Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Sankt Valentins dag er på vej, og vi sætter fokus på kærligheden, eller rettere sagt kemien og neurologien bag den. Her følger i hvert fald en række råd til at få varmet op under hinanden forud for valentinsdag 14. februar.

Kærtegn

North Carolina University har foretaget et studie, der viser, at trykket samt hastigheden af et kærtegn har stor betydning for, om hjernen frigiver nydelsesstoffer. Helt konkret er der tale om, at en rytme på 3 til 10 centimeter pr. sekund er det mest optimale, hvis der skal frigives dopamin og oxytocin, det, der også kaldes ‘kærlighedshormoner’. Men hjernen reagerer ikke kun på passionerede kærtegn. Nogle minutters kærtegn efter elskov kan forbedre et parforhold enormt meget. Dette lille romantiske øjeblik har især stor betydning i de parforhold, hvor der er børn.
Sig, hvad du kan li’. Følelsesmæssig intelligens er praktisk i mange henseender af livet men mest af alt i elskoven. Undersøgelser viser, at de personer, der er bedst til at udtrykke sine følelser, har flest orgasmer. Det hænger sammen med personernes evne til at udtrykke ønsker og begær – og dermed få det, man beder om.

Hvem skal levere musikken til hyrdetimen?

Musikologen Daniel Müllensiefen har dissekeret de mest foretrukne sange, som vi ynder at spille, når det går løs under lagenerne. Alle har de den samme rytme samt en stor dynamisk varietet, hæse stemmer der kommer indefra brystet med lidt vibration og et sparsomt orkester. De suveræne vindere var sountrack’et til Dirty Dancing–filmen, ’Sexual Healing’ med Barry White og Ravels ’Bolero’. Sidstnævnte varer 17 minutter, den ideelle tid for elskov, og skrider frem med en konstant rytme for at slutte med to melodier, der gentages i en spiral. Modsat skal man i hvert fald holde sig langt fra Queens ’Bohemian Rapsody’, hvis man skal forføre nogen, da denne blev dømt den absolut værste sang til elskov.

Kvinders skiftende lyst

Ikke i dag, skat. Den menstruelle cyklus har stor indflydelse på, hvilke mænd, kvinder finder eftertragtede. Det er nemlig ikke tilfældigt, hvilke mænd, der giver kvinder åndenød, og hvornår. Når kvinder har ægløsning foretrækker kvindehjernen en mand med maskuline ansigtstræk, hvilket er associeret med et højt testosteronniveau, fordi deres instinkt siger dem, at disse mænd har de bedste gener at reproducere sig med. Omvendt er det i andre faser af cyklussen de mere feminine træk, der foretrækkes, da disse er associerede med en mand, der nemt involverer sig i opvæksten af barnet. Kvinders ægløsning har også indflydelse på, hvilke klæder, de forlader tøjbutikkerne med. I de dage, hvor de har ægløsning, er det ofte det sensuelle look, der er populært, og de mere vovede stykker tøj ryger altså af bøjlerne i denne periode.
Kvinderne kan også hjælpe den seksuelle lyst på vej selv – med yogaøvelser. Studier fra Harvard Universitet med kvinder i alderen 22 til 55 år har vist, at gentagende udøvelse af bestemte yogaøvelser øger den seksuelle lyst og stimuli og altså i sidste ende også antallet af orgasmer. Det er især yogastillingerne ’kobraen’, ’katten’ og ’trekantstillingen’, der skaber mirakler i sengen for kvinder, hvis de udføres jævnligt.
 
Med disse gode råd ønsker vi vores læsere en glædelig valentinsdag.
Af Louise Mercedes Frank

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa