Det danske magasin i Spanien
Bent Silvester spiller op til dans til Club Danés’ 35 års jubilæumsfest

Bent Silvester spiller op til dans til Club Danés’ 35 års jubilæumsfest

BS IIMed musikbussen Maren på tur til Costa del Sol
Musikeren Bent Silvester begyndte sin musikkarriere i 1963. For 30 år siden tog han turen ned gennem Europa mod slutdestinationen Costa del Sol. Bent Silvester havde købt en tidligere bankbus fra Randers, og omdannede Sparekassebussen, som den blev kaldt, til Musikbussen Maren. Det tidligere kunderum blev nu brugt til instrumenter, og banklokalet blev lavet om til en hyggelig stue og soveværelse.

Pakket med alt Bent Silvesters spillegrej og instrumenter, og med en hjemmelavet fartpilot af en teltstang med tre huller til henholdsvis 80, 90 og 100 km/t, drog Bent Silvester af sted i den otte meter lange, rød-hvide musikbus mod sine første musikjobs på ruten i Toulouse i Frankrig nær den spanske grænse og i Calpe i Nordspanien.
”Hun var en 406’er Mercedes 60 hk dieseltramper, men hun var ikke til at slå ihjel,” husker Bent Silvester om Musikbussen Maren, som var ham i tro tjeneste i 15 år. Ved Alicante stoppede motorvejen dog, og resten af vejen mod Costa del Sol blev kørt på grusvej. En smuk tur, omend en noget bumlende og lang en af slagsen, mindes Bent Silvester. Ved Granada rundede Maren 100.000 kørte km. Det blev fejret med en San Miguel, som blev delt mellem de to.
”Maren fik lidt øl på motorhjelmen. Resten fik jeg,” griner Bent Silvester.

Nogle sjove år på Solkysten
Da Bent og Musikbussen Maren nåede frem til Costa del Sol, indkvarterede de sig på Hotel Bajondillo i Torremolinos til de første jobs på Kysten. I fritiden spillede Bent Silvester på en lille, lokal, spansk bar over for hotellet. Bent Silvester husker stadig, at den rød-hvide musikbus vakte opsigt og gjorde sig bemærket i gadebilledet. Det førte til, at han i Fuengirola mødte sin kollega, Leo Carpato, som introducerede ham til Lord Kitchener. Et danskersted kaldet Lorden blandt lokale kendinge. Det skulle vise sig, at Bent Silvester ville komme til at bruge meget tid her.
”En dag, da jeg havde alle mine instrumenter i musikbussen, fandt vi ud af, at jeg lige kunne stille op og underholde lidt,” fortæller han. Det rygtedes hurtigt, at der var live musik fra Danmark, og live-optrædenerne på Lorden blev hurtigt en succes, som blev gentaget flere gange. Det gav en pæn bonus til både stedets ejer, som tjente på øget omsætning i baren, og til Bent Silvester, som tjente til livet på Costa del Sol ved, at oliedrengene, som kom på Lorden for at høre Bent Silvester give et nummer, når de havde fri fra olieplatformen, lod hatten gå rundt.

Navn: Bent Stoltenberg (Silvester)
Født: 24.12.1945, København NV
Bor: Skals ved Viborg
Erhverv: Musiker
Kendt for: Musikbussen Maren, som han kørte rundt med på Costa del Sol for 30 år siden.

Det var også i forbindelse med en spilleaften på Lorden, at Bent Silvester en dag mødte den daværende formand for Dansk Spansk Samvirke (foreningen, der i dag er er blevet til Club Danés). Bent blev spurgt, om han ville underholde i klubben, som dengang havde lokaler i Los Boliches, og det blev til flere hyggelige jobs. Men, som Bent Silvester understreger: ”Man siger jo, at der står en kvinde bag enhver mands succes.” Og det blev da også en kvinde, som gjorde, at Bent Silvester i sin tid tog beslutningen om at vende hjem til Århus, hvor en kvinde trak mere end livet på Costa del Sol, selvom det oprindeligt var planen at blive på Kysten i længere tid.
”Fra Flensburg kunne man tage dansk radio i bussen, og sjovt nok var der kommet en meget populær sang, der hed ’Hjem til Århus’. Den hørte jeg flere gange det sidste stykke,” siger en smilende Bent Silvester og understreger: ”En spændende tid på Solkysten, var det.”

Tilbage i rampelyset på Costa del Sol
Nu, 30 år efter Bent Silvester pakkede Musikbussen Maren og tog turen til Costa del Sol med sine musikinstrumenter, er han igen tilbage. Dengang var det en ung Bent Silvester, der spillede op til dans på lokale barer.
”Jeg har børn på samme alder nu,” griner han, mens han mindes tiden på Costa del Sol for 30 år siden, hvor han kørte rundt med sin musikbus, der var kendt overalt. Og selvom musikbussen for længst er skiftet ud, er Bent Silvester nu tilbage på Costa del Sol for at spille til Club Danés’ 35 års jubilæumsfest den 29. oktober. Noget han glæder sig meget til. Og det er da også en glæde, der gengældes af medlemmerne og den nuværende formand for Club Danés, Bent Flindt, som skriver i invitationen til jubilæumsfesten, at der efter middagen vil blive spillet op til dans af musikeren Bent Silvester, der har været med helt fra begyndelsen.

Og måske er dette også startskuddet til en ny begyndelse for Bent Silvester på Costa del Sol. Han er nemlig ved at finde en bolig på Kysten, så han fremover vil være at finde her både forår og efterår. Det giver masser af anledninger til også fremover at danse til tonerne af musikeren Bent Silvesters live-optrædener.

Af Marie-Louise Senten Rahbek Fotos venligst udlånt af Bent Silvester

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.