Det danske magasin i Spanien
Velkommen til LA DANESAs januarudgave 2024

Velkommen til LA DANESAs januarudgave 2024

Så tager vi hul på et nyt år. At springe ind i et nyt år er altid spændende og ofte fyldt med store forventninger. Sådan bør og skal det også være, og optimismen må gerne sejre over de bekymringer ydre omstændigheder byder os. Ofte forstår vi ”almindelige” mennesker ikke helt hvorfor, og hvilke mekanismer, der får lov til at skabe den utryghed og ufred som vi er tvunget til at leve med. Men, et nyt år giver nye forhåbninger, så lad os vælge at tro på en bedre verden i 2024.

Et af mine største håb er, at vi endelig får styr på vandforsyningsproblemerne på Solkysten.

Hvis 2023 var varmt, bliver 2024 sikkert ikke bedre. Forskerne i CC’s Climate Change Index (CSI), der måler, hvordan klimaændringer påvirker miljøet og temperaturændringer, advarer om, at situationen forventes at forværres i 2024, hvor de kølende effekter af La Niña forsvinder helt. De slår samtidig fast, at ændringerne i de atmosfæriske sammensætninger vil føre til flere hedebølger og mere intens regn og tørke forskellige steder i verden.

Vi mennesker er desværre ofte indrettet sådan, at vi først forstår alvoren, når det gør ondt. Det gælder i allerhøjeste grad for vores spanske naboer. For små 30 år siden da jeg flyttede hertil, var Costa del Sol og Andalusien ramt af tørke efter tre år uden nedbør af betydning – præcis som nu. Dengang kendte man fint til løsningen, og siden da har man lige så fint vidst, at tørken meget vel ville vende tilbage. Men ingen af de fire præsidenter, som siden da har stået i spidsen for Junta de Andalucía, har kunnet tage sig sammen til at investere i de livsnødvendige afsaltningsanlæg, som i dag er en akut mangelvare i hele Andalusien.

Kommer der ingen nedbør  løber vi tør til marts – helt tør. Så er sagen ikke længere, om der bliver slukket for vandet, men at der ikke længere er noget at tænde for. Mine kollegaer, Henrik Andersen og Karethe Linaae giver i denne udgave af La Danesa sine kommentarer til tidens manglende nedbør og et bud på, hvad der er i vente i 2024.

Hun er Danmarks førende coach og kendt i de danske medier for sine bøger, sine foredrag og for sin coachuddannelse. Alle rystede på hovedet da familien Manning Beha ville skabe sig en fælles fremtid på en gammel olivenmølle i en lille landsby nær Ronda. Det er præcis ti år siden de tog springet. Sofias mand og et par lokale håndværkere gik i gang med renoveringen af ejendommen. Børnene startede på den lokale folkeskole og Sofia fik sine coachuddannelser og personale struktureret, så hun kunne arbejde online. Mød Sofia i profilen inde i magasinet.

Langt de fleste skandinavere, der arbejder i det sydlige Spanien, arbejder indenfor fast ejendom og jura, har eget firma eller arbejder som digital nomade. Så hvem skulle have troet, at der fandtes en professionel skandinavisk hestetræner i Jerez de la Frontera – et af landets vigtigste centre for professionel ridesport! Mette Johansen (50) er en af ​​en lille håndfuld skandinaviske trænere, der har specialiseret sig i andalusiske heste her i Spanien. Det måtte vi undersøge nærmere, så La Danesa kontaktede hestepigen for at aftale et møde i stalden.

Du kan også møde Ole Asmussen i månedens udgave af ”Vi møder veteranerne”. Navnet og stilen har ændret sig, men manden bag baren er den samme. Stik imod sædvane har Ole Asmussen drevet samme restauration i 35 år. I 1989 landede han med rygsæk og lidt mønt på lommen og tog bussen mod Torremolinos. Der skulle ske noget nyt – noget helt nyt. Mød ham inde i magasinet.

Bodega Fernando de Castilla ligger midt i Jerez de la Fronteras gamle bydel og er ikke åben for busturister eller guidede ture, men der er altid livlig aktivitet. I denne måned har vi taget turen til Jerez for at tale med bodega-ejer Jan Pettersen, som laver verdens bedste Oloroso.

Spansk sherry er meget mere ‘bedstemor-sherry’, noget spanierne altid har vidst. I denne måned kan du læse om de sofistikerede, aromatiske og sprøde tørre vintersherryer fra Jerez.

Disse og andre spændende emner kan du finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive medlemsfordele.

Tilmeld dig på www.ladanesa.com

Godt nytår!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.