Dagens Spanske nyheder 2012

Dagens Spanske nyheder 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Mariano Rajoy og Javier Arenas ved en tidligere lejlighed.

Rajoy kommer til Málaga for første gang som statsminister

Mariano Rajoy besøger i morgen lørdag Málaga for første gang, siden han blev statsminister i december.
Besøget gælder en partikongres for PP i Andalusien, hvormed valgkampen til det andalusiske valg den 25. marts for alvor går i gang.
Kongressen afholdes i kongrescentret i provinshovedstaden. To ministre, vicestatsminister Soraya Sáenz de Santamaría og arbejdsminister Fátima Báñez, samt formanden for partiet og spidskandidat i regionen, Javier Arenas, vil også være til stedet og det samme vil 4.000 partimedlemmer og omkring 1.500 gæster.

 


Søværnets Patiño ses her længst til højre.

Hovsa, det var et krigsskib

Somaliske pirater forsøgte i går torsdag at angribe et skib i det Indiske Ocean i den tro, at det var et civilt fragtskib.
Først da gruppen af bevæbnede mænd kom helt nær skibet og var begyndt at skyde mod det, opdagede de, at det var det spanske søværns skib, kaldet Patiño. De vendte hurtigt om i speedbåden, men en helikopter fra Patiño fulgte efter. Der fulgte en del skyderi, forklarer El País, hvorefter fem pirater blev anholdt.

Den 166 meter lange Patiño patruljerer den østafrikanske kyst som en del af EU’s operation kaldet Atalanta, hvis formål er at beskytte europæiske fiskerbåde og fragtskibe i området.

 


Liget var smidt i en tunnel mellem Los Boliches og selve Fuengirola.

Anholdt tilstår mord på kvinde i Fuengirola

Manden som blev anholdt i onsdags, mistænkt for at stå bag drabet på den unge kvinde i Los Boliches, Fuengirola, har nu tilstået.
Politiet oplyser kun den dræbtes navn som Elisabeth U.G., at hun var 32 år gammel og kom fra Almería. Hendes lig blev fundet i mandags af en mand, der var ude for at lufte sin hund. Det lå i en tunnel mellem Los Boliches og selve Fuengirola og var indsvøbt i plastik og dækket til med et tæppe. Obduktionen har vist, at hun blev kvalt, ligesom hun havde slag i hovedet.
Drabsmandens identitet er ikke offentliggjort, kun at han er omkring 60 år gammel.

 


Fra ceremonien i de europæiske institutioners repræsentation i den spanske hovedstad.

Dansk EU-formandskab markeret i Madrid

Det danske EU-formandskab blev officielt skudt i gang i Spanien ved en flaghejsningsceremoni i Madrid den 11. januar. Den danske ambassadør Lone Dencker Wisborg deltog i arrangementet, der blev afholdt i de europæiske institutioners repræsentation i den spanske hovedstad. Blandt de øvrige inviterede var den nyudnævnte spanske statssekretær for EU-anliggender, Iñigo Méndez de Vigo.
I sin tale lagde ambassadøren vægt på nødvendigheden af at stå sammen i Europa for at komme ud af en af de største kriser i EU’s historie og se fremad. Det er nødvendigt, at Europa spænder det økonomiske bælte ind, men det er ikke nok kun med besparelser og nedskæringer. Der skal også skabes vækst og nye arbejdspladser for at fremtidssikre Europa. Ambassadøren fremhævede i den forbindelse formandskabets fokus på grøn vækst og bæredygtighed.
”Målet er at forbedre vores konkurrenceevne og skabe økonomisk vækst uden at øge vores forbrug af ressourcer og energi. Grøn vækst åbner nye veje for teknologisk udvikling og skabelse af millioner af arbejdspladser. Samtidig vil en mere effektiv udnyttelse af energien betyde, at vi kan mindske vores afhængighed af dyre importer af energi og forbedre virksomhedernes og familiernes økonomiske situation,” sagde Lone Dencker Wisborg i sin tale.
Danmark overtager EU-formandskabet for syvende gang efter Polen, der har varetaget hvervet det seneste halve år. Sidste gang, Danmark sad i formandskabsstolen, var i 2002.

 


Husk solfaktoren også på golfbanen

Golfspillere får ofte hudkræft

Hospital Costa del Sol i Marbella har netop lavet en undersøgelse, der viser, at golfspillere oftere får hudkræft end de, der ikke spiller golf, skriver La Opinión de Málaga.
Undersøgelsen løb hele 2011. Her undersøgte et hold på 40 læger 855 patienter for hudkræft, og de diagnosticerede 45 tilfælde, hvoraf de 26 tilfælde var golfspillere.
Det er naturligvis ikke et endegyldigt bevis, da statistikken ikke viser, hvor stor en del af indbyggerne i området spiller golf, men det er alligevel en advarsel.
Ellers er unge mennesker dårligst til at beskytte sig mod solen og får flest forbrændinger, hvilket er den hyppigste årsag til hudkræft.

 


Minister for offentlige arbejder, Ana María Pastor Julián.

En statsminister og 13 ministre

Spaniens nye ministerrække er den korteste i historien. 13 ministerier, mener Spaniens nye statsminister, Mariano Rajoy, er nok til at forvalte landet.
Og hvem er de så, de få udvalgte fra PP?
Vi vil her give en kort profil af dem, én ad gangen, og i dag er turen kommet til Minister for offentlige arbejder (Fomento) Ana PastorJulián:
Ana María Pastor Julián kommer til verden den 11. november 1957 i Cubrilles del Pan, Zamora.
Ana Pastor, som hun normalt er kendt, studerer medicin på universitetet i Salamanca og bliver først praktiserende læge, siden kirurg. Hun tager også en MBA i Business Administration og har en karriere som funktionær, bl.a. arbejder hun som ansvarlig for sundhedsrådet i Galiciens lokalregering, samtidig som hun dog praktiserer på forskellige tidspunkter i Salamanca, Pontevedra og Ferrol.
I 2002 udnævnes hun til sundhedsminister under José María Aznar, efter Celia Villalobos må gå af efter bl.a. nogle uheldige kommentarer i forbindelse med kogalskab. Pastor beholder denne post, til PP taber valget i 2004. Derefter udnævnes hun til generalsekretær for social politik i PP, samtidig som hun er medlem af kongressen for Pontevedra.
Fomento, ministeriet for offentlige arbejder, hvor hun afløser José Blanco (PSOE), er en af de mest stormomsuste ministerier. Det er ikke lettere nu, hvor der ikke er midler til at anlægge tidligere tiders enorme motorvejsnet, flere lufthavne eller bringe togbaner til AVE’n ud til flere yderområder.
Ana María Pastor Julián er gift med José Benito Suárez Costa, parret har ingen børn.

 

Følg med i ministerføljetonen

Tidligere omtalte ministre.
3. januar:
Statsminister Mariano Rajoy Brey.
4. januar:
Vicestatsminister og talsmand Soraya Sáenz de Santamaría Antón.
5. januar: Udenrigsminister José Manuel García-Margallo y Marfil.
9. januar: Justitsminister Alberto Ruiz-Gallardón Jiménez.
10. januar: Finansminister Luis de Guindos.
11. januar: Sundheds-, social og ligestillingsminister Ana Mato Adrover.
12. januar: Indenrigsminister Jorge Fernández Díaz.

 


Málaga-boss Pellegrini.

Liga-weekend

Málaga CF spiller den kommende weekend mod Sporting i Gijón. Det bør være en rimelig opgave for Pellegrinis udsendte, da Sporting ligger næstsidst i ligaen med kun 15 point. Det er i hvert fald teorien. Kampen spilles først på søndag kl. 19.45.
Lørdag tager Mallorca imod Real Madrid i Palma, mens FC Barcelona også spiller hjemme søndag, hvor det gælder Betis.
Se resultater, program og meget mere her

 

¿Qué pasa? – de kommende dage

Estepona
Indtil 26. januar
Minerales y Rocas (mineraler og sten) hedder en udstilling, med eksempler fra hele Málaga-provinsen, der kan ses i Museo Municipal Paleontológico.

 

Frigiliana
Indtil 14. januar
Jacinto Lara og Perry Oliver udstiller i Galeria Krabbe.
19. januar – 18. februar
Fernando de la Rosa udstiller i Galería Krabbe.
Læs mere på www.galeriakrabbe.com.

 

Fuengirola
14. januar kl. 20.00, 15. januar kl. 19.00
The New Orleans Jump Band giver koncert på teatret Salon Varietes. Tlf. 952 474 542, www.salonvarietestheatre.com.
16. januar og 6. februar kl. 18.30
St. Johannes Broderforening mødes i Edif. La Bouganvillea, Calle El Pulpo. Kontakt:
Arvid Grobæk, tlf. 952 93 53 26 og 617 67 68 01, Ivar Bjørnvik, tel. 952 59 92 43 og 653 05 23 14.
20. januar kl. 20.30
Koncert med elever fra Mozart-skolen i Salzburg i Casa de la Cultura. Gratis entré.
27. januar – 1. februar
Fawlty Towers af John Cleese og Connie Booth kan opleves på teatret Salon Varietes. Tlf. 952 474 542, www.salonvarietestheatre.com.

 

Málaga
22. januar
Málaga CF spiller på La Rosaleda imod FC Barcelona.
Se tidspunktet i dagspressen eller kontakt La Peña de Dinamarca tlf. 617 700 424.
8. – 9. februar
Kongres omkring videnskab, teknologi og research, 1 Foro para la Ciencia, Tecnologia e Innovación, afholdes i kongrescentret, Palacio de Ferias y Congresos.

Marbella
Indtil 14. januar
Lía G: La belleza Inquietante er titlen på udstillingen på Museo Grabado Español i den gamle bydel.
Indtil 2. februar
Udstillingen Nepal, la otra Mirada, med fotografier af Víctor Fernández kan ses i Centro Cultural San Pedro.

 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa