Det danske magasin i Spanien
Netsvindel i forbindelse med coronavirus: Her får du 7 råd til en sikker nethandel

Netsvindel i forbindelse med coronavirus: Her får du 7 råd til en sikker nethandel

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Svindlere udnytter danskernes frygt for coronavirus ved at oprette falske netbutikker for at få fingrene i kreditkortoplysninger og andre private data. 

I en tid hvor tankerne på coronavirussen kører på højeste blus, er det de færreste mennesker, der tænker på at blive snydt på nettet.  

Men de it-kriminelle kan finde på hvad som helst og ser sit snit til at narre godtroende danskere til at købe håndsprit, handsker, mundbind og andet virusforebyggende udstyr via falske netbutikker.   

Hensigten er at lokke med attraktive tilbudsfælder, alene for at få fingrene i danskernes private data som passwords, NemID, kort- og bankoplysninger.     

– Vær opmærksom på e-mails med usædvanlige tilbud på produkter som håndsprit og mundbind. Hvis en pris virker for god til at være sand, er den det sandsynligvis også, siger IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet AnyTech365 og tilføjer: 

– Sørg for at undersøge webshoppen godt og grundigt, inden du bestiller varer online. En god idé er at tjekke forbrugeranmeldelsessider som Trustpilot, hvor du får et fingerpeg om shoppen er reel eller ej.   

Med 7 huskeregler kan du sikre dig mod it-kriminelle, når du shopper på nettet. Her giver Janus R. Nielsen dig en række gode råd til at undgå at blive snydt af falske netbutikker. 

7 råd til en sikker nethandel 

  1. Undgå at klikke på links i e-mails, når du vil besøge en netbutik. Tast selv webadressen ind manuelt i browseren, så du er sikker på, at du ikke bliver ledt hen til en forkert shop via et falsk link.
  2. Kig efter hængelås-ikonet i browseren, og check at internetadressen starter med HTTPS (s´et står for secure) for at sikre, at siden er sikker at besøge. Kig også efter andre garantimærkninger, for eksempel e-mærket, som er et dansk mærke for sikker internethandel. 
  3. Tjek netbutikkens kontaktinformationer. Hvem står bag netbutikken? Er der oplyst telefonnummer, adresse, emailadresse, CVR-nummer osv.? I mange falske netbutikker er disse oplysninger ikke-eksisterende, og kan du ikke finde dem, så bør du være på vagt.
  4. Det kan gå lidt hurtigt, nu når svindlerne opretter falske netbutikker i forbindelse med danskernes frygt for coronavirussen. Tjek derfor om der er stave- og slåfejl.   
  5. Betal altid dine varer på nettet med betalingskort. Hvis ikke du modtager dine varer, kan banken hjælpe dig med at trække pengene tilbage. Overvej også at bruge en ekstra sikkerhedskode, som for eksempel Verified by Visa eller MasterCard Secure Code. Denne ekstra kode sikrer dig mod misbrug på nettet, hvis it-kriminelle skulle få fat i dit kort. 
  6. Gem alle kvitteringer, ordrebekræftelser osv. i din indbakke eller print dem ud. Jo mere dokumentation, du har på dit køb, jo bedre står du stillet, hvis noget skulle gå galt.
  7. Sørg altid for at have installeret et opdateret antivirus- og firewall-program på din computer eller smartphone, inden du shopper online. Sørg samtidigt for at du køber dine varer på et sikket netværk, som enten kan være internetforbindelsen hjemme hos dig selv eller dit 3- eller 4G netværk.  
Af AnyTech365 – www.anytech365.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa