Det danske magasin i Spanien
Den dynamiske forening

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Der er masser af folk og livlig aktivitet i AHN’s lokale ”Casitan” i Las Rampas i Fuengirola centrum. Foreningen har et tæt aktivitetsprogram og det mærkes, at AHN har rundet de 2.000 medlemmer. For at komme hertil har klubben ikke være bange for at gå nye veje.

Vejen frem  

For flere år siden erkendte bestyrelsen, at det ikke var tilstrækkeligt at drive foreningen udelukkende baseret på det sociale samvær. Det skulle også være økonomisk attraktivt. Derfor nedsætte AHN et udvalg, som skulle arbejde på at skaffe rabatter og andre fordele for medlemmerne. Det skulle vise sig at være en god idé, for flere erhverv kunne også se idéen i at give et godt tilbud til de mange medlemmer. Specielt golfbanerne. ”Vi har i dag så gode rabatordninger på næsten alle kystens golfbaner, at man næsten kun behøver spille én runde golf for at tjene medlemskabet hjem,” siger Eckhardt Metzner, som er bestyrelsesformand og ansvarlig for AHN-Golf. Han er stolt over, at klubben i dag kan tilbyde green-fees hele året på Alhaurin Golf for 45 euro inkl. buggy, mad og drikke. 

På Mijas Golf og Rio Real betaler AHN’s medlemmer kun 50 euro for en runde golf, hvor normalprisen begge steder ellers er 88 og 104 euro. ”Det er et sprog alle forstår, og det er ingen hemmelighed, at golfen har givet os mange medlemmer,” fortæller Eckhardt Metzner, som ikke glemmer at pointere, at AHN er meget mere end golf. Det er også rejser, udflugter, fysisk aktivitet, god mad og masser af hygge og socialt samvær. 

Sagen er, at medlemmerne strømmer til AHN – og sponsorerne følger med. Derfor har foreningen i dag så stærk en økonomi, at foreningslokalerne er afbetalt, og det økonomiske fundament for fremtiden er skabt.

Sociale – hele vejen rundt

Takket være den stærke økonomi kan AHN støtte de lokale projekter AFA og Fuensocial.

AHN har de sidste par år doneret større beløb til hvert af de gode formål – og agter også at gøre det i fremtiden. AFA er Alzheimer foreningen for Fuengirola og Mijas. Fuensocial er en forening og center for børn med fysiske og psykiske handicap i Fuengirola. 

”Vi er en lille del af Fuengirola, som altid har taget godt imod os. Derfor vil vi gerne give noget igen,” fortæller Michael Emdenborg fra AHN og fortsætter: ”Begge foreninger er gode og lokale formål, hvor vi direkte kan se hvordan vores støtte gør gavn. Derfor støtter vi her. Vi har i disse år flere sponsorer end nogensinde og genererer et godt årligt overskud på vores golfaktiviteter. Derfor er det kun fair, vi giver lidt videre. Faktisk er det en stor glæde at kunne glæde andre,” er Michael Emdenborgs næstsidste kommentar.  

Vil du være med?

Glæde andre har du også mulighed for. AHN søger folk i alle led og funktioner i foreningen. ”Vi har travlt og har brug for aktive medlemmer til at give en hånd med. Så hvis du har lyst til at blive en del af vores gode sammenhold så kontakt os endelig,” slutter Michael Emdenborg. Hos AHN er alle nordiske nationaliteter velkommen. Foreningen præges fortsat af svenskere, men næsten halvdelen af medlemmerne er i dag finner, nordmænd og danskere.

Det er ikke længe siden AHN kunne fejre sit 50-års jubilæum. Men foreningen er ung og har masser af mod på livet. Du kan læse mere på ahn-fuengirola.net – hjemmesiden er på fire sprog.


Michael Emdenborg

”Det er et spændende samarbejde, vi har fået i stand med Santa Lucia Seguros. Det sikrer en ulykkesforsikring til alle medlemmer, samt en lang række rabatter på andre forsikringer. Ofte får vores medlemmer 30-70 procent på konsultationer og behandlinger på flere private klinikker og hospitaler.”

Eckhardt Metzner

”Det koster 30 euro om året at være medlem i AHN, men de penge tjenes hurtigt ind igen. Alle medlemmer får nemlig en lang række gode rabatter på 20 af kystens golfbaner samt på restauranter, klinikker og nu også på forsikringer”. 

Monica Lodin-Karlsson

”Vi har haft en sund og naturlig udskiftning i bestyrelsen, for alle tidligere bestyrelsesmedlemmer er fortsat aktive i klubben. Sagen er, vi har et stærk team og et godt sammenhold.”

Ann-Christin Holmqvist

”Vi hygger os gevaldigt i AHN. Alle er velkomne. Vores rødder er svenske, men vi er en nordisk forening. Næsten halvdelen af vores medlemmer er i dag fra Danmark, Norge og Finland.”

Pia Mattsson

”Det er gået stærkt de sidste par år, hvor vi er vokset til 2.000 medlemmer. Vores mål er nu at nå 3.000 medlemmer. Det vil give os endnu flere rabatter og medlemsfordele i fremtiden.”

Stefan Dolvander

”Vi fokuserer udelukkende på at styrke det skandinaviske foreningsliv og sammenhold på Costa del Sol. AHN er et godt supplement til de andre foreninger – IKKE et alternativ.”

Rolf Grönberg

”Alle vores aktiviteter gennemføres i år men med færre deltagere og de nødvendige Covid-19 forbehold i klublokalerne, i caféen og i receptionen.”

Af Henrik Andersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa