Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lufthavnsterminalen T2 skal moderniseres

Efter sidste års åbning af Málagas nye lufthavnsterminal, T3, ser den gamle T2, også kendt som Pablo Ruiz Picasso, unægtelig noget slidt ud.
Det har lufthavnsselskabet AENA nu besluttet at gøre noget ved. Ifølge La Opinión de Málaga skal terminalen moderniseres for 10,3 millioner euro, så den kommer op på samme standard som T3.
Ideen er også, at de to terminaler skal integreres, så rejsende ikke mærker forskel på, om de er i den ene eller anden del af lufthavnsbygningen.
Arbejdet udliciteres nu og forventes at starte i slutningen af året og at tage omkring et år.

 


Der stilles spørgsmålstegn ved nødvendigheden af 50 provinsledelser.

Farvel til provinserne?

Opdelingen af Spaniens administration i både stat, regioner, provinser og kommuner er med den nuværende krise, hvor regeringen søger flere områder at spare på, igen kommet i søgelyset.
Spørgsmålet er, om alle led er nødvendige for at have et velfungerende samfund. Nogle mener, at regionerne bør elimineres, men det ville skabe ramaskrig, specielt i de mest uafhængighedssøgende regioner som Baskerlandet og Catalonien. Dagbladet Málaga Hoy har derfor spurgt, hvorvidt provinsledelserne i landets 50 provinser (plus de to autonome byer Ceuta og Melilla) kan nedlægges.
Det mener hverken Juan Fraile (PSOE), formand for Málaga-provinsen i 1999-2003, eller den nuværende formand Elías Bendodo (PP), der tiltrådte den 23. juni. Begge understreger, at provinsledelsen bl.a. er ansvarlig for udvidelse og vedligeholdelse af vejnettet og anden infrastruktur, byplanlægning samt sportslige og kulturelle arrangementer i kommuner med færre end 20.000 indbyggere. Modspørgsmålet er altså, hvilken organisme, der skal overtage dette arbejde, hvis der vinkes farvel til kommunerne. Bendodo siger desuden, at provinsledelsen er blevet kritiseret, lige siden den blev indført i 1812, men at han er af den overbevisning, at det er den bedst organiserede administration af alle.
Provinsledelsen i Málaga råder i år over et budget på 261 millioner euro, og beskæftiger omkring 1.500 funktionærer, hvoraf mange ifølge beskyldningerne mellem den nuværende og den tidligere, socialistiske, ledelse, kun er ansat på grund af gode kontakter og ikke kvalifikationer.
Bendodo har meddelt, at også provinsledelsen skærer ned på sine udgifter, og det sker f.eks. ved reducering af lønudgifterne.

 

San Fermin starter i morgen

San Fermín starter i morgen. Den årlige byfest i Pamplona, der inkluderer de famøse tyreløb, afholdes hvert år den 6. – 14. juli.
1,5 millioner besøgende forventes at opholde sig i Pamplona under San Fermin, og for 30. år i træk viser RTVE (La1) direkte hver morgen fra kl. 08.00 ræset efter de sagesløse dyr gennem byens gader. Løbet slutter i tyrefægterarenaen, hvor tyrene samme eftermiddag møder deres endelige skæbne i en tyrefægtning.
Læs mere på www.sanfermin.com.

 

Glæde over royalt bryllup i Marbella

Gæsterne til det royale, saudiarabiske bryllup, som den forgangne weekend blev afholdt i Marbella, opholder sig stadig på Kysten.
Det var prinsesse Sara Fahd Bin Salman, barnebarn til prins Salman bin Abdulaziz Al-Saud, afdøde kong Fahds bror, og Talal Bin Abdulaziz Bandar, som blev gift. Brylluppet stod i kongefamiliens ejendom El Rocío, populært kaldet Det Hvide Hus, på den gyldne mil.
1.500 gæster deltog i festlighederne, heriblandt 400 prinser og prinsesser fra den gigantiske saudiarabiske kongefamilie.
Marbellas bedste hoteller, heriblandt Puente Romano og Marbella Club, melder stadig om alt optaget de nærmeste dage, ligesom byens forretningsdrivende ifølge La Opinión de Málagas ”gnider sig i hænderne” over brylluppets økonomiske succes.

 


Martín Garitano vil ikke tale spansk.

Kun basisk

Baskiske politikere fra det nye koalitionsparti Bildu manifesterer sig igen ved symbolske protester mod det fælles Spanien. Senest er det den nyudnævnte leder af provinsstyrelsen i Guipúzcoa, Martín Garitano, som har besluttet sig for ikke at tale spansk, men kun baskisk. Det gælder også på pressekonferencer.
Han argumenterer, at de to sprog er ”lige værdige”.

 

Nyhederne i tal

· 67.858 arbejdsløse har i juni fundet beskæftigelse. Det er tredje måned i træk, at arbejdsløsheden er faldet.
· I Málaga-provinsen fandt 3.008 personer et nyt job i juni.
· 4,1 millioner er stadig uden arbejde, godt 130.000 flere end i juli sidste år.
· Antallet af ydere til Seguridad Social faldt i juni med 5.612. Det betyder, at 17.596.579 personer nu betaler til den sociale fælleskasse.

 

Earth, Wind and Fire kommer til Marbella

Det legendariske, engelske band Earth, Wind and Fire (Boogie Wonderland, Let’s Groove etc.) giver den 13. august koncert på Hotel Puente Romanos tennisklub. Entré fra 30 euro kan købes på www.elcorteingles.es.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa