Det danske magasin i Spanien
Skandinavisk super succes

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Clínica Dental Escandinava fejrer 25 år
Drømmen var oprindeligt en skandinavisk inspireret klinik i Sydfrankrig. Det ønske delte det franske tandlægekollegium dog ikke, og i stedet endte Keld og Jette Overgaard på Costa del Sol – og det er de bestemt ikke kede af i dag.
Startfirsernes flytteboom fra Skandinavien til Spanien åbnede et helt nyt marked for nordiske erhvervsdrivende. Efterspørgslen efter hjemmevante varer og læger, frisører og andre, der talte samme modersmål, var hos nytilflytterne stor, og det ønske imødekom mange ved at åbne diverse skandinaviske butikker på Kysten. En tandlæge var der dog ikke. Ikke før tilfældigheder i 1986 bragte Keld og Jette Overgaard til Andalusien.

Oprindeligt havde de ønsket at supplere deres klinik i København med en lignende i Sydfrankrig, men den drøm måtte begraves, da lokale tandlæger modsatte sig konkurrenter udefra. Håbet om et udenlandseventyr blev derfor parkeret, lige indtil Keld på sin fødselsdag i januar ved et sammentræf faldt over en hyggelig lejlighed i Los Boliches.
”Jeg kom helt tilfældigt forbi lejligheden her og gik indenfor for at høre mere om den. Jeg fandt en spansk sælger og begyndte at snakke engelsk til ham, da han pludselig svarede mig på dansk,” fortæller Keld. Sælgeren, der viste sig at være gift med en dansker og havde boet i Danmark mange år, endte efter lidt snak med at invitere på bar samme aften. Her blev Keld præsenteret for Armando Suarez, en spanier med svensk tandlægeuddannelse, der ønskede at starte som tandlæge på Kysten. ”Han var lige det, vi behøvede for at starte en klinik hernede. Så vi købte lejligheden og indrettede den til tandlægepraksis,” beretter Keld, som derefter hver fjortende dag pendlede mellem København og Clínica Dental Escandinava i Los Boliches. Interessen for en skandinavisk tandlæge viste sig hurtigt enorm, og siden har kalenderen været fuldt booket.
”Før tog folk helt til Gibraltar for at komme til skandinavisk tandlæge, så vores ankomst var for mange kærkommen. Rygtet løb fra mund til mund, og patienterne kom egentlig lidt af sig selv,” husker Keld.

Kopi af nordiske forhold
Den spanske tandlægeuddannelse er i dag fuldt på højde med de skandinaviske, mener Keld, der selv tidligere har været med til at lave et kompendium til den spanske uddannelse. Sådan forholdt det sig dog ikke, dengang Clínica Dental Escandinava meldte sig på markedet. Her var spanierne ifølge Keld et godt stykke bagud både rent uddannelses- og udstyrsmæssigt, og det var også med til at skubbe patienterne i armene på den skandinaviske tandlægeklinik. For målet her har hele tiden været at lave en tro kopi har praksissen i København. Og det går man så meget op i, at hver gang, der skal opsættes en unit (en tandlægestol med tilbehør), får man fløjet de samme installatører til Spanien, som man benytter i Danmark. I princippet skal man kunne give en hvilken som helst medarbejder i Clínica Dental Escandinava bind for øjnene og transportere personen til klinikken i København, hvor han eller hun så skal kunne gå direkte ind og fortsætte sit arbejde.
”Det er vigtigt for os at holde samme høje niveau, som de gør i København. Vi lægger stor vægt på hele tiden at have det bedste og nyeste udstyr, så patienten kan få den optimale behandling. Det ville være dumt andet, når vi nu har valgt at give garanti på vores behandlinger”.

Et 25 år langt højdepunkt
Selv om Keld tænker længe og tydeligvis gør sig umage, kan han ikke komme i tanke om noget som helst negativt ved hans lange engagement på Costa del Sol.
”Det har været en rigtig, rigtig god oplevelse hele vejen igennem. Vores patienter er meget positive, og vi føler lidt, vi er blevet venner med dem,” fortæller Keld, som er på fornavn med hver og en af sine patienter.
Selv om klinikkerne i både Los Boliches og København går godt og tæller henholdsvis 14 og cirka 20 ansatte, er der ingen planer om at udvide forretningen på Kysten. Måske når datteren Sandra og svigersøn og partner Anders Larsen i fremtiden tager over. Men ikke nu. Nu er én klinik i Spanien nok.
Clínica Dental Escandinava holder i anledning af jubilæet reception for patienter og venner fredag den 11. november mellem kl. 14 og kl. 17 på Chiringuito Andalucía Playa på Paseo Marítimo i Los Boliches. Du kan desuden stemme til klinikkens valg og være med i konkurrencen om 10 luksustandbehandlinger. Læs mere på www.clinicdental.eu, eller stem direkte på mail til info@clinicdental.eu med navnet på din favorit.

Pulserende valgkamp
Det er ikke kun jubilæet, man i øjeblikket ser frem til hos Clínica Dental Escandinava. I forbindelse med fødselsdagen skal klinikkens bedste medarbejder kåres – og det bliver i bedste valgkampsstil. Personlige slogans, valgplakater og –programmer for hver af de 12 kandidater ligger nu klar til at erobre så mange stemmer som muligt i jagten på den ærefulde titel som valgvinder og Clínica Dental Escandinavas bedste medarbejder. Alle kan stemme, og 10 heldige vælgere belønnes med en luksustandbehandling. Du kan læse mere om de 12 kandidater på www.clinicdental.eu eller afgive dine stemme på mail til info@clinicdental.eu med navnet på den mest værdige vinder i dine øjne. Yderligere kan du afgive din stemme på klinikken.

Værd at vide om Clínica Dental Escandinava:
• Som de måske eneste på Kysten tilbyder Clínica Dental Escandinava alle mulige tandbehandlinger – og det er til gennemsnitligt halv pris i forhold til i Norden, vurderer Keld.
• De største indgreb, klinikken foretager, er indsættelse af implantater til fulde broer over- og undermund, som erstatter en aftagelig protese.
• Klinikken benytter ikke importerede parallelimplantater.
• Alle behandlinger er kvalitetsstemplede og fuldt godkendte i Danmark.
• Klinikken giver garanti på alle behandlinger.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa