Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Málaga CF starter sæsonen 2011-2012 med storkamp

Málaga CF’s nye dreamteam kommer allerede i sin første match i La Liga 2011-2012 på en stor opgave. Det spanske mesterhold FC Barcelona med verdens bedste spiller, boldakrobaten Lionel Messi, besøger Estadio La Rosaleda i weekenden den 21. august. Det endelige kamptidspunkt er endnu ikke fastsat. Med andre ord starter Málaga CF, som de sluttede sidste sæson, nemlig med en vigtig kamp mod katalanerne. Sidst tabte Málaga CF 3-1 til FC Barcelona, men med de mange nye spillere på Málaga CF’s hold forventes denne gang et bedre resultat og gerne en sejr til hjemmeholdet.
Læs mere om kampen og Málaga CF’s kommende sæsonprogram på La Peña de Dinamarcas hjemmeside www.malaga-support.dk.


Mary-Anne Goossens på vej til hospitalet

Savnet kvinde forsøgte at overleve på myrer

Den hollandske kvinde, der i går blev fundet i Nerja efter at have været savnet i 18 dage, har fortalt, at hun var så medtaget og udsultet, at hun overvejede at spise myrer for at overleve.
Den 48-årige Mary-Anne Goossens, der var på ferie i Nerja, ville på egen hånd udforske området omkring kilden til floden Chillar. Hun for dog vild og endte i bunden af en kløft, hvorfra hun ikke kunne komme op igen. Hendes familie efterlyste hende, men diverse eftersøgninger gav intet resultat. I går fandt to bjergbestigere ved et tilfælde den forsvundne Goossens, men hun lå så langt nede i kløften, at redningsmandskabet måtte rulle specielt redningsudstyr ud for at få hende op.
I stedet for at mætte sig med myrer klarede Goossens sig med vand fra floden og urter i kløften.
Hun blev i går fløjet i helikopter til hospital Axarquía, hvor hun allerede er kommet sig så meget, at hun forventes udskrevet i dag.

Slut med gratis parkering i Marbella

Fra og med i dag er det slut med at parkere gratis på gaderne i centrum af Marbella. 1.300 parkeringspladser er markeret med blåt, og parkometrene er på plads. Den første times parkering koster 70 cent, den næste 80 cent og taksten stiger så op til en euro per time, informerer La Opinión de Málaga.
20 procent af indtægterne tilfalder kommunen, mens de resterende går til firmaet Setex Aparki, der står for administration og vedligeholdelse, og som forventer en indtægt på 10,3 millioner euro i løbet af de næste fem år.


Ban Ki-moon og José Luis Zapatero i La Moncloa.

Ban Ki-moon i Spanien

Spanien er vært for et FN-topmøde omkring manglen på fødevarer i verden. FN’s projekt, ’End Poverty – Millennium Development Goals’, hvormed verdensorganisationen for nogle år siden forpligtede sig til, at ingen i verden fra 2015 skal sulte, halter noget bagud.
Formanden for FN, Ban Ki-moon, er også ankommet for at deltage i møderne med bl.a. statsminister José Luis Zapatero, der foreløbig har beskyldt finansmarkedet for at spekulere i fødevarer, hvilket han mener, medfører for høje fødevarepriser med det resultat, at flere millioner mennesker sulter.

FN-fredscenter i Valencia

Ban Ki-moon og kronprins Felipe indviede i går et FN-center i byen Quart de Poblet, øst for Valencia.
Centrets opgaver bliver at varetage kommunikationen i forbindelse med organisationens fredsmissioner. Den spanske stat har investeret 25 millioner i centret, men forventer til gengæld, at det skaber 300 arbejdspladser.


Elena Salgado

Ingen skattestigninger foreløbig

Økonomiminister Elena Salgado udtalte i går til radioen Onda Cero, at regeringen ingen planer har om at lade skatten stige.
”I øjeblikket er der ingen planer på bordet,” sagde ministeren, som videre forklarede: ”Forbruget skal stige, før vi kan overveje at lade skatteprocenterne gå op.”
Hendes afvisning fulgte i kølvandet på en kommentar fra ministeren for offentlige arbejder, José Blanco, der gik ud på, at det vil være umuligt at bibeholde det offentlige transportnetværk uden skattestigninger.
Salgado har dog påpeget, at skattetrykket i Spanien ligger omkring syv procentpoint under det europæiske gennemsnit.


Juan Antonio Roca, beskyldt for at have lænset Marbellas kommunekasse for flere hundrede millioner euro.

Roca stadig for skud i Malaya-sagen

Malaya-sagen fortsætter i provinsdomstolen i Ciudad de Justicia i Málaga, hvor den hovedanklagede, tidligere byrådsmedlem med ansvar for byplanlægning, Juan Antonio Roca, stadig står for skud.
Skeletter rasler fortsat ud af skabene, og senest har bl.a. betjente fra Comisaría General de Policía Judicial udtalt, at en række forretningsfolk med nære forbindelser til kommunen har tilstået, at de for mellem 200 og 300 euro om måneden agerede stråmænd for de selskaber, hvorigennem Roca vaskede sine bestikkelsespenge hvide.
Den del af sagen, som omhandler hvidvaskning af penge, startede i midten af juni, og 16 af de i alt 95 mistænkte er beskyldt for at have taget del i denne del af korruptionsnetværket.
Hans sekretær bevidnede desuden i går, at Roca skulle have haft kendskab til politiets undersøgelser, og at han således nåede at fjerne flere arkiver, før politiet i marts 2006 konfiskerede alle rådhusets dokumenter.
De følgende dage skal endnu flere implicerede vidne i Malaya-sagen, Spaniens største korruptionsskandale og mest omfangsrige retssag nogensinde, som ikke forventes ikke afsluttet før i 2013.

Tyreløbene sidestilles med dyremishandling

En stor gruppe dyrevenner demonstrerer igen i år mod San Fermin, som de mener, er dyremishandling.
I går startede tyreløbene gennem Pamplonas gader, og mens tyrene efter løbet i går eftermiddags så sit endeligt i arenaen, er ingen af løberne endnu kommet alvorligt til skade. 40 personer var dog i går forbi skadestuen. Sidste år måtte 125 personer tjekkes efter den første dags tyreløb. Det færre antal tilskadekomne i år menes at skyldes et forbud mod glasflasker på gaderne. Kun to er indlagt. Den største årsag til skaderne er ikke sammenstød med tyrene, men derimod slag og alkoholforgiftning.
Antallet af tilskadekomne og omfanget af skaderne denne morgen er stadig ved at blive gjort op.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa