Det danske magasin i Spanien

Del

Vi nærmer os Semana Santa, påskeugen, den mest betydningsfulde højtid i den spanske kalender. Hver by har sin fejring og en af de helt store finder sted i Málaga by. Her markeres mindet om Jesus’ korsfæstelse, død og opstanden med processioner, som tiltrækker tilskuere fra hele verden. Har du aldrig oplevet en påskedag i Málaga, bør du fristes af den magiske stemning. Vi er gået tilbage i historien for at se på, hvor traditionerne stammer fra og måske fristes du selv til en tur til Málaga. Bemærk at hele centrum afspærres fra midt på dagen så tag toget.

I denne udgave af La Danesa kan du møde Siff Frost. Hun har kun boet på Solkysten i tre år, men hun har taget det hele til sig – og lidt til. Med lidt vilje, og en masse god energi, har hun sat en masse skibe i søen. Det gælder både privat, forretningsmæssigt og i den danske klub.

Mød hende i månedens skæve vinkel.

Du kan også møde en af kystens veteraner. Han er nok den, der har været her længst. Benny Tybo var knapt blevet teenager, da han i 1976 flyttede med familien til Torre del Mar. ”Hvor vi sidder lige nu, blev der dengang dyrket jordbær og kartofler. Solkysten var præget af åbne landskaber, små byer – og der var langt imellem dem,” erindrer Benny. Han var én af de få udlændinge på egnen. På trods af Costa del Sols mange op- og nedture, har han altid været fast besluttet på at blive her. Det er jeg lykkelig for i dag,” fortæller Benny Tybo. Mød ham i månedens magasin.

Der har været mange bump på vejen, men Montebello er kommet over dem alle. Derfor fejrer det danske genoptræningscenter i Benalmádena Pueblo i næste måned sit 50-års jubilæum. Det er et lille stykke danmarkshistorie, som har udviklet sig til en af kommunens største arbejdspladser og som – vigtigst af alt – har behandlet og sikret bedre livskvalitet for tusindvis af danske patienter. Vi har fået en snak med Montebellos daglige leder, Tine Lundbak.

Lars Pedersen, bedre kendt som Chief 1, giver den 8. og 9. marts to koncerter på Costa del Sol. Der bliver bestemt ikke tale om en engangsforestilling. Sammen med kæresten har den danske musiker købt bolig på Solkysten. Han er sågar blevet så glad for den danske koloni, at han fremover vil tage aktiv del i bestyrelsesarbejdet i Club Danés. Han var med til at opfinde dansk rap, har produceret musik og skrevet sange for næsten alle – fra Ricky Martin til Ace af Base og Kim Larsen. Et kassettebånd vendte op og ned på hans liv. Det gjorde succesen også. Chief 1 fortæller i et interview med La Danesa, åbenhjertet om at være en succesfuld sanger og producent, der rammes af depression men finder melodien, da det så mørkest ud.

Disse og andre spændende emner kan du finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive medlemsfordele.

Tilmeld dig på www.ladanesa.com

God fornøjelse!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.