Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Billedtekst: Landmænd i Almería utilfredse over at provinsen ikke inkluderes.

Højhastighedstog til gods på tværs af Spanien

EU planlægger at anlægge en togbane til højhastighedstog med gods, som skal gå fra Zaragoza til Algeciras. Meningen er at få transporten af gods væk fra landevejene og op på togene, som er en billigere transportform, der desuden skaber mindre forurening og færre ulykker.
Fra Zaragoza skal banen forbindes med en linje til Frankrig, og mod syd skal den gå via Madrid, Córdoba og Bobadilla, lidt nord for Málaga, ligesom den undervejs får forbindelse med en bane fra østkysten, bl.a. Cartagena, for til slut at ende i havneområdet i Algeciras.
Projektet er ansporet af lobbyen Ferrmed, som også ønsker at lade banen gå helt til de skandinaviske lande.
Nu er landmænd i Almería dog bekymrede over, at provinsen bliver forbigået. Man mener, at togbanen bør inkludere den østlige provins, da man ellers frygter at sakke bagud med hensyn til eksport af fødevarer. Ministeriet for offentlige arbejder (Fomento) forsøger at overbevise EU, ligesom man fra Junta de Andalucía skubber på for at få Almería inkluderet i den nye togbane.
EU træffer den endelige afgørelse omkring banens præcise omfang i september. Det vides endnu ikke, hvornår det store projekt skal påbegyndes.Codex Calixtinus fra det 12. århundrede anses som de første guidebøger til Pilgrimsruten.

Uvurderlige bøger stjålet fra katedralen i Santiago de Compostela

En uvurderlig bogsamling fra det 12. århundrede er forsvundet fra katedralen i Santiago de Compostela. Bøgerne, Codex Calixtinus, formodes at være blevet stjålet.
De befandt sig i en sikkerhedsboks inde i katedralen, men tirsdag aften fandt man nøglerne i skabets lås, bøgerne var forsvundet og er nu meldt stjålet.
Codex Calixtinus består af fem bøger og to bilag, som tilsammen menes at udgøre den første samling af guidebøger til pilgrimsruten, Camino de Santiago. Samlingen blev kun vist frem ved specielle lejligheder som f.eks. pavens besøg i november. Den anses som uvurderlig, og er ikke forsikret.
Eksperter er ikke kun bekymrede over selve tyveriet, men også over, hvorvidt tyvene forstår at tage vare på bøgerne. For meget fugt kan løsne siderne, mens lys nemt kan ødelægge bøgernes farverige illustrationer.Den underskudsgivne sporvognsbane gives kunstigt åndedræt.

Lukning af sporvognsbanen i Vélez-Málaga udsat

Sporvognsruten mellem Vélez-Málaga og Torre del Mar stod til at skulle lukke i går, men i sidste øjeblik besluttede det privatejede selskab, Travelsa, der driver ruten, at udvide tidsfristen til foreløbig den 25. juli.
Det giver kommunen, der skylder Travelsa over to millioner euro, endnu nogle dage til at finde en løsning på problemet.
Byrådet håber stadig, at Junta de Andalucía vil træde ind og forhindre lukningen, ligesom der arbejdes på en plan, som skal gøre ruten mere rentabel.


Ophavsrettens vagthunde beskyldt for korruption

Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) er en magtfuld sammenslutning af forfattere og udgivere, hvis opgave er at vogte ophavsretten til bøger og andre tekster. Men tilsyneladende har organisationen, Spaniens største sammenslutning for beskyttelse af copyright, selv haft behov for at blive vogtet.
For få dage siden foretog omkring 50 betjente fra Guardia Civil en storstilet razzia i organisationens hovedkontor i Madrid samt på 16 andre adresser i hovedstaden. Razziaen blev beordret af højesteretsdommer Pablo Ruz, skriver El País. Politiet, som har fulgt organisationens arbejde siden 2007, ledte efter beviser på en mistanke om korruption, som skulle involvere fire af SGAE’s ledelse, inklusiv bestyrelsesformanden Eduardo Bautista, også kendt som Teddy, og tidligere bestyrelsesmedlem og nuværende direktør for den digitale afdeling, José Luis Rodríguez Neri.
Den digitale afdeling, kaldet Sociedad Digital de Autores y Editores (SDAE), blev oprettet i 2000 for blandt andet at beskytte internet-udgivelser.
Neri skulle i årene fra 2003 til 2009 have kanaliseret store summer, sandsynligvis flere millioner euro, fra SDAE til privatejede selskaber. Det gælder især firmaet Microgénesis, der er ejet af Neri selv, hans hustru, svigerinde og andre forretningspartnere. Microgénesis, der udviklede programmer til beskyttelse af tekster m.v. på internettet, mistænkes for at have faktureret SDAE for ydelser, der aldrig blev udført.
De mistænkte er anholdt og anklaget for bl.a. underslæb og bedrageri. Neri er mistænkt for at være hjernen bag korruptionen, men eftersom bestyrelsesformand Teddy Bautista udpegede Neri som ansvarlig for SDAE og selv har overset samtlige projekter, formodes han at have deltaget i svindelen.Brandene ødelagde 574 hektarer.

Skovbrande på Mallorca under kontrol

Det lykkedes i går brandvæsnet at få de to skovbrande på Mallorca under kontrol.
Skovbrandene har sammenlagt ødelagt omkring 574 hektarer, informerer RTVE.
Den ene, der berørte kommunerne María de la Salut, Santa Margalida, Muro og Llubí, har afbrændt 374 hektarer, mens den i Artà har ødelagt 200 hektarer.
10 brandslukningsfly og helikoptere samt 150 brandfolk deltog i slukningen af de to skovbrande.


9.000 nye planter i Marbella

Marbellas byråd har besluttet at plante 9.000 nye træer og andre vækster i kommunen.
De skal fortrinsvist plantes i den gamle bydel i Marbella, San Pedro og Puerto Banús samt langs kommunens strandpromenader.
Udplantningerne er allerede i gang, og kommunen forventer at afslutte arbejdet i september.


Tom Jones giver koncert på Puente Romano

Den walisiske smørtenor Tom Jones kan den 18. august opleves i Marbella, nærmere betegnet på Hotel Puente Romanos tennisklub.
Dørene åbnes kl. 20.00, koncerten starter kl. 22.00. Entreer kan bookes på tlf. 902 150 025 eller www.elcorteingles.es.

Læs flere nyheder her…


¿Qué pasa? – de kommende dage

Benalmádena
Tivoli World
Tivoliet i Arroyo de la Miel er åbent hver dag kl. 17.00 – 01.00.

Frigiliana
Indtil 9. september
En kollektiv sommerudstilling kan ses i Galería Krabbe. Se mere på www.galeriakrabbe.com.

Fuengirola
8. juli kl. 22.30
Miguel Poveda giver koncert på Castillo Sohail. Entré fra 32,50 euro på www.malagaentradas.com.

Málaga
Indtil 2. oktober
Cherchez la Femme er titlen på en udstilling af graveringer af Picasso, der kan ses i museet Fundación Picasso på Plaza de la Merced. Mere info på www.fundacionpicasso.es.

Musikfestival Terral 2011 på Teatro Cervantes
Årets musikfestival i provinshovedstaden byder på følgende koncerter:
ּ8. juli: Christina Rosenvinge
ּ9. juli: Pablo Milanés
ּ10. juli: Mísa
ּ13. juli: Yemen Blues
ּ14. juli: Mavis Staples
15. juli: Niña Pastori
For yderligere info tjek www.teatrocervantes.com.

Marbella
Indtil 7. august
Værker af Joan Miró (Serie Mallorca) udstilles i Museo del Grabado Español Contemporáneo i den gamle bydel.

Indtil 15. juli
Island er navnet på en udstilling af fotografier og akvareller fra østaten, foreviget af Mónica Sánchez Robles, som kan ses i Centro Cultural Cortijo Miraflores.

9. juli kl. 19.00
Koncert med fire forskellige pop-rock artister, som under titlen Ecofest spiller for en mere miljøvenlig verden. Arrangementet finder sted på Playa del Penillo. Entré fra 20 euro. Læs mere på www.ecofest.com.

Nerja
12. – 16. juli
Musikfestivalen i grotterne, 52 Festival Cuevas de Nerja, byder på følgende.
12. juli: Flamenco musik og dans med Compañía Rocío Molino.
13. juli: Noa, musik fra hele verden.
14. og 15. juli: Spansk dans med Compañía Aida Gómez.
16. juli: Málagas Filharmoniske Orkester spiller klassiske værker.
Se mere på www.cuevanerja.com.

Mijas
9. juli kl. 20.00
Hestevæddeløb på Hipódromo Costa del Sol. Entre 5 euro, børn gratis. Dørene åbnes kl. 21.00.

Sotogrande
Hver weekend
Er der poloturneringer på Santa María Polo Club. Flere detaljer fås på www.santamariapoloclub.com.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa