Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Peter Larsen

Den skæve vinkel: Peter Larsen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Han er en mand med mange talenter og interesser. Peter Larsen mener, han kunne være kommet længere, hvis han havde været bedre til at fokusere. Omvendt har han været vidt omkring. 

Familieidylen på bondegården nær Varde fejlede ikke det mindste. Og han elskede den friske luft på den vestjyske hede. Men det var langt fra nok til at holde på den unge og rejselysten mand. ”Jeg havde den der verden kalder i mig og tøvede ikke med at pakke kufferten, da jeg fik tilbudt at komme ind på Spies’ rejseskole på Mallorca,” fortæller han. Vi skruer tiden tilbage til 1989. Peter glemmer aldrig de festlige stunder, men faktisk er det indblikket i nye kulturer, historie og politik, han husker bedst. ”Det var en spændende uddannelse, som fik min interesse for netop disse tre ting til at sprudle. Det var en fantastisk tid – hele vejen rundt. Hurtigt blev jeg en lille del af et kæmpe selskab, der dengang årligt sendte halvanden million danskere afsted på ferie. Det var som at få benzin i blodet,” fortæller Peter Larsen, der efter seks år i udlandet valget at flytte hjem – men kun for en stund.  

På boligmesse i Lyngby

Peter Larsen husker ikke præcist hvornår og hvordan interessen for boligmarkedet dukkede op. Til gengæld husker han tydeligt, at det var på en international boligmesse i Lyngby i begyndelsen af 00’erne, han besluttede sig for at skifte branche – og atter rejse ud. ”Det var lidt som en Kit Kat – to i én. Jeg var betaget af branchen og betaget af muligheden for at arbejde i udlandet igen. Tiderne var uforbederlige, og det gav plads til alle, som var villige til at lære og tage fat,” forklarer den danske ejendomsmægler. 

At endestationen blev Marbella, var en tilfældighed. Peter fik job i Alicante, men ændrede flybilletten til Málaga, da et godt selskab tilbød ham en stilling her. Det er nu 17 år siden. 

”Det er en spændende branche og et godt job for et social væsen som mig. Men det er også et følsomt og svært marked. Det skal man være klar over. Når jeg tænker tilbage, har jeg virkelig brugt mange ressourcer på at komme igennem de svære år,” fortæller en meget åben Peter Larsen, der i 2012, mens finanskrisen stadig stod på, valgte at starte for sig selv. ”Lige pludselig er man så alene – på godt og ondt. Men det var et godt valg, fordi jeg dybest set søger den personlige frihed. Og kan jeg klare mig nu, klarer jeg mig altid,” kommer det selvsikkert fra Peter. Om hans politiske parti klarer skærene er derimod knap så sikkert.

Elsker en god debat

Peter Larsens interesse for kultur, historie og politik bliver nemlig ikke kun ved snakken – eller rettere; debatten. Peter er nemlig aktivt medlem af partiet Ciudadanos, i Marbella-kredsen, og har været det, siden partiet i 2013 gjorde sit indtog på den landsdækkende politiske scene. 

”Jeg blev betaget af tonen, dynamikken, budskaberne og lederne bag partiet. Endelig fandt jeg det moderne, fleksible, stærke midterparti spansk politik så længe har savnet,” forklarer Peter, mens talestrømmen fortsætter: ”Vel har de gamle partier fået nye ledere, og nye partier er kommet til, men alle er hæmmet af fortidenSpanien har brug for en renovering, en bred politisk pagt, og her får Ciudadanos en vigtig rolle i fremtiden,” forudser Peter Larsen, der ikke ville være ked af at træde endnu mere i karakter lokalt. Men det bliver ved tanken. ”Ærligt talt så har jeg ikke energien til at gå aktivt ind i lokalpolitik. Gør jeg det, bliver mit liv 100 procent arbejde og politik, og det er ikke det, jeg er her for. Der skal også være tid til andet,” erkender den livsglade dansker, der fortsat ikke har fået sin rejselyst stillet. Han elsker smutturerne til baglandet og landsbyerne, kulturrejserne til de større spanske byer – og Italien. ”Jeg rejser gerne langt, for en god klassisk koncert. Det tror jeg aldrig ændrer sig. Jeg elsker at være her, men det er vigtigt med et kulturelt input udefra.” 

Med masser af rejser på bagen, og et liv på farten, er der også masser af input i Peter Larsen. Måske har han sine bedste år foran sig. Han har i alt fald langtfra været på sin sidste rejse…


Marbella Viewings

Ti skæve til Peter

1. Hvem ville du gerne drikke en øl med?

Det skulle være med Joe Biden. Han er en fighter, der har kæmpet sig frem – både privat og politisk. Han står for nogle af de gamle politiske værdier, som jeg fint identificerer mig med.

2. Har du et skjult talent?

Jeg er god bag et piano – eller rettere; det var jeg i alt fald som ung.

3. Fortæl en ting som (næsten) ingen ved om dig?

Jeg har boet og arbejdet mange steder i Europa, blandt andet på Madeira, Grækenland, Cypern og Tyrkiet i samlet 6 år. Det var dengang, jeg var destinationschef for Spies Rejser. 

4. Har du et godt ritual?

Jeg tager formiddagskaffen på hyggelig café – altid. 

5. Hvad skal der til, for at din dag bliver perfekt?

At mine projekter skrider frem og har gode mennesker omkring mig. Det giver den positive energi, jeg altid søger.

6. Hvornår bliver du blød om hjertet?

Når jeg er sammen med Daniela. Jeg er en slags onkel for en tre-årig spansk pige, som jeg er meget, meget glad for.

7. Det dummeste du nogensinde har gjort?

Tilbage i slutningen af 90’erne investerede jeg i IT-aktier og tabte alt hvad jeg havde dengang. Det skete endda to gange.

8. Nævn en ting du fortryder i dit liv?

At jeg ikke har fået børn. Tre ekskærester var klar, men jeg takkede nej alle tre gange.

9. Dit største mål for 2021?

At finde min livspartner. Jeg er 55, så nu må det være på tide.

Blot hun er livsglad, har let til smil og latter og opfører sig anstændigt – så er hun velkommen her.

10. Hvornår, tror du, boligmarkedet atter vil blomstre?

Jeg tror, og håber, markedet bliver godt igen fra maj eller juni måned. Interessen for en bolig på Costa del Sol fejler bestemt ikke noget. Det er blot et spørgsmål om tid. 

Af Henrik Andersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa