Det danske magasin i Spanien
Er du klar til en ny vaccine?

Den 4. februar var der stor fokus på kræft – i hele verden. Motivet var årets internationale kræftdag, som også på Solkysten gav anledning til en lang række seminarer, indlæg og debat. Tallene og udviklingen er skræmmende. Alene i Málaga-provinsen registrerede man sidste år næsten 10.000 nye kræftpatienter. I år 2030 – om blot syv år – forventer man 12.000 nye tilfælde… og så fremdeles.

Det spanske sundhedsvæsen frygter, at frem mod år 2050 vil mellem 40 og 50 procent af landets borgere have fået stillet diagnosen: du har kræft. Kigger vi ud over landegrænserne, ser vi, at den triste udvikling er identisk i hele Europa. Vel pyntes de skræmmende prognoser med et håb om, at mellem 50 og 70 procent i fremtiden vil overleve deres kræftsygdom men – uden behov for at skabe unødigt drama – tror jeg godt, vi kan blive enige om, at vi står med det ene ben i fremtidens folkesygdom nummer ét. Jeg tror også godt, vi kan blive enige om, at en livsstil uden for meget tobak, spiritus, overvægt og stress mindsker risikoen for at blive ramt. Men kan vi også blive enige om, at det ville være ønskværdigt med en vaccine mod kræft?

Alle typer kræft vinder frem. I Spanien er det særligt brystkræft og prostatakræft efterfulgt af hudkræft, der truer. Solens stråler er ikke altid lige gode for huden – særligt ikke for os lyse væsener. Pyntes vores lyse hud med modermærker, er vi ekstra udsatte. Jeg er næppe den eneste, der nu begynder at få kolde fødder. Moderna forsøger dog at varme dem lidt. På sidste måneds internationale kræftdag annoncerede den amerikanske medicinalvirksomhed nemlig, at de har en vaccine mod hudkræft på vej. Vaccinen skulle kunne reducere risikoen for alvorlig hudkræft med 44 procent. Nogle klapper, andre buh’er. Jeg trækker derimod lidt på smilebåndet og mindes de talrige konspirationsteorier, vi måtte høre på, sidst Moderna lancerede en banebrydende vaccine; Covid-19 vaccinen. Hvad skal vi høre på denne gang?

Er det endnu en Mikrochip, vi skal have i os, så staten kan kontrollere os?
Er det endnu et forsøg på folkedrab for at få verdens befolkningstal ned?
Er der tale om et nyt biologisk våben – denne gang fra USA?
Er det endnu et planlagt bluf, for at medicinalindustrien skal tjene flere penge?
Eller skal vi høre på, at kræft slet ikke findes? At det er noget staten og medierne har opfundet for at skræmme os – og kontrollere os?

Covid-19 vaccinerne gav anledning til historiens mest tossede konspirationsteorier, som fik alt for mange tossede følgere. Lige så tosset var det, at vaccinerne blev lanceret som vacciner frem for dét, de egentligt er: et medicinalprodukt, der kan styrke os gennem et muligt sygdomsforløb.
Nu er et nyt medicinalprodukt på vej mod hudkræft. Kommer det ikke i år, kommer det i 2024. Det skal nok få debatten til at rulle – særligt her på Costa del Sol hvor hudkræften eskalerer, og solen skinner 300 dage om året.

Er du klar til et nyt stik? Jeg har fuld respekt for dit valg – blot du viser respekt for lægevidenskaben i almenhed. For vi må aldrig nogensinde glemme, at for blot 100 år siden var vi mennesker gamle, hvis vi rundede de 50 år. Det har bl.a. lægevidenskaben været med til at lave om på. For bare 70 år siden, døde vi af noget så simpelt som en lungebetændelse. Det har lægevidenskaben ændret på. For blot 30 år siden døde vi af HIV-smitte. Det har lægevidenskaben også lavet om på. Og hvor mange ældre og svage var ikke døde, hvis ikke lægevidenskaben havde givet os Covid-19 vaccinen / medicinalproduktet. Nu er det første produkt mod en kræftsygdom lige om hjørnet – og forhåbentligvis er mange flere på vej. Der er kun grund til at smile.

Tag stikket, hvis du tør! – og glem aldrig solcremen. Solen skulle gerne skinne på os resten af livet. Vores lange liv.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.