Dagens Spanske nyheder 2012

Dagens Spanske nyheder 2012

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Miguel Carcaño føres til 20 års fængsel.

Marta del Castillo-sagen: Kæreste idømt fængselsstraf

En af de seneste års mærkeligste drabssager har været det på den 17-årige Marta del Castillo. Hun forsvandt den 24. januar 2009 i Sevilla, og hendes kæreste, Miguel Carcaño, blev først fredag sidste uge – efter tre års modstridende forklaringer og indrømmelser – idømt 20 års fængsel for drabet.Den afdøde pige er trods ihærdige forsøg fra myndighedernes side endnu ikke fundet. Kæresten er dog blevet kendt skyldig for at have slået hende ihjel med et askebæger for derefter at dumpe liget med hjælp fra andre. De tre andre tiltalte i sagen, inklusive Carcaños stedbror og dennes kæreste, er dog blevet frikendt.
Marta del Castillos far, Antonio del Castillo, sagde fredag, at dommen ”ikke giver mening”, eftersom tre ud af fire mistænkte er blevet frikendt, hvilket får det til at se ud, som om Miguel Carcaño selv slog hende ihjel og skaffede sig af med liget.
Han har siden den formodede dag for drabet givet vidt forskellige forklaringer. Først tilstod han drabet og sagde, at han sammen med en ven smed liget i floden Guadalquivir, hvilket førte til en grundig og langvarende undersøgelse af floden. Et par måneder senere sagde han, at han og en anden ven havde voldtaget hende og smidt liget i en affaldscontainer, en forklaring som førte til flere ugers gennemsøgning af lossepladser i og omkring den andalusiske hovedstad. Senere benægtede Carcaño delen med voldtægt, men ikke selve drabet, ligesom han insisterede på, at han alligevel ikke vidste, hvad der er blevet af den afdøde.
I en udtalelse i retten i Sevilla sidste uge gav den 21-årige Miguel Carcaño følgende undskyldning til Marta del Castillos forældre:
”Jeg beder Martas familie om undskyld. Det var ikke min mening at forvolde dem så megen smerte. Hvis jeg vidste, hvor liget var, ville jeg sige det.”

 

 


Costa Concordia stødt på grund.

Spanier blandt ofrene i skibskatastrofen

En spansk statsborger er blandt de omkomne, som de italienske myndigheder i går fandt ombord på Costa Concordia, krydstogtskibet, der fredag gik på grund ved den italienske ø Giglio.
Den omkomne er Guillermo Gual, en 68-årig mand fra Mallorca. Han blev fundet druknet i den del af skibet, der ligger under vand.
Antallet af ofre er nu oppe på seks. 15 meldes stadig savnet.

 


Peter Ingemann kan nu opleves i Club Danés.

Hammerslag i Spanien

Tv-programmet Hammerslag fra DR1 optager denne uge på Costa del Sol. I den forbindelse har Nykredit inviteret programværten, Peter Ingemann, til at holde et foredrag. Programmet er Danmarks længst kørende underholdningsprogram, og det har gennemsnitligt en million seere.
Foredraget bliver afholdt på fredag den 20. januar kl. 19.00. Det er gratis at deltage i arrangementet, som afholdes i Club Danés på Ctra. de Mijas, vejen mellem Fuengirola og Mijas. Der er kun plads til 100 deltagere, og derfor bør man tilmelde sig senest den 18. januar. Det sker ved at starte med at klikke her

 


Manuel Fraga, grundlægger af Partido Popular og mangeårig formand for den galiciske lokalregering, La Xunta.

Farvel til Manuel Fraga

Manuel Fraga Iribarne døde lørdag aften omkring kl. 22.30 i sit hjem i Madrid, hvor han den sidste stund var omgivet af sine fem børn og flere søskende. Hans hustru døde i 1996.
Hans helbred var blevet dårligere, siden han i april sidste år fik en hofteoperation efter at være faldet i badet. Sidste uge fik han en lungeinfektion, som han ikke var i stand til at bekæmpe.
Fraga var minister under Francisco Franco og var senere med til at udarbejde den nuværende spanske grundlov. Han er også kendt som den egentlige grundlægger af Partido Popular, der afløste Alianza Popular, ligesom han i 15 år var formand for den galiciske lokalregering, La Xunta og senest medlem af det nationale Senat. Han trådte først tilbage i 2011.
Manuel Fraga blev 89 år. Bisættelsen finder sted i morgen, tirsdag.

 


Forretningernes skat skal nu gennemgås. Arkivfoto.

Skatteinspektion i Fuengirola

For at forhindre skattesnyd har kommunen i Fuengirola nu igangsat en række inspektioner i byens forretninger. Myndighederne vil se, om alle har opgivet de præcise indtjeninger til skattevæsnet og om de betaler de gældende afgifter, informerer avisen Málaga Hoy.
Kommunen ønsker at forhindre, at nogle betaler skat, mens andre undslipper, hvilket skaber uretfærdig konkurrence.
”Vi er klare over, at der kan være problemer med at betale skatterne, og at det er svært at drive forretning disse dage. Men det er ikke retfærdigt, at de, der anstrenger sig, skal konkurrere med en forretning ved siden af, der ikke betaler skatterne,” siger rådmand med ansvar for økonomi, Carmen Malo til avisen.
Myndighederne vil benytte besøgene til også at kontrollere, om sikkerhedsforanstaltningerne er i orden samt opdatere de informationer, som myndighederne har på hver enkelt virksomhed i kommunen.

 

Journalister, skuespillere og andre personager skal spille bold på Costa del Sol

Fodboldstadion i La Cala de Mijas danner fredag den 24. februar rammen om en showkamp i fodbold.
Med et hold bestående af danske journalister, skuespillere og andre personager, som de betegnes af holdets anfører, Andreas Kraul, der er formand for Danske Sportsjournalister og fodbold-kommentator i Danmarks Radio. På hans team dukker endvidere navne som den tidligere superliga-træner og DR-medkommentator Jan Kalborg, kongelig skuespiller Anders Juul og Venstres pressechef Christian Huttemeier op. En samling gode folk, der hygger sig med at spille fodbold med en tradition om at rejse rundt i Europa på en årlig træningslejr med kamp.
De har tidligere gæstet London, Berlin og Mallorca.
Matchen i La Cala starter kl. 20 og modstanderen bliver spillere fra Real Madrids supporterklub i Fuengirola tællende et par tidligere Málaga-spillere – bl.a. Manuel Sánchez, som spillede i klubben fra 2002-2003. Endvidere forventes den tidligere træner i Málaga CF, Tenerife og Betis, Antonio Tapia, at møde frem i kampdress.
Dommer bliver den tidligere landsholdsspiller Henning Munk Jensen.
Gratis adgang.

 


To til Sporting. Et til Málaga.

En liga fri for overraskelser

Real Madrid-spillerne var nær ikke sluppet med skindet i behold, da de lørdag spillede ude mod RCD Mallorca. Hjemmeholdet førte 1 – 0 ved pausen, mens Gonzalo Higuaín dog gjorde det til 1 – 1 i næste omgang, men først fem minutter før tid sikrede José María Callejón endelig gæsterne de tre point.
Málaga CF spillede søndag mod Sporting i Gijón, hvor de måtte betale for en manglende gnist. De tabte 1 – 2 og er nu degraderet til en ottendeplads.
Næsten samtidig var FC Barcelona i Sevilla for at spille mod Betis. Hjemmeholdet leverede som Mallorca en strålende kamp, men heller ikke de var i stand til at konvertere spil til point og måtte se sig slået med 2 – 4.

 


Landbrugs-, fødevare- og miljøminister Miguel Arias Cañete.

En statsminister og 13 ministre

Spaniens nye ministerrække er den korteste i historien. 13 ministerier, mener Spaniens nye statsminister, Mariano Rajoy, er nok til at forvalte landet.
Og hvem er de så, de få udvalgte fra PP?
Vi giver her en kort profil af dem, én ad gangen, og i dag er turen kommet til landbrugs-, fødevare- og miljøminister Miguel Arias Cañate:
Miguel Arias Cañete er født den 24. februar 1950 i Madrid. Han bliver den ældste af en større søskendeflok.
Han går bl.a. i skole i en institution ledet af jesuitter i bydelen Chamartín og allerede i 1971 er han færdig med studierne til advokat ved Universidad Complutense i hovedstaden. Herefter får han en stilling i det offentlige og arbejder bl.a. i skatteministeriets afdelinger i hhv. Cádiz og Jerez, hvor han i 1978 begynder at undervise i jura på universitetet.
I 1982 påbegynder han sin karriere som professionel politiker hos Alianza Popular, der få år senere omdøbes til Partido Popular. Samme år bliver han medlem af den lokale, andalusiske kongres, en post han beholder i fire år. Derefter går turen til Madrid, i første omgang Senatet som repræsentant for Cádiz-provinsen, og fra 1986 til 1999 til Europaparlamentet, mens han i 2000 bliver medlem af den nationale kongres.
José María Aznar, der netop er blevet genvalgt, udpeger Arias Cañete til minister med ansvar for landbrug og fødevarer.
Efter nederlaget i 2004 fortsætter han som medlem af kongressen.
Han udnævnes til minister igen, da PP med Mariano Rajoy i spidsen endelig genvinder regeringsmagten i november 2011. Udover landbrug og fødevarer får Arias Cañete denne gang ansvar for miljø. I øvrigt hører fiskeri også under dette ministerium.
Han overlader i 2004 ministerposten til Elena Espinosa (PSOE), mens han overtager den fra Rosa Aguilar (PSOE).
Miguel Arias Cañete er gift med Micaela Domecq y Solis-Beaumont, hvilket sikkert ikke har skadet hans karriere i Cádiz. Parret har tre børn.

 

Følg med i ministerføljetonen

Tidligere omtalte ministre.
3. januar:
Statsminister Mariano Rajoy Brey.
4. januar: Vicestatsminister og talsmand Soraya Sáenz de Santamaría Antón.
5. januar: Udenrigsminister José Manuel García-Margallo y Marfil.
9. januar: Justitsminister Alberto Ruiz-Gallardón Jiménez.
10. januar: Finansminister Luis de Guindos
11. januar: Sundheds-, social og ligestillingsminister Ana Mato Adrover.
12. januar: Indenrigsminister Jorge Fernández Díaz.
13. januar: Minister for offentlige arbejder (Fomento) Ana María Pastor Julián.

Læs om ministrene og meget andet ved at klikke her

 


Meteorologer advarer i dag om sne i 24 provinser. Specielt i Almería, Granada, Jaén, Albacete, Alicante, Valencia og Murcia. Og som her på billedet, i Salamanca. I Málaga forventes dog temperaturer på omkring 13 grader.

 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa