Shoptalk december 2010

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Julen i Centro Idea…

Centro Idea på Mijas-vejen afholder det traditionsrige julemarked lørdag d. 11. december mellem kl. 10 og 16.
På markedspladsen bag Centro Idea jules der dagen igennem, og centrets butikker glæder sig til at ønske glædelig jul med et overflødighedshorn af juleting, gaveideer, godter, knas og hygge – alt sammen i rammerne af en skandinavisk granskov af flotte juletræer, sne, julemand og boder.

"I år har vi valgt at sætte fod på træerne på forhånd, så kunderne bedre kan se og vælge det perfekte juletræ. Som altid kan træerne forudbestilles hos os i Flor Valentin", fortæller Janne, som man kan træffe på tel. 951 31 10 86. "Vores hyggelige julestue for børn bliver i år udvidet med endnu flere julede aktiviteter, idet Nykredit har været så søde at hjælpe os med et sponsorat af bl.a. slikposer. Vi skal selvfølgelig lave juledekorationer, klippe og klistre, lave julekort og pynte honninghjerter med glasur."

Dagen igennem vil der være udskænkning fra boderne; Den svenske Skole sælger julehåndmadder, øl og sodavand, mens Soroptimisterne serverer glögg og æbleskiver. Der vil være boder med dejlige julegaveideer, håndlavet julepynt, vin og delikatesser, sprøde pigeonæbler og aspargeskartofler.

Juletræerne er smukke, nyfældede Nordmansgraner fra Danmark og til at pynte dem med har Flor Valentin alt, hvad du skal bruge til – stearinlys, lyskæder, kugler, hjerter, stjerner…
Et stort udvalg af fine juledekorationer, kære Medusa-ting og dejligt julenips står klar til at bringe julen ind i dit hjem, men der er selvfølgelig også frisk gran, ler, lys og pynt til de fingernemme, der selv har lyst til at give sig i kast med det kreative julejob.

Dagen igennem vil julemanden tage imod ønsker fra både store og små, og kl. 13 synger søde Lucia-piger fra den svenske skole julen ind.
Benyt også lejligheden til at gøre juleindkøb i Centro Ideas butikker, hvor du finder de allerdejligste julepakker, der kan gemme på bl.a. smart modetøj, lækkert lingeri, fine, økologiske chokolader, gavekort til en ansigtsbehandling, rappe sko og elegante smykker. Delikatessen bugner af skandinavisk julemad – og husk at bestille anden, skinken eller flæskestegen til juleaften.

Velkommen til en dejlig juletid!

Julegaveidé fra Nina B

"Strikstøvlerne fra Gypsy 05 er mere cool end Ugg", siger Caroline Sylfwander fra den svenske modebutik Nina B i Nueva Andalucía. "De er inspireret af de sydamerikanske, håndlavede strik-booties, og fås i mange forskellige farver".
Støvlerne er strikket af økologisk bomuld og har plastsåler, så fugt og kulde ikke trækker op i fødderne.
Endnu en god idé fra Nina B!

Svenske tandlæger til Bamses Venner

Tandlægeklinikken Nordic Dental Centre var en af hovedsponsorerne ved efterårets store koncert med Bamses Venner, der optrådte i Benalmádenas tyrefægterarena den 9. oktober. Det var en stor oplevelse og succes, specielt fordi det havde regnet hele dagen og endelig stoppede ved aftenstid, før koncerten begyndte. Tandlæge Christina Radics fortæller, at Nordic Dental Centre var utroligt glade for at få muligheden for at sponsorere et så stort arrangement rettet mod det danske publikum på Kysten, og alle på klinikken ser frem til fremtidige koncerter. Næste gang man kan træffe teamet hos Nordic Dental Centre er til julehygge og gløgg fredag den 10. december kl. 13-16, hvor alle er velkomne.

Svar på spørgsmål om bilforsikring

Hos forsikringsmægleren Kaas & Kirkemann drejer et af de oftest stillede spørgsmål sig om forsikring af biler, som er indregistreret i udlandet (altså ikke i Spanien).
"Flere af vore kunder vælger at købe bil i et andet land end Spanien, for eksempel i Tyskland, hvor man kan få en ansvarsforsikring, der gælder et par dage eller lige nok til at køre bilen til Spanien.
Når man er velankommet til Spanien, kan vi udstede en ansvarsforsikring (ikke kasko), der gælder maksimalt tre måneder og som ikke kan fornys, når man kan dokumentere, at man har påbegyndt proceduren med at få køretøjet indregistreret i Spanien," forklarer Pernille Kaas, som understreger, at det er lovgivningen, der dikterer, at man skal forsikre bilen i det land, hvor den er indregistreret.
"Flere forsikringsselskaber har forsøgt at ændre dette system, men selvom vi er i Europa, kan man altså ikke forsikre sin norske bil i Spanien eller sin spanske bil i Danmark. For at kunne udstede en spansk forsikring, må vi derfor have papir på, at bilen er ved at blive overført til spanske nummerplader," forklarer hun.
Pernille ser dog kun fordele ved at lade sin bil og bolig forsikre i Spanien.
"En af fordelene ved en spansk forsikring er, at en del af præmien går til en katastrofefond og således også dækker under naturkatastrofer. Hvor forsikringsselskaber i andre lande ofte afviser en skadessag med begrundelsen ‘force majeure’, så dækker den spanske forsikring, man tegner gennem os, også i tilfælde af oversvømmelser, som dem vi oplevede i både 1989 og 1992, samt i tilfælde af jordskælv. Dog er haglvejr en undtagelse, selvom det som bekendt godt kan hagle så voldsomt, at det kan forårsage skade," siger Pernille.
Kaas & Kirkemann har også erfaret, at mange af deres kunder er i tvivl om, hvilke regler der gælder angående syn af spanske biler i udlandet.
"Selvom en spansk indregistreret bil står i for eksempel Danmark, vil man naturligvis stadig få en indkaldelse til syn fra de spanske myndigheder. Forsikringsmæssigt har Kaas & Kirkemann en speciel aftale med de selskaber, de samarbejder med, hvormed selskaberne accepterer, at man får sin bil synet i Danmark, men myndighederne accepterer det ikke. Sagt med andre ord, så dækker forsikringen, uanset om man vælger at lade sin bil syne i Danmark, men kører man tilbage til Spanien, kan man risikere at få en bøde, da bilen er registreret som én, der ikke har overholdt synene," forklarer Pernille Kaas.
Hun understreger dog, at det er sådan, lovgivningen er i dag, og at man ikke kan vide, om eller hvornår myndighederne påtænker at ændre de eksisterende regler.
Læs mere om forsikringer hos Kaas & Kirkemann på www.kaaskirkemann.net eller kig forbi kontoret i Centro Idea, Mijas.

Skandinavisk team tilbyder hjemmeservice på Kysten

Vi når alle en alder, hvor vi har svært ved at klare os selv i hjemmet, men vi føler os endnu ikke "gamle" nok til at flytte på plejehjem. Men vi har brug for hjælp til at klare hverdagens almindelige opgaver, og det er netop her, at Skandinavisk Hjemmeservice kommer ind i billedet.
Danske Nya og svenske Margaretha, der henholdsvis har 2 og 9 års erfaring indenfor hjemmepleje, hjælper blandt andet med personlig pleje, madlavning, tøjvask, medicindosering og rengøring. Desuden yder Skandinavisk Hjemmeservice assistance ved læge- og hospitalsbesøg både hos skandinaviske og spanske læger og hospitaler. Nya og Margaretha hjælper også med ansøgninger til rollator, gangstativ, økonomisk støtte mm. samt sørger for, at et hospitalsophold bliver uden problemer for patienten, da de har et godt kendskab til det spanske sygehusvæsen. Ligeledes kan de yde hjælp til pårørende, når en person ligger for døden, samt assistere med arrangementet i forbindelse med begravelse.
Nya har arbejdet mange år hos Borgerservice i Danmark, hvor hun har beskæftiget sig med pensioner og økonomisk støtte. Hun har et bredt kendskab til ældre menneskers behov. Det samme gælder Margaretha, der har arbejdet med sygepleje i 45 år, og har en stor erfaring indenfor hjemmepleje.
Ved henvendelse til Skandinavisk Hjemmeservice besøger Nya og/eller Margaretha den pågældende person i hjemmet, hvor de forskellige behov fastsættes. For yderligere information kontakt Nya eller Margaretha eller se hjemmesiden www.skhjemmeservice.dk

Alarma Universal yder massiv støtte til Cudeca-hospice

For femte år i træk underskrev Jesper Nissen, direktør i Alarma Universal S.A. donationsaftalen med Cudeca.

Som det første firma nogensinde indgik Alarma Universal S.A. i 2007 aftale om direkte donation til Spaniens eneste uafhængige hospice. For hver af firmaets mere end 4000 alarmtilslutninger gives i årligt 1 euro til driften af hospicecentret, der er beliggende i Arroyo de la Miel mellem Málaga og Fuengirola.
Cudecas grundlægger Joan Hunt har arbejdet utrætteligt for sit hospice, lige siden hendes mand døde af cancer i 1992.
Et kæmpe velgørenhedsprojekt baseret på private donationer og en hær af frivillige, der har stået for indsamlinger, events, genbrugssalg og meget andet resulterede for 10 år siden i åbningen af Cudecas hospice i Arroyo de la Miel.
"Aftalen med Alarma Universal er enestående og af enorm betydning for os, idet firmaet hvert år giver os 1 euro for hver alarmtilslutning. Det bliver deres nuværende og fremtidige kunder naturligvis informeret om, hvilket i sig selv er vigtig markedsføring af vort behov for økonomisk støtte", siger Joan Hunt.

"At Cudeca drives af såvel professionelle som empatiske kræfter er tydeligt for enhver, der aflægger hospicet et besøg, eller, som os, henvender sig i forbindelse med donation. Jeg er meget imponeret over, det store arbejde, der dagligt udføres for cancerpatienter og deres pårørende", siger Jesper Nissen.

Julefrokost og firmamiddag på Ristorante Pizzaría Baldo
Ristorante Pizzaría Baldo er en ægte, italiensk restaurant ejet af sicilianske Baldo. Restauranten har en traditionel, siciliansk atmosfære, og en menu med over 120 forskellige hjemmelavede retter, der næsten alle er lavet af råvarer og krydderier importeret fra Italien. Udover at være det ideelle spisested både til frokost og middag kan man i december også nyde forskellige julemenuer, der i stor grad egner sig til firmafester. Man kan vælge mellem fem forskellige menuer, der prismæssigt ligger fra 14-30 euros pr. person. Menuerne består alle af italienske delikatesser og omfatter forret, hovedret, dessert og et glas vin, øl eller lignende. Hvis man selv skulle have lyst til at sammensætte sin menu, er der også mulighed for det.
For yderligere information kontakt Ristorante Pizzería Baldo eller se www.cepymeweb.com/ristorantepizzeriabaldo for yderligere information.

NEW BODY fejrer tre års fødselsdag

Det er nu tre år siden, at Patricia Lee-Adolfsson åbnede helseklinikken NEW BODY i Fuengirola. Gennem sin tid i klinikken har hun hjulpet tusindvis af mennesker med forskellige sundhedsproblemer.
"Mest har jeg givet professionel rådgivning til folk med vægtproblemer og hjulpet dem med at opnå deres idealvægt," fortæller hun til La Danesa.
Men Patricia Lee-Adolfsson har også hjulpet kørestolsbrugere med multipel sklerose eller problemer med fibromyalgi. Hun siger:
"Det har været en stor glæde at se, hvordan mine kropsbehandlinger har styrket deres muskler og lindret deres smerter."

NEW BODY har på tre år udviklet sig til fra at være et "passivt fitnesscenter" med ernæringsvejledning og behandling mod overvægt til et komplet helse- og skønhedscenter, hvor der nu også er fodpleje og ansigtsbehandlinger.
"Jeg fejrer mit jubilæum med et godt tilbud på en fire timer lang luksusbehandling bestående af: en dybderensende ansigtspeeling, dampbad, ansigtsmassage og fugtmaske, afsluttende med en fugtgivende dag- og øjencreme. Så er der en behagelig lymfedrænende massage, som reducerer væskeophobninger og styrker kroppens udskillelse af giftstoffer. Og den tredje er en Ultrashape behandling, som er en ny fedtsugningsmetode, der fjerner fedtceller permanent, samt giver muskelstimulans med infrarød varme," fortæller Patricia Lee-Adolfsson.
Samlet set kan man nyde behandlingerne, der tager cirka fire timer i alt for 58 euro (normalpris: 130 euro).
Der er også andre gode jubilæumstilbud: 90 minutters medicinsk fodpleje for 15 euro (normalpris: 30 euro) og en 60 minutters ansigtsbehandling for 15 euro (normalpris: 30 euro).
"Ved tidsbestilling af endnu en fodpleje eller ansigtsbehandling gives desuden rabat på 5 euro. Foretrækker man at fortsætte med andre kropsbehandlinger, fås disse også til reducerede priser," slutter Patricia Lee-Adolfsson.
Læs mere om NEW BODY på www.newbodyfuengirola.es.

EventHuset og Siesta Homes Group under samme tag
Det er kun en måned siden, det danskejede selskab Siesta Homes Group S.L., med Morten Remo i spidsen, introducerede et helt nyt og innovativt koncept for boligejere på Costa del Sol.
Firmaets koncept henvender sig til seniorer, som ønsker at sælge deres bolig mod en kontant udbetaling, en fast garanteret månedlig indkomst og samtidig give boligejerne mulighed for at blive boende i deres bolig en årrække, eller resten af livet.
Konceptet har fået en meget varm modtagelse, så nu træder Henrik Andersen fra EventHuset til i bestræbelserne på at få firmaets budskab ud til alle skandinaver i Sydspanien.

"Det er vigtigt for os at give grundig information til boligejerne, for vel er vores koncept populært og kendt i flere EU-lande, men her i Spanien er det nyt. Derfor vil vi gøre en stor indsats for at komme ud til folk, møde dem ansigt til ansigt, så alle kan få et ordentligt indblik i de muligheder, vi tilbyder for, populært sagt, at ”få konverteret de passive mursten i boligen til forøget livskvalitet”. Hér, tror jeg, at Henrik er den rette mand, for EventHuset har en god kontaktflade til den skandinaviske koloni, og så har han selv igennem en årrække snuset til ejendomsmarkedet", fortæller Morten Remo.

Siden 2005 har Henrik Andersen som sidebeskæftigelse arbejdet med opkøb og renovering af landsbyhuse og ved derfor, hvor svært det er at få belånt eller solgt sin bolig i dag. "Man behøver bestemt ikke at være ekspert for at se, at ejendomsmarkedet har det meget skidt, og næppe får det bedre på kort sigt. På min vej har jeg mødt mange, som ejer ubehæftede boliger med god friværdi, men hvor økonomien alligevel er stram, fordi man ikke kan få adgang til denne værdi. Tilsvarende møder jeg i dag specielt mange ældre, som gerne vil sælge for at flytte i noget mindre, eller overvejer at flytte til Danmark indenfor en årrække. De står nu i svær situation", siger Henrik Andersen og forklarer, hvorfor han tror så stærkt på samarbejdet med Siesta Homes Group: "Jeg er sikker på, at vores fleksible løsninger kan hjælpe en masse mennesker ud af deres økonomiske vanskeligheder, for i en række lande – specielt i Frankrig – har det hjulpet mange på vej. Vi har stærke samarbejdspartnere bag os og så har jeg jo kendt Morten Remo siden slutningen af 90´erne, og ved, hvad han og hans firma står for.

Egon Kjer på Argentina Steakhouse

”Jeg overtog lokalerne i maj og brugte derefter fire måneder på at modernisere, indtil jeg var tilfreds med resultatet og kunne slå dørene op,” fortæller Egon Kjer om overtagelsen af Argentina Steakhouse i Almuñécar. Han erkender, at det har været en hård start.
Restauranten, som ligger dejligt ved stranden, nærmere betegnet Playa Velilla, er en gammel kending, og derfor valgte Egon da også at beholde navnet, der har et godt ry.
Egon Kjers navn har mange læsere også allerede nikket genkendende til. Både fra Danmark, hvor han i 10 år spillede i Keld & the Donkeys i 10 år – som slog selv The Beatles på Dansktoppen. I over 25 år havde han altid holdt sine ferier Sydspanien, både i tiden med bandet og senere, da han arbejdede som entertainer på krydstogtskibe, bl.a. Queen Elisabeth, som bragte ham omkring Kap Horn og rundt i Caribien. For omtrent ni år siden bankede han pælene ned her, og siden har han været Dansktoppens mand på Costa del Sol og har haft stor succes med danseaftener, de såkaldte Egon-aftener.
De populære aftener kan man stadig nyde på Argentina Steakhouse, hvor Egon spiller og synger hver anden lørdag. ”Nogle gange har vi også gæsteoptrædener af tidligere kolleger fra den daværende dansktop,” fortæller han.
Det sker også hver søndag til frokost med en stor dansk buffet, som rummer alt tænkeligt koldt og lunt. Her er altid fulde huse, hvilket vil sige maksimum 80, så der stadig er plads til gæsterne at røre sig på.

”Min søn Lars og hans kæreste Martha arbejder her også, og de er ansvarlige, når jeg ikke er her. I køkkenet har vi en dansk køkkenchef, uddannet på Peter Lieps Hus på Bakken, samt en spansk og en argentinsk kok. Og vi er allerede kendte for at lave rigtig god mad,” smiler han.
”Menukortet byder ellers på en kombination af spanske og danske samt mere internationale retter. Frokostmenuen er næsten kun spansk, men vi har skam en dagens ret, f.eks. stegt lever eller anden traditionel dansk mad. Til middag er lammekoteletterne og rigtige wienerschnitzler populære, det samme er chateaubrianden (min. to pers.), som trancheres ved bordet og serveres med bl.a. to saucer. Alt kommer i store portioner,” garanterer Egon.
Argentina Steakhouse er allerede blevet til samlingspunkt i Almuñécar. Flere par fra andre byer har gjort en tur ud af det ved at kombinere et besøg med en overnatning på det nærliggende hotel Bahía Tropical, mens andre kommer her for at spise frokost.

Argentina Steakhouse kan kontaktes på 958 639 358.

Feriebolig ved det idylliske Karrebæksminde

Sjældent finder man et så idyllisk sted som Fjordhusene på Enø ved en af Danmarks ældste fiskelandsbyer, Karrebæksminde. Området består af 105 feriehuse, der er næsten vedligeholdelsesfrie og har en uforstyrret udsigt til havet og fjorden. Som ejer behøver man ikke bekymre sig om den udvendige vedligeholdelse. Det tager grundejerforeningen sig af. Det samme gælder græsslåning, maling af huset eller snerydning. Husene er ikke sommerhuse, men derimod kan de anvendes hele året rundt, dog med pauser i opholdet, som dansk lovgivning foreskriver.

Alle 105 huse er bungalows på 69 m2 og koster fra DKK 1.000.000. De egner sig perfekt som ferieboliger, og der ligger mange faciliteter næsten lige ved døren. Området har to flotte og forskellige golfbaner samt grønne områder, udendørs swimmingpool og børnepool, møntvaskeri, fællesantenne, trådløst internetadgang, legeplads og gratis parkering.

Fjordhusene blev i 2008 købt af Hans Ricard Jørgensen, der har byggeretten på friarealerne ved husene. Ved erhvervelsen af de 105 feriehuse blev der dog lavet en deklaration om, at der ikke må bygges på de friarealer, der omgiver Fjordhusene, og han kan derfor garantere en uforstyrret havudsigt også fremover. ”Formålet med Fjordhusene er, at man skal have mulighed for at slappet fuldstændigt af. Derfor har jeg i forbindelse med købet af ferieboligerne oprettet en grundejerforening, der tager sig af al udvendig vedligeholdelse,” siger Hans Ricard Jørgensen.

Hans Ricard Jørgensen sælger ferieboligerne i samarbejde med det lokale pengeinstitut Diba Bolig, men der er også mulighed for at leje dem i en kortere eller længere periode.

For yderligere information kontakt DiBa Bolig i Karrebæksminde eller besøg www.diba.dk.

Roca Tranquila flot repræsenteret ved VM

Netop som denne udgave af La Danesa var på vej i trykken, drog køkkenchef og medindehaver af Restaurant Roca Tranquila i Fuengirola, Kasper Nielsen af sted mod VM i Luxembourg, hvor han skulle være kaptajn på det danske kokkelandshold.

"Jeg kan ikke jævnligt kan tage til Danmark for at træne med holdet, og derfor er det selvfølgelig en stor udfordring at være dets kaptajn ved en så vigtig konkurrence. Og en ære, at de har spurgt mig. Jeg har været med en del gange efterhånden, så en god portion erfaring kan jeg bidrage med", fortæller Kasper, der flyttede fast til Fuengirola nogle måneder inden åbningen af Roca Tranquila i juli 2008. Han var med fra starten af projektet, siden 2005, og han rejste frem og tilbage, mens byggeri og planlægning foregik, samtidig med at han deltog på det danske kokkelandshold.
Efter endt kokkeuddannelse har Kasper prøvet en del; køkkenchef på et skihotel i Frankrig, ansat på en række gode restauranter i Nordjylland, bl.a. Ruths Hotel i Skagen, og vundet flere prestigefyldte konkurrencer, blandt andre "Nordens bedste fiskeret", både individuelt og på hold.

"Om jeg tror, at vi kan leve op til den samlede 7. plads, vi fik i 2006? Nej, desværre. Holdet er meget nyt, mangler erfaring i at arbejde sammen, og ja, så er konkurrenterne super dygtige". Det danske hold skal på seks timer lave flg. menu, købt ind af råvarer, der max. må koste 10 euros pr. person:
Forret
Pighvar & limfjordsøsters i grønne nuancer med egen fars og sauce med gotlandske trøfler.
Hovedret
Dansk kalv med smørkogt porre, svampe og friteret kartoffel samt sprød, røget brissel og ægte sauce.
Dessert
Chokolade i forskellige texturer med skovens bær og urter.

Vi krydser fingre for Kasper Nielsen og Det danske Kokkelandshold! 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa