 22-årige landsholdsforward fra Venezuela, Rondón, ud på udskiftningsbænken.
Det tog således de to herrer ikke færre end henholdsvis 436 og 332 La Liga-minutter at banke bolden i kassen.

Historiske saksespark
Baptistas saksesparksmål blev det fjerde i Málaga CFs historie af en sådan klasse.
De tre tidligere faldt således: 13. maj 2001: Dely Valdes fra Panama mod Valencia. 21. september: Portugiseren Edgar mod Real Madrid. 30. August 2009: Baha fra Marokko mod Atlético Madrid.

Ramt af skade
Ærgerligt for Málaga CF gik Baptista herefter i stykker under træningen og kunne ikke være med søndag den 16. oktober mod sensationsholdet Levante på Estadio Ciutat de Valencia. Van Nistelrooy spillede skidt her, så træner Pellegrini lod ham efter pausen erstatte med bænkevarmer Rondón.
Slemt for Málaga CF, at holdet ikke blot tabte 0-3 i Valencia, men også måtte se målmand Willy Cabellero udvist efter en halv time, hvorfor han røg i karantæne mod Real Madrid.

Kris Stadsgaard er nu tilbage efter operation
Umiddelbart inden udløbet af transfervinduet (perioden for spillerhandler) forhørte den nyoprykkede La Liga-klub, Rayo Vallecano, sig på to Málaga-spillere, som den ville indgå en lejeaftale med.
Det drejede sig om danske Kris Stadsgaard og den spanske U 21-landsholdsspiller Isco, som Málaga CF har erhvervet i Valencia. Men det blev et nej til Madrid-klubben fra træner Pellegrini. Han har spilletid til begge på Málaga-holdet i denne sæson.
Udover La Liga skal han også tænke på kampe i pokalturneringen, Copa del Rey, hvor Málaga CF i 16. dels finalen tørner ud mod Getafe henholdsvis den 13. (ude) og 21. december (hjemme).
Straks i september røg Kris på operationsbordet efter læg-problemer.
16. oktober var han tilbage på bænken hos Málaga CF ude mod Levante.

Fra konkursbo til rigmanden
Danske spillere i Málaga gennem tiderne
1985: Kim Christofte fra Brøndby.19 landskampe for Danmark.
1988-1990: John Lauridsen fra Espanyol. 27 landskampe for Danmark.
2009-2011: Patrick Mtiliga fra Roda. 5 landskampe for Danmark.
2010-2013: Kris Stadsgaard fra Rosenborg. 2 landskampe for Danmark.

Siden sidst
Zaragoza – Málaga CF 0-0
Málaga CF – Getafe 3-2 (0-0)
Levante – Málaga CF 3-0 (3-0)
Málaga CF – Real Madrid???

Kommende kampe
6. november: Betis – Málaga CF
20. november: Racing Santander – Málaga CF
27. november: Málaga CF – Villarreal

Kampene kan på foranledning af tv-selskaberne blive rykket en dag.
Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn. Samt hjørnepladser.
Forinden frokostarrangement, oplæg og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.

Kontaktpersoner:
Formand: Morten Møller 617 700 424
moellemorten@gmail.com
Næstformand Uffe Madsen 952 568 343
uffe@spaininvest.net
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF.
Den tæller nu knap 200 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk

Annelise Andersen, mor til den tidligere landsholdsspiller Henrik Andersen, aflagde La Peña de Dinamarca et besøg og tog med til La Rosaleda, sidst hun var på Costa del Sol. Her ses hun sammen med Helle og Carsten Panduro (en af stifterne af klubben) og Panduro-barnebarnet Emilie, FCK-fan, samt Flemming Nielsen. Henrik Andersen, der kom så alvorligt til skade under EM-slutrunden i Gøteborg i 1992, er nu scout i den tyske Bundesligaklub Schalke 04.

Old boyser i og til kamp
Det nordjyske old boyshold i fodbold med det internationale navn Sealand National Football Team gæstede i oktober Costa del Sol. Første trip blev en aftentur med La Peña de Dinamarca til La Rosaleda stadion, hvor truppen på 15 spillere så Málaga CF besejre Getafe 3-2 i et nervepirrende opgør.
Dagen efter gik de selv i aktivitet på stadion i La Cala de Mijas, hvor modstanderen fra Fuengirola var rutinerede La Peñaer af Real Madrid. Det blev spansk sejr på 3-0 med den tidligere danske landsholdsspiller Henning Munk Jensen som en myndig dommer.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa