Det danske magasin i Spanien

Del

Det nye år er i fuld gang og 2024 byder på masser af udfordringer – både privat og globalt.
Solkysten er ved at udtørre. Problemet har vi kendt til i årevis, men ingen har gjort noget ved det. Situationen løses ikke ved at lukke for vandet i nattetimerne, for snart vil der ikke være noget at lukke for.
Myndighedernes ubeslutsomhed og manglende vilje til én gang for alle at løse problemet, kan få
katastrofale konsekvenser for landbruget og den enorme turistindustri. Der SKAL findes en løsning nu, – en vedvarende løsning, så turister og kommende boligkøbere ikke fravælger Solkysten.
Vi har i denne udgave af magasinet spurgt en række herboende danskere om deres bekymringer om
tørken og om hvilke konsekvenser de tror, den kan få for Solkysten.

Andalusiens Caminito del Rey (kongens lille sti)genåbnede efter en komplet renovering i 2015.
Ni år senere er det stadig en af ​​de mest spektakulære og spændende oplevelser i det sydlige Spanien, og hvad der før var kendt som en af ​​verdens farligste stier, er i dag fuldstændig gangbar selv for os, der har et strejf af højdeskræk. Læs om stiens spændende historie inde i magasinet.
Du kan også komme med Else Byskov på månedens udflugt til Rio Mundo. Rio Mundos udspring et af de mest spektakulære i hele Spanien, og hundredvis af mennesker flokkes til stedet hver dag.
Udspringet ligger lige nord for naturparken Cazorla, så der er et pænt stykke vej derop.
Vi tog turen fra Murcia, og dermed kom vi til at køre et stykke gennem ”La España vacía” – det tomme Spanien. Følg med inde i magasinet.

I månedens udgave af La Danesa kan du også møde et par danske padel-entusiaster. Der spilles og investeres som aldrig før. På ganske få år er der blevet skabt et nyt dansk community omkring padelsporten på Costa del Sol. Danske forretningsfolk og padelentusiaster investerer i nye baner, arrangerer padelrejser, åbner sportsbarer, tager trænerkurser og spiller padel året rundt. Der sker for alvor noget i det danske padelmiljø på Solkysten – på alle niveauer.

Der er formentlig ikke noget mere fotograferet end en rødmende aftenhimmel eller det sidste sekund, før solen forsvinder i havet – denne daglige gratis forestilling, der bringer et kosmisk hav af flammer og giver landskabet en tilgivende rosenrød nuance. Uanset hvor kyniske og pragmatiske vi måtte være, vil de fleste af os nok indrømme, at vi i hvert fald en gang imellem skal stoppe op og beundre en særlig storslået solnedgang. I denne måned giver vi dig en række forslag til, hvor du kan beundre Andalusiens smukkeste solnedgange.

At Solkysten er et vidunderligt sted kommer ikke bag på mange. Det verdenskendte magasin ”Forbes” har udnævnt Málaga som det bedste sted at bo i verden og fremhæver det venlige folkefærd, livskvaliteten, kulturlivet og prisniveauet.
Vel er her dejligt, og vel vi har det godt, men livet på Solkysten er også blevet dyrt – i modsætning til tidligere. Det er nye priser, nye tider og et nyt Solkysten folk i dag rejser til. De små chiringuitos på strandene, hvor man tidligere fik frisk fisk til spotpris, er forvandlet til fine og halvdyre restaurationer. Talrige af byernes gamle kaffebarer, hvor man tidligere fik den bedste kaffe for én euro, er blevet til en Starbuck Coffee, eller et andet fashionabelt koncept, som tager 2,75 euro for en kop middelmådig kaffe. Det samme sker med tapasbarerne. De er næsten alle blevet til nye, smarte restauranter. Hvorfor? – Fordi ingen kan leve af at sælge tapas til halvanden euro med tidens tårnhøje huslejepriser. Solkysten er et dejligt sted at bo – måske også verdens bedste – men kun hvis man har lidt mønt på lommen. Tag ikke fejl af det. Henrik Andersen stiller spørgsmålet ” Er Solkysten verdens bedste sted at bo?” i månedens ”På den anden side”.

Disse og andre spændende emner kan du finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive medlemsfordele.

Tilmeld dig på www.ladanesa.com

God fornøjelse!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.