Det danske magasin i Spanien
Her lever du bedst som pensionist i 2020

Her lever du bedst som pensionist i 2020

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Spanien er med på listen, når Forbes Magazine rangerer de bedste steder at nyde pensionen i 2020. Nærmere bestemt Costa del Sol, Bilbao og Costa del Azahar.

Et godt og solrigt klima, lave leveomkostninger, tryghed og venlighed står højt på listen, når man vælger, hvor man skal bosætte sig som pensionist. Forbes Magazine har udvalgt 25 lande med op til tre steder i hvert land på deres liste over mener, som de synes, det er bedst at tilbringe pensionisttilværelsen i dette år.

Costa del Sol nævnes som et af de foretrukne steder sammen med Bilbao i det nordlige Spanien og Costa del Azahar, der er beliggende mellem Valencia og Barcelona på østkysten.

Forbes har set på en række kriterier som leveomkostninger, sundhedspleje, generel sikkerhed, politisk stabilitet, skatter og afgifter, mulighed for opholdstilladelse, lokal gæstfrihed, klima, mad og kultur samt hvor godt, man kan klare sig uden at kunne tale det lokale sprog flydende. Så Spanien, inklusive Costa del Sol, får altså fine resultater.

Solrige Spanien er stadig billigere end store dele af Europa, især hvis du bosætter dig et par kilometer fra kysten eller større byer. Sundhedsvæsenet anses for at være fremragende, og kriminalitetsraten er lavere end andre steder.

Briterne er også tiltrukket af Spanien. I Alcaucín i Málaga-provinsen er for eksempel en tredjedel af kommunens 2.300 indbyggere pensionerede briter over 65 år.

Det faktum, at det er let at komme til Costa del Sol med fly, tog og bil, er et plus – også når du besøger venner, familie, børn og børnebørn.

Du kan læse den komplette liste over de bedste steder at tilbringe sin pensiontilværelse på www.forbes.com


Spanien – blandt de bedste steder at tilbringe sin pensionist

Steder: Costa del Sol, Bilbao, Costa del Azahar

Leveomkostninger: Rimelig

Sundhedsvæsen: Fremragende

Opholdstilladelse: Relativt let at få

Kilde: www.forbes.com

Af Ingvild Mørkved

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa