Shoptalk november 2010

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Direct Telecom sponsorerer The Over 50s Show


Førende lavprisforhandler inden for telekommunikation, Direct Telecom, sponsorerer dette års The Over 50s Show for kystens ældre beboere.
"Det er med stor fornøjelse, at vi sponsorerer The Over 50s Show i Estepona. Sidste års show var en kæmpe succes. Det var fantastisk at møde mange af vores kunder personligt, og samtidig præsentere vores services for de hundredvis af gæster, som var mødt op til showet," fortæller salgschef for Telecom, Vanessa Rueda, og fortsætter:

"Som det største teleselskab på Costa del Sol og omegn, lægger vi helst ikke navn til en event eller en organisation, uden vi kan stå 100 procent inde for det. – Og The Over 50s Show er en event, som vi er stolte af at samarbejde med."

Vanessa Rueda glæder sig til at se nye og gamle venner til showet i Estepona, hvor Direct Telecom vil præsentere den nyeste information om deres pakketilbud og favorable priser.

Showet finder sted på Palacio de Congresos i Estepona den 27. og 28. november.

Det er læderet, der gør det

Hvad er en god sofa for dig? Mange fortrækker en sofa i læder, men det er ikke alle, der ved, hvordan man vælger lige netop den lædersofa, der passer til ens ønsker og behov.

BoConcept på Mijas-vejen giver her et par gode råd med på vejen, inden du køber din lædersofa samt tips til hvordan du skelner mellem god og dårlig kvalitet, ægte og falsk læder.

Der findes mange forskellige lædertyper på markedet. De varierer fra hinanden i form af deres overfladebehandling. For at starte helt fra begyndelsen, så er læder inddelt i to hovedtyper kaldet hud og skind. Hud kommer fra ko, tyr, okse, hest og bisonokse og bruges til større produkter som for eksempel møbler. Skind kommer fra ged, ræv, kanin, lam eller sæl og det bruges til tasker, sko og andet tilbehør.

Hos forhandlerne kan man finde mange forskellige kvaliteter af læder. Hvis du lærer dem at kende, kan det hjælpe dig med at vælge den rigtige lædertype. Søger du fx en lædertype, der er nem at vedligeholde og som holder kvaliteten i mange år? Eller vil du have en lædertype, der bliver blødere og som opnår patina med tiden?

Fordelingen af lædertyper opdelt efter deres behandling

Der findes: Aniline 5%, Semi aniline 15%, dækfarvet 60% og 20% øvrige typer.

Da Aniline er det læder, der findes mindst af, er denne type også den dyreste. Det kommer fra den ko med det smukkeste skind. Men for at forstå forskellene mellem kvaliteterne, følger nu en kort introduktion.

Aniline læder: Er det, der kommer tættest på rå huder. Læderet har kun gennemgået en minimal overfladebehandling, og det er derfor blødt og behageligt. Det ser meget naturligt ud og huden har ofte forskellige mærker som insektbid, ar og rynker. Grundet den minimale behandling, kan læderet nemt ånde, men dette gør også, at læderet hurtigere absorberer væske. Det skal behandles med voks, så det ikke tørrer ud.

Semi Aniline: Er produceret på samme måde som Aniline, men med et sidste lag af farvning og beskyttelse. Læderet kan stadig ånde ubesværet, så man undgår at klistre til sofaen i løbet af sommerperioden.

Dækfarvet læder: Det hedder dækfarvet, fordi narven er slebet ned for at slippe af med alle porer, dybe rynker og eventuelle ar, men uden at miste den oprindelige narvtekstur. Læderet har et tykkere beskyttelseslag, så det ånder ikke så let som de to typer af Aniline læder. Det er til gengæld et mere økonomisk valg, og læderet er ideelt, hvis du vil slippe for at smøre din sofa ind hver tredje måned. Eftersom porerne ikke er udsatte i samme grad, er denne type også mere vandskydende.

Øvrige: Alt beskadiget læder bliver samlet sammen og dækket af en plastikoverflade. Narven er slebet fuldstændig i bund. Af samme årsag ånder læderet ikke ordentligt.

Hvordan genkender man de forskellige overfladebehandlinger?
Undersøg læderet grundigt for mærker og narv og husk:
Narv og mærker = bedste siddekomfort.
Ingen narv og mærker = let at vedligeholde.

Ægte læder har mærker. Du må ikke lade dig snyde; hvilken ko har ikke fået sine mærker efter insektbid, hegn, rynker eller slåskampe?

For yderligere information og vejledning i valg af lædermøbler, kig ind til BoConcept på Ctra. de Mijas – mellem Fuengirola og Mijas.

Barselsvikar i Nykredit

Christel Mark Hansen

Jesper Fris Kjeldal

Nykredits repræsentationschef i Marbella, Christel Mark Hansen, går på barsel fra starten af november 2010 og frem til sommeren 2011. I den periode afløses hun af Jesper Friis Kjeldal, som har flere års erfaring fra Nykredit International i København. Jesper har igennem længere tid arbejdet med lån til skandinavere i Spanien og glæder sig nu til at komme endnu tættere på kunderne i udlandet. Jespers familie – kone og tre børn – vil løbende besøge ham i Marbella i den periode, han er barselsvikar for Christel. Siw Mosegaard og Michael Hedes Pedersen fortsætter uændret på kontoret i Marbella.

Messe: Bolig i Udlandet – Stor interesse for køb af udenlandsk feriebolig
I slutningen af september løb messen Bolig i Udlandet af stablen i Fredericia Messecenter. Mere end 1250 messegæster besøgte udstillernes messestande. Interessen for at købe en udenlandsk feriebolig er efter nogle sløje år igen støt stigende, og næsten 90 procent af de besøgende har seriøse planer om at købe i nær fremtid.

Desuden blev der både lørdag og søndag udvist stor interesse for messens seminarer, og arrangør Ole Bolvig Hansen kunne til flere seminarer notere, at adskillige tilhørere måtte benytte ståpladser, da de 90 stolepladser samt alle ekstrastolene fra caféområdet allerede var optaget.

Seriøse og spørgelystne
"Interessen for at købe en udenlandske ferieboliger er steget mærkbart det seneste halve års tid, og messens udstillere har meldt tilbage, at de besøgende var meget seriøse og særdeles spørgelystne. Vi skal tilbage til 2007 for at notere så stor en interesse, og faktisk lagde 523 tilhørere vejen forbi weekendens otte seminarer. Det er omtrent halvdelen af alle weekendens messegæster," påpeger Ole Bolvig Hansen, som også kunne notere, at fordelingen mellem interessen for at købe hus eller lejlighed nærmest er ligeligt fordelt.

Det er også værd at bide mærke i, at interessen for at købe bolig i Spanien var meget dominerende, da hele 43 procent af de besøgende havde taget de spanske briller på. Italien lå også højt på listen og måske lidt overraskende var mere end 150 besøgende på udkig efter en feriebolig i Thailand.

Positiv stemning
"Det er særdeles vigtigt for branchen, at der igen er stigende interesse for at købe bolig i udlandet, og at både finansmarkederne og folk generelt for alvor er begyndt at være mere positivt stemt for at investere penge igen. Det betyder naturligvis også meget, at de potentielle boligkøbere kan se gode investeringsmuligheder på grund af tidens lave prisniveau og den lave rente," påpeger Ole Bolvig Hansen

Han vil som arrangør heller ikke lægge skjul på sin glæde over, at weekendens messe efterlod det klare indtryk af, at køberne for alvor er vendt tilbage til det udenlandske boligmarked.

Exuviance – ny epoke inden for hudplejen


Angela Cervin fra Centro Belleza i Centro Idea er netop kommet hjem fra et spændende kursus i Malmø, hvor den amerikanske hudplejeproducent, Exuviance, præsenterede de sidste nye skud på hudpleje-stammen – anti aging helt uden parabener.

Exuviance Age Reverse
Få et markant yngre udseende med denne højteknologiske hudplejeserie bestående af avancerede produkter, der klinisk dokumenteret virker bredt på alle alderstegn.

Exuviance Age Reverse kombinerer den enestående ekspertise inden for AHA/PHA med de nyeste innovationer i hudplejen og de to forskeres seneste revolutionerende opdagelse er: NeoGlucosamineTM. Formålet er hele tiden at minimere og forebygge ethvert tegn på hudens aldring, og den nye komplette hudplejeserie har allerede vist rigtig gode resultater.

Din hudplejerutine får en flyvende start med BioActive Wash – en cremet rensemousse, der indeholder en blanding af PHA og ekstrakt af aloe vera, rose, kamille og agurk. Den virker blidt eksfolierende, stimulerer cellefornyelsen og forbedrer hudens struktur, så den bliver ny og frisk. Den sæbefri sammensætning rengør effektivt og fjerner makeup uden at irritere. Huden bliver klar og glat og er forberedt på andre produkter.

Få en klarere og mere ungdommelig øjenkontur med Eye Contour – en alsidig formel, som korrigerer tegn på aldring i øjenområdet. Peptider tilfører en fastere hudstruktur. Patenteret maltobionisk syre og PHA gør forekomsten af rynker omkring øjnene mindre markant, styrker hudens beskyttelsesbarriere og skjuler mørke ringe uden at irritere den følsomme øjenkontur. Koffein reducerer opsvulmede partier, kamomile og ginseng virker opfriskende, og hyaluronsyre gør huden blød og smidig.

Intensivér hudens naturlige reparationscyklus med Night Lift – en unik natcreme, som modvirker hudens aldring og gør huden fastere og glattere, mens du sover. Et tredobbelt virkende kompleks bestående af peptider, AHA og PHA stimulerer kollagenproduktionen og styrker hudens underliggende struktur. Vindruekerneekstrakt, E-vitamin og bærekstrakt virker bredt for at neutralisere frie radikaler. Desuden styrkes hudens beskyttelsesbarriere, som samtidig bliver mindre modtagelig for den daglige miljøpåvirkning.

Også om vinteren er det vigtigt at beskytte huden mod solens stråler, og Day Repair dagcremen med faktor 20 passer perfekt til vores liv under solen. Peptider, retinol og patenteret NeoGlucosamineTM arbejder effektivt sammen om at øge cellefornyelsen, give en fastere hud og udglatte rynker indefra og ud. Der sker en reduktion af ujævn pigmentering og alderspletter. Antioxidanter fra granatæble samt A- og E-vitamin bekæmper frie radikaler og beskytter huden mod de daglige angreb fra miljøet. Resultatet er en markant bedre hudstruktur. Du får en jævn, strålende og ungdommelig hud.

Kig ind til Angela i Centro Belleza for mere information om de nye produkter samt for at bestille tid til en effektiv men dejlig ansigtsbehandling (tel. 952 46 40 56).

Flytningers alfa og omega


I Aksel Andersens virksomhedsfilosofi er tryghed alfa. Det at kunderne er trygge ved, at netop han er ansvarlig for deres møbler, lamper, vaser og glas, og at flyttegodset kommer uskadt frem. Det være sig på en flytning fra Danmark til Costa del Sol, den modsatte vej eller en flytning her i Spanien.
"Jeg besøger så vidt muligt altid kunderne for at besigtige, hvad og hvor mange kubikmetre der skal flyttes, og hvordan flytningen bedst kan arrangeres. På den måde kan jeg komme frem til den rigtige pris, og samtidig kan kunderne lære mig at kende. De kan se, at deres gods er i gode hænder," fortæller Aksel, der har været i branchen på Costa del Sol i 18 år.
Derfor samarbejder han nu med Alfa Moving.

"Folkene bag dette flyttefirma har sammenlagt været i branchen en livstid, og i dag er det Nordens største flyttefirma med afdelinger i København, i fire svenske byer, tre norske byer samt i Helsingfors. Alle flytninger til og fra Danmark og de øvrige nordiske lande foregår med dette selskab."
Når det drejer sig om lokale flytninger, har han i mange år arbejdet med flyttefirmaet Mudanzas Tucán, som klarer alle afhentninger og leveringer langs hele Costa del Sol og indland. "Når der er behov for det, bruger vi her en kranvogn, der kan nå op til 10. etage, hvormed vi undgår, at møbler skal mases ind i en elevator eller klemmes omkring i en trappeopgang," forklarer han.

Mens tryghed er alfa, er bekvemmelighed omega for Aksel Andersen.

"Ved en flytning er der så meget, kunden skal tænke på, og det læs vil jeg gerne lette. Vi står derfor glædeligt for al pakning. Det sker med specielt beskyttende emballage og papir, der ikke griser f.eks. glassene til. Det får mig ind på et andet, vigtigt område, nemlig forsikring af flyttegods, og også det er mest økonomisk, når professionelle har stået for pakningen. Skal man flytte hjem til Danmark, kan vi også varetage slutrengøringen.
For de mange, der flytter til Costa del Sol er vi desuden gerne behjælpelige med at finde internationale skoler til børnene, den rigtige golfbane og alt det, man har brug for, når man flytter til et nyt land," slutter Aksel Andersen, som kan kontaktes på 952 666 141 eller info@akselandersen.com

SAS er verdens grønneste flyselskab


De passagerer, der ikke kan sætte sig ind i et fly uden at bekymre sig om de store mængder af CO2, sådan en maskine slipper ud, bør fremover vælge kun at flyve med SAS.

Det skandinaviske flyselskab kan nemlig nu bryste sig med at være det eneste flyselskab i verden, som har både miljøcertifikatet ISO 14001 og EMAS. "Bureau Veritas har tildelt SAS to internationalt anerkendte miljøcertifikater, som gør sig gældende inden for alle vores forretningsområder; fra flyvninger til administrative opgaver. Og dette gør vores selskab enestående i verden," siger SAS’s miljøchef, Lars Andersen Resare.

SAS har etableret en klimapolitik med målsætningen om at halvere sit CO2-udslip inden 2020 med 2006 som referenceår. I absolutte tal medfører det en reducering af de miljøskadelige udslip på 20 procent, hvis man medregner en stigning i passagerantallet på fire procent i samme periode.

Reduceringen skal ske ved, at SAS arbejder for forskellige tiltag såsom større energiudnyttelse, fornyelse af flyene, optimeret flyveledelse samt større brug af vedvarende og bæredygtige energikilder. Indsatsen har allerede vist sig at bære frugt, eftersom SAS i slutningen af 2009 havde opnået en brændstofbesparelse på 4,3 procent i forhold til forbruget i 2005.

Den store indsats for miljørigtig flyvning er en bestræbelse på at tilgodese udefrakommende ønsker og krav. "Mange af vores kunder, samt vore samarbejdspartnere, efterspørger produkter og serviceydelser, der er miljøcertificeret. Denne efterspørgsel er vi nu i stand til at imødekomme," fortæller den norske kommercielle direktør for SAS, Robin Kamark.

Læs mere om SAS’s miljøpolitik på www.sasgroup.net/miljo, og book billetten på www.flysas.es.

Vælg den rigtige forsikring med Liberty Seguros


Det brede udvalg af forsikringsprodukter giver hård konkurrence for selskaberne, og mange vælger at sætte priserne ned. Men er den billigste forsikring nu også den klogeste løsning for forsikringstageren?

Business Manager hos Liberty Seguros, Iván Ortego, kommer med sine anbefalinger til, hvad man bør overveje, inden man vælger forsikring.
"Når man skal tegne en forsikring for sin bil eller bolig, bør man se udover prisen," siger Iván Ortego.

Han anbefaler desuden, at man vælger et forsikringsselskab med sæde i Spanien, da man hermed er dækket af det spanske forsikringskonsortium. Derudover bør man undersøge, om policen dækker tilstrækkeligt, for hvis uheldet er ude, dækker nogle forsikringer kun en del af skaden. Og en forsikring, der ikke dækker alle eventualiteter, er ikke god nok.

"Husk altid at læse den tekst, der står med småt, for at sikre, at du er dækket. Liberty Seguros dækker for bilskader med krav på op til 50 millioner euro. I værste tilfælde kan man ellers ende med at skulle betale mere for skaden, end man gav for forsikringen."

Det er alfa omega, at man ikke blot læser, men også forstår det, der er skrevet med småt. Dette bliver betydeligt nemmere, når man vælger et selskab, der servicerer sine kunder på deres eget sprog. Liberty Seguros har et omfattende netværk af mæglere, der taler flere sprog, heriblandt dansk.

"Liberty Seguros mæglere står til rådighed for at besvare alle slags spørgsmål. Sammen med kunden gennemgår den enkelte mægler de nærmere detaljer ved kundernes produktudvalg. På den måde er kunderne garanteret et produkt, som er tilpasset individuelle ønsker og behov. Med deres konkurrencedygtige og fleksible priser, kan Liberty Seguros sammensætte en fornuftig forsikring, der udelukkende dækker, hvor det behøves. Og man kan til hver en tid få et uforpligtende tilbud," slutter Ivan Ortego.

www.libertyseguros.es/expatriates/en, kan man nemt finde den nærmeste mægler og få mere information fra Liberty Seguros udvalg af forsikringer.

Undersøgelse og behandling af kroppens mangler og ubalancer


Akupunktur har været kendt i mange år og er en anerkendt behandlingsmetode. Freddy Dahlgren har beskæftiget sig med akupunktur de sidste 35 år og har i mange år, i Danmark, haft sin egen klinik, hvor han fortrinsvis behandlede øjensygdomme og nervesmerter i ansigtet, men lavede også kosmetisk akupunktur som fx reducering af rynker, ar og strækmærker. Klinikken var en af de mest succesfulde i Europa, og Freddy har gennem årene hjulpet mange til et bedre liv.

Da Freddy stiftede bekendtskab med bioresonans og biofeedback, fangede det med det samme hans opmærksomhed.

"Bioresonans og biofeedback fungerer som vitamin- og mineralanalyser, der er yderst almindelige og accepterede undersøgelser af kroppens mangler. Analyserne fortæller den pågældende person, hvilke vitaminer eller mineraler kroppen mangler for at fungere optimalt. Det samme gælder bioresonans. Denne behandling kræver dog ikke store investeringer i vitaminer, mineraler eller kosttilskud. Med bioresonans kan man spørge kroppen elektronisk, hvor og hvad der er galt med den. Man får sat elektroder på kroppen, og systemet sættes enten til at måle hele kroppen eller udvalgte områder. Systemet kan måle kolesterol, musklernes tilstand, allergier, fobier, ja der er faktisk ingen grænser. Men ud over at måle og bestemme hvilke områder i kroppen, der er i ubalance, kan disse også behandles med samme system. I stedet for at skulle købe vitaminer eller lignende, behandles kroppen med selv samme system. Det kan lyde utroligt, men som en nyere behandlingsmetode er systemet anerkendt til behandling af mange forskellige ubalancer i kroppen. I Europa er det stadig en nyere, nærmest ukendt behandlingsmetode, men i USA er systemet lige så anerkendt og faktisk mere populært end vitamin- og mineralanalyser", siger Freddy Dahlgren.

Hvis du har spørgsmål, skal du være velkommen til at kontakte Freddy Dahlgren. Du kan også bestille tid ti en analyse af din krop på tlf. 677 31 48 14.

Oplev de seneste boligtendenser hos Suazén
Ejerne af design- og møbelforretningen Suazén i Centro Idea, Susanne Naranjo og Päivi Hunntanen-Price, er netop hjemvendt fra boligmesse i Valencia og Madrid. La Danesa har talt med dem om de nye tendenser inden for boligindretning.

”Rustik eller moderne” er den allerførste kommentar fra Susanne Naranjo, og tilføjer:

”Stilen er enten ”less is more” eller en klassisk spansk rustik stil, der er ren og let i sin udformning.”

Suazéns ejere fik indtryk af, at produkterne på de to messer alle er udformet med stor omtanke for både mennesker og miljø.

”Man kunne fornemme, at der hos fabrikanterne og designere hersker et ønske om at gøre verden til et bedre sted. Genbrug og velgørenhed spiller en afgørende rolle, ” siger Susanne Naranjo.

”Vi så et skab dekoreret med trælister fra huse i Brasiliens slumkvarter. På den måde bidrager designerne og købere af skabet automatisk til at både at genbruge materialer samt til velgørenhed for beboere i slumkvarteret,” fortæller Päivi Hunntanen-Price.

Udover et forstærket fokus på miljø og velgørenhed prøver mange designere at kombinere forbrugernes behov med et stilrent design.
”Som noget helt nyt har firmaet Temas V produceret sofaen So Family, som er en slags udvidet sovesofa, som kan laves om til intet mindre end fem senge,” fortæller Päivi Hunntanen-Price.

Sofaen kan også bruges på terrasse, hvilket var en anden tendens, som de to designforhandlere bed mærke i. Møbler og hele stuekomplekser er også beregnet til udendørs brug. Der var i det hele taget en lidt anderledes prioritering af hjemmet som æstetisk opholdsrum. Susanne fortæller:
”I krisetider er det ekstra vigtigt for folk, at de føler sig godt tilpas i hjemmet; at de bliver i godt humør. Derfor er der dette år knald på hjemmets boligtekstiler, som er holdt i violette, petroleumsblå og røde nuancer.”

Skabet med trælister fra Brasilien og Sofaen So Family kan begge bestilles hos Suazén.
Tel: 952 47 17 01. www.suazen.com.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa