Det danske magasin i Spanien
Forfriskende sommerdag i Málaga
coolSommer
Stand, sol og kølige drinks. Det er beskrivelsen af de fleste dage i sommermånederne på Costa del Sol – men sådan behøver det nu ikke at være. Málaga byder nemlig på storbystemning og pulserende aktiviteter, som til en afveksling kan udfylde kalenderen. Vores provinshovedstad er imidlertid meget mere end shopping, museer, teater og kulinariske oplevelser. Tag eksempelvis på bådtur fra morgenstunden, hold en siesta i skovområdet bag borgruinen Gibralfaro og slut af med ølsmagning og tapas på en af byens hyggeligste ølbarer.
 
coolsommer sjask
 
Begynd dagen på havet
Solen skinner i det mørkegrønne vand, som skvulper blidt ind mod havnekanten ved Mulle Uno i Málaga. Båden, Pelegrín Uno, ligger ved kajen, inden dagens anden ekspedition påbegyndes. Kl. er 11.30, og varmen ligger allerede som et tæppe over byen, men den friske vind fra havet køler hurtigt temperaturen ned, da først båden sætter i gang. Med om bord er ansvarlig for salg og PR, Rosy López, der fortæller om båden og dens mange kvaliteter.
”Der er plads til 70 personer, og man kan også leje båden til et privat arrangement – vi har eksempelvis haft folk, som lejede den til en begravelse for at sprede asken ud over vandet. Normalt er det dog firmafester og polterabender.”
På øverste dæk er der borde og stole, og i løbet af den 45 minutter lange bådtur bliver der serveret et glas kold hvidvin og en lille tapa. Dagen forinden havde båden fået følgeskab af legende delfiner, og håbet om at se en fæstner konstant blikket mod horisonten. Fisk kan man på gode dage også se fra bådens bund, der er lavet af gennemsigtigt plastic. Desværre bliver det hurtigt beskidt, hvilket gør den del af oplevelsen mindre god. Det gør nu ikke så meget, for udsigten over Málagas kyst på tilbagevejen opleves alligevel bedst fra bådens øverste dæk – eller selvfølgelig fra bådens stævn, hvor havets skumsprøjt køler behageligt, når det rammer huden.
En bådtur koster fem euro for børn og ti euro for voksne. Ved større private arrangementer gives der rabat. Efter bådturen, og en efterfølgende let frokost på en af de mange restauranter på havneområdet, er en siesta tiltrængt.
Find mere info. om bådturene her: http://www.barcosdemalaga.es/
 
coolsommer gibralfaro
 
Skovtur bag Gibralfaro
Find skygge bag den gamle borgruin Gibralfaro i det lille skovområde, som gemmer sig lige bagved de høje mure. For at komme frem til storby-skoven skal gaden Calle Victoria følges frem til en mindre kirke, som ligger på hjørnet af Calle Agua. En lille sidegade fører herfra op mod en bred, blomsterbeklædt trappe, som ender ved en skovvej. Herfra er mulighederne mange. Stier snor sig nemlig op gennem det stejle landskab, hvor det er muligt at finde små grønne oaser med skygge, blomsterduft og en slående udsigt over det betagende Middelhav. Når skovvejen først er fundet, kan man enten vælge at gå til højre, hvor vejen leder om bag de høje borgvægge, eller til venstre, hvor stierne fører op på toppen af bjerget. På toppen er der græspletter og klippeblokke, hvor man kan sidde under trækronerne og skue ud over Middelhavet. Det er oplagt at medbringe nogle kolde drikkevarer og måske lidt frugt eller søde sager til den afslappende tid midt på dagen. Der kan også pakkens en madkurv hjemmefra, som kan nydes her, hvis frokost på havnen ikke frister. Der findes mange stier, og det er blot at prøve sig frem, indtil det helt rigtige hvilested findes.
Hen mod de lyse aftentimer kan det være befriende at komme lidt væk fra solens varme stråler, og ikke mindst at nyde en iskold øl. Derfor går turen nu ned ad bjerget hen mod baren La Botica de la Cerveza.  
 
coolsommer hmm beer
Ølsmagning på spansk manér
For lidt over to år siden åbnede Miguel Arrabal Ruiz Málagas første autentiske øl-bar, La Botica de la Cerveza. Her serveres kun øl, foruden vand fra hanen, og der er 300 forskellige typer at vælge imellem.
”Min passion for øl opstod første gang, jeg smagte drikken. Spanien er et vinland, og når man prøver noget så anderledes som øl, så får man lyst til at udforske sortimentet. I øjeblikket er der en stigende interesse for især specialøl i Spanien,” fortæller Miguel Arrabal, hvis egen favoritøl er af typen IPA. Det er en intens øl, ofte med meget smag og i mørk udgave. I butikken er en lang hylde i det store køleskab dedikeret til netop denne slags.
En afdæmpet belysning, høje mørke træborde, store bowler fyldt med kapsler og ølflasker i alle former og farver skaber en hyggelig stemning i baren, som hurtigt fyldes op af mennesker, selvom klokken kun er otte om aftenen. Folk kommer kun for at drikke øl, og formår en gæst at drikke virkelig meget, kan hans/hendes navn ende på ”the wall of fame”. På ølbaren kan stamgæster nemlig udfylde et lille skema med de forskellige øl, de drikker hver gang, og når pladen er fuld, får man et diplom, som hægens op på væggen – samt en øl på husets regning.
Flere spanske øltyper kan findes i sortimentet. Eksempelvis La Socarrada, der er en forholdsvis lys Ale med 6 procent alkohol og brygget med rosmarinhonning. Smagen fra den typisk spanske krydderurt er tydelig, og serveret sammen med et par skiver curado-ost er oplevelsen helt sublim. Også Amarillo er spansk, dog af typen IPA (Indian Pale Ale), med en intens smag og søde undertoner, der akkompagneres godt af det tykke, bløde skum, der dækker overfladen. Den har en alkoholprocent på 6,5 procent og passer især godt til den grillede gedeost med søde løg, som findes på menukortet. Maden er udvalgt efter de forskellige øl i baren, og på oversigten over tapas, er de anbefalede typer øl også nævnt.
Sortimentet består udelukkende af specialøl fra mindre bryggerier over hele verden, og hver enkelt bliver serveret med forklaring og informationer om de gyldne dråber. Den stærkeste øl i baren ligger på 14 procent alkohol, og så er en festlig aften sikret.
”Efter den tredje øl begynder folk ofte at være mere snakkesalige. ’Jeg er vist blevet lidt fuld’, siger de fleste, når de går ud af døren, hvis de da ikke beder mig om at holde døren stille for dem,” griner Miguel Arrabal Ruiz, der fortæller, at baren også tilbyder ølsmagning til grupper på mellem otte og tolv personer.  
Det hedder ”degustación de cerveza”, og der serveres minimum fem meget forskellige øl. Der bliver holdt indlæg om øllene, og skulle en tapa eller to friste, kan også de bestilles sammen med ølsmagningen. Eventen varer ca. halvanden time, og prisen er 12 euro per person for øl og forklaring – maden betales separat.
Klokken nærmer sig 23.00, og Málagas natteliv begynder at røre på sig. Hvad der nu skal ske, er op til den enkelte, men efter bådtur, skovtur og øltur kan en begivenhedsrig sommerdag krydses af i kalenderen.   
Info. om baren La Botica de la Ceveza kan findes her: http://www.laboticadelacerveza.com/
Af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.