Det danske magasin i Spanien
Velkommen hos kirken i solen

Læs om, hvad et besøg hos os kan give dig …

Skrevet af Kirkerådets formand Karen Margrethe Engelbreckt.

Vi oplever flere og flere danskere, der kommer til os, når de er på rejse i Sydspanien i vinterhalvåret. De overraskes, når de møder vores medlemmer til et af vores mange arrangementer eller vores gudstjenester og pludselig har en omgangskreds.

Fordi vi ikke har nogen egen kirkebygning, afholdes gudstjenesterne forskellige steder: I bjergene, i en have, på et hotel med med panoramaudsigt over Middelhavet eller i et fiskerkapel – blandt andre. Og altid med hyggelig fællesspisning bagefter.

Det er vigtigt for mig at understrege, at vores præst i området er til stor glæde og støtte for såvel yngre som ældre, der vælger at opholde sig i området. Præstens virke som sjælesørger er af stor værdi for dem, som måske kæmper med et dårligt helbred, sorg eller savn.

Præst og præstemand

Kirken I Solens officielle navn er Den Danske Kirke Øst for Málaga, og vi holder åbent fra den 1. november til den 31. marts. I den periode har vi en volontørpræst, der er ansat i samarbejde med DSUK.

I øjeblikket er vores præst Nina Morthorst og præstemanden Bjarne, som vi alle er meget glade for.

Vores forrige præstepar var Annalise Bager med præstemanden Jacques. De skulle oprindelig have været her i to sæsoner, men det blev til fem i stedet. Det var en periode, hvor vi oplevede et stigende antal deltagere til vores arrangementer og til gudstjenesterne med et gennemsnit på mellem 25 og 60 deltagere – alt afhængig af arrangementets karakter.

Det var desværre også den periode, at DSUK besluttede at stoppe al økonomisk tilskud til os. Kirkens fortsatte eksistens er derfor fuldstændig afhængig af egne indtægter, som medlemsbidrag, sponsorbidrag, private donationer, tilskud fra vores støttekreds samt indtægter fra arrangementerne. 

Akiviteter

Kirkerådet består, ud over undertegnede formand, af præsten, fire medlemmer, fire suppleanter og én revisor. Alle yder en mega stor, frivillig indsats for at vores kirke fortsat kan bestå.

Ud over de ugentlige gudstjenester med efterfølgende mulighed for fællesspisning, holder vi syng julen ind-arrangementer, koncerter, spændende foredrag, fastelavn, højskoleaftener og, hvad der ellers måtte byde sig …

I marts måned har vi tradition for en 3-dages bustur med spændende oplevelser, hygge og god mad på programmet.

Her er vi

Vores medlemmer, der både er fastboende i Spanien, “trækfuglene” i vinterhalvåret og turister opholder sig overvejende på strækningen fra Rincón de la Victoria til Almuñécar – en strækning på 60 km., der er forbundet med motorvej og centralt beliggende for Málaga Lufthavn. 

Der er rigtig mange danske pensionister i vores område, der af helbredsmæssige årsager har valgt at bo fuld- eller deltids i dette område, hvor det er muligt at finde en bolig til en fornuftig pris for køb eller leje. Mange får det bedre af et ophold af kortere eller længere varighed i et solrigt og varmt klima. Der findes også et stort udvalg af boliger til korttidsleje – eller hoteller – til fornuftige priser.

Oplevelser

Vores område, der ligger både langs Costa del Sol og Costa Tropical, er meget naturskønt

Der er smukke strande, høje bjerge og muligheden for at stå på ski i Sierra Nevada om formiddagen og ligge på stranden om eftermiddagen. I det bjergrige bagland ligger de dejligste små hvide landsbyer, og der dyrkes vin på bjergsiderne. Bodegaerne kan besøges med prøvesmagning af de lækre vine. Langs kysten dyrkes også mango på bjergsiderne. Et eldorado for spændende udflugter. 

Vi skal heller ikke glemme de mange restauranter, hvor man kan nyde områdets specialiteter til meget fornuftige priser. Direkte til Middelhavet eller midt i de idylliske “pueblos” i bjergene

Vores område er også kendt som La Axarquía, og der finder spændende aktiviteter sted i alle byerne. Under et besøg skal man også være opmærksom på kultur-hovedstæderne i henholdvis Málaga og Granada Provinserne.

Du kan læse om vores aktiviteter i solen på nedenstående links:

https://www.facebook.com/DendanskeKirkeOestforMalaga

Vi glæder os til at tage imod dig med åbne arme til vinter …

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.