Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Priserne skal falde med 30 procent, mener nationalbanken.

Markedet oversvømmet med nye boliger

Det spanske boligmarked er stadig oversvømmet med nybyggede ejendomme. Ministeriet for offentlige arbejder (Fomento) har netop meddelt, at der i 2010 var 687.523 nye boliger til salg, hvilket kun var et fald på 0,08 procent i forhold til året før.
Inkluderer man boliger, som er sat til gensalg, er der nu 1,1 millioner boliger på markedet.
I boom-årene for omkring tre år siden, blev der bygget flere boliger i Spanien end i Frankrig, Storbritannien og Tyskland tilsammen.
El País skriver, at boligpriserne siden 2007 er faldet med 16 – 20 procent, hvis man iberegner inflationen, men det har tilsyneladende ikke været nok til at få mere gang i salget. Den spanske nationalbank mener også, at priserne bør falde endnu mere, budet er 30 procent (uden at tage inflation i betragtning), og dette fald, mener nationalbanken, vil ske i slutningen af 2012 eller begyndelsen af 2013.

Vi bliver flere og flere

En undersøgelse viser, at antallet af indbyggere i Málaga-provinsen stiger støt. I løbet af det sidste årti er antallet af indbyggere steget med 200.867, hvilket svarer til en stigning på omkring 25 procent.
Selve Málaga har nu 98.813 indbyggere, mens provinsen har 1.609.557.
Tallene kommer fra Málaga Economía y Sociedad og er offentliggjort af Diario Sur. Sidstnævnte fremhæver, at mens antallet af indbyggere i Málaga by kun er steget med 6,9 procent siden 2000, skyldes den store befolkningstilvækst, at stadig flere udlændinge flytter til byerne på Costa del Sol.

Korkhøst i Ronda

Korkhøsten i bjergene omkring Ronda er i gang. I år forventer man en god høst og at kunne skrælle omkring 3.200 ton af den dyrebare kork, der skal blive til flaskepropper.
Høsten i La Serranía de Ronda repræsenterer 70 procent af den samlede korkhøst i Málaga-provinsen, som har 14.000 hektarer med korktræer.
Høsten kan opleves frem til slutningen af august.

Motorsavsmassakre i Marbella

En mand døde i går på grund af skader pådraget fra en motorsav.
Det menes dog ikke at have været forsætligt, da en af den 68-årige mands venner kom til at save ham i den højre armhule.
Ved frokosttid i går ringede vennen til 112 og fortalte, at der var sket en ulykke. Politi og en ambulance blev sendt til huset på Calle Las Cumbres i Elviria, men da var det allerede for sent.
Det retsmedicinske institut i Málaga er nu ved at klarlægge den konkrete dødsårsag.


La Monumental i Barcelona ser snart sin sidste tyrefægtning

Lad dem dog være i fred

Partido Popular ønsker at udsætte indførelsen af forbuddet mod tyrefægtning i Catalonien til 2015. Lovforslaget er i dag på dagsordenen i det lokale catalanske parlament, hvor alle andre partier forventes at stemme imod PP’s forslag om udsættelse.
Partiet begrunder forslaget med, at ejerne af tyrefægterarenaen i Barcelona, La Monumental, skal have en kompensation på ”flere millioner euro” for ikke længere at kunne afholde tyrefægtning. Men ifølge regeringspartiet CiU er dette beløb endnu ikke fastsat. Yderligere vil der aldrig blive tale om en erstatning i den størrelsesorden som PP fremsætter.
Forbudet mod tyrefægtning i regionen blev vedtaget sidste sommer og skal træde i kraft i slutningen af i år. La Monumental lukker dog ikke, i stedet for tyrefægtning vil arenaen blandt andet blive brugt til afholdelse af koncerter.

Hash til Spanien med fly og helikopter

Policía Nacional og Guardia Civil har i en fælles operation optrævlet en narkobande, som i små fly og helikoptere, i ly af nattens mulm og mørke og under radarerne, fløj hash fra Tanger og Larache i Marokko til Cádiz og andre områder i det sydlige Spanien.
Narkobanden havde desuden planlagt flyvningerne, så de fandt sted samtidig som store sportsbegivenheder, som de mente ville mindske kontrollen i luftrummet mellem de to lande.
I alt 10 personer er blevet anholdt, ligesom politiet har beslaglagt over et ton marihuana, tre fly af modellen Pipper, som kan lande på bare en stribe græs, og to Alouette-helikoptere.


Alfredo Pérez Rubalcaba mener, at bankerne bærer en del af skylden for finanskrisens omfang.

Til kamp mod bankerne

Alfredo Pérez Rubalcaba, nuværende indenrigs- og vicestatsminister og PSOE’s spidskandidat til valget i 2012, har kridtet banen op mod de spanske banker.
Rubalcaba mener, at de bærer en stor del af ansvaret for den store indvirkning, den internationale krise har haft på Spanien.
På trods af flere tilskyndelser om at tilbyde mindre firmaer lån, har bankerne siddet for hårdt på kasserne, hvilket har tvunget mange små firmaer til at lukke. Bankernes forening, Asociación Española de Banca (AEB), forsvarer sig med, at bankerne ikke har modtaget offentlig støtte, og at Rubalcabas kommentarer kun er et forsøg på at fedte for vælgere på den yderste venstrefløj.
Statsministerkandidaten har også lovet, at næste års finanslov vil inkludere otte milliarder euro ekstra til regionerne, penge som skal bruges på det forgældede sundhedsvæsen.

Feria-tid i Estepona

Den årlige festuge i Estepona begynder i dag. Det officielle startskud affyres kl. 14.00 af byens borgmester, José María Urbano, på Calle Terraza.
Derefter venter en uges feria i de forskellige casetas og i byens gader.

 

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa