Det danske magasin i Spanien
“Jeg ville ikke ringe til min mor eller far og spørge efter penge”

“Jeg ville ikke ringe til min mor eller far og spørge efter penge”

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Transcoms HR-manager Johanna Dagsdotter Forssell reflekterer over hvordan det skandinaviske arbejdsmarked på solkysten har ændret sig de sidste 30 år.

Én hurtig internetsøgning er nok til at finde adskillige jobmuligheder for skandinavere på solkysten. Om du er flydende i to eller tre sprog, eller blot er nordmand med øje for salg, så er der jobopslag over alt, fra Marbella til Nerja. Det var dog ikke tilfældet da Johanna besluttede sig for at flytte til Spanien for over 30 år siden.

“Mine muligheder var meget begrænsede. Jeg talte kun Svensk og engelsk, og de eneste jobmuligheder jeg kunne finde var i turismebranchen eller hotel- og restaurationsbranchen. Det blev hurtigt klart for mig, at jeg blev nødt til at lære spansk for at forbedre mine muligheder. Jeg var også meget stædig dengang, og jeg vidste at jeg ikke ville ringe til min mor eller far for at spørge om penge. Jeg ville hellere nøjes med et æble om dagen, hvis det betød at jeg kunne klare mig.

I dag arbejder Johanna som HR-manager for de to kontorer Transcom har i Arroyo de la Miel og Torremolinos. Her har mere end 350 mennesker fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Holland fundet en arbejdsplads, og et lille stykke af deres hjemland. Det er sådan Peder Loekken har det med sit job som kundeservicemedarbejder hos Transcom. “Min oplevelse af at flytte til Spanien kunne ikke være mere anderledes end Johannas. Det er kun fire måneder siden jeg kom herned med et job sikret, og det faldt mig naturligt ind at bo og arbejde i Spanien uden at tale spansk. Jeg er kommet helt fra en by ved navn Trondheim i det centrale Norge, og den eneste frygt jeg havde var at blive snydt. Heldigvis viste det hele sig at være fantastisk” siger Peter med et lettet smil.

“Når du ikke kender det lokale sprog i landet du bor i, kan du være udsat for lokale forretninger der prøver at drage fordel af det, som for eksempel at skrive arbejdskontrakter der ikke lever op til de spanske arbejdsrettigheder.” siger Johanna. “Som HR-manager prøver jeg altid at have de negative oplevelser jeg havde, da jeg kun var i mine 20’ere, i mente. Jeg føler, at det er mit ansvar at beskytte vores ansattes rettigheder og forpligtelser, samt sikre at de har den information de skal bruge til at bringe deres karriere så langt som de ønsker. Jeg har arbejdet med Transcom i over et

år nu, og jeg har set folk starte i én stilling, skifte afdeling og blive forfremmet til en anden, og det er fantastisk.”

Transcom er et globalt firma der specialiserer sig i kundeservice, med over 30000 ansatte i 26 lande, fordelt på 69 kontorer og 33 forskellige sprog. Firmaet har været i Spanien siden 2001 og findes i Madrid, Leon, Sevilla og Malaga.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa