Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Kris Stadsgaard har kontrakt med Málaga CF til 2014.

Stadsgaard bliver måske alligevel i Málaga

Det ser nu ud til, at vi alligevel kan glæde os over at have en dansk fodboldspiller i Málaga, da Kris Stadsgaard ifølge Diario Sur, på trods af forlydender om det modsatte, også spiller næste sæson i Málaga CF.
Klubbens ledelse skal have insisteret på, at den danske spiller ikke skifter klub. Det var ellers hans ønske at skifte til FCK, da den spanske klub har indkøbt flere store spillere, heriblandt Ruud van Nistelrooy, Jérémy Toulalan, Martin Demichelis og Joris Mathijsen, hvorfor Kris har frygtet, at han vil komme til at tilbringe for megen tid på bænken. Men klubben og træner Manuel Pellegrini lader altså til fortsat at ville satse på danskeren.


Alfredo Pérez Rubalcaba vil nu koncentrere sig om valget i 2012.

Rubalcaba træder tilbage som indenrigs- og vicestatsminister

Alfredo Pérez Rubalcaba har meddelt, at han træder tilbage fra sine poster som indenrigs- og første vicestatsminister. Meddelelsen kom i weekenden under hans officielle udnævnelse til PSOE’s kandidat til statsministerposten, og efter flere ugers spekulationer om, hvorvidt han ville fortsætte i regeringen eller bruge alle kræfter på valgkampen frem mod valget i marts 2012.
Statsminister José Luis Zapatero forventes senere i dag eller i morgen at offentliggøre, hvem der skal overtage Rubalcabas poster i regeringen.

Den nye strategi

PSOE ligger i alle meningsmålinger langt efter oppositionspartiet PP. Flere undersøgelser viser, at 14 procentpoint flere vælgere ville stemme på det konservative end på det socialistiske parti, hvis der var valg nu.
Alfredo Pérez Rubalcaba forsøger derfor at tage afstand til den nuværende statsminister, José Luis Zapatero, der tillægges en stor del af skylden for det økonomiske uføre, og med en ny strategi genvinde noget af det tabte terræn.
Han var allerede tidligere trukket længere til venstre ved at udtale, at bankerne bærer den største del af skylden for krisen, som han vil have dem til at tage ansvar for, og under sin tale i weekenden – sin første som officiel kandidat – sagde han, at også landets mest velhavende er medskyldige, og advarede samtidig om skattestigninger for denne del af befolkningen. Den 60-årige statsministerkandidat fra Cantabrien vil ellers fokusere på beskæftigelsen, som, han mener, aldrig vil vende tilbage til de gyldne tider i byggebranchen, men at Spanien i stedet skal skabe arbejdspladser indenfor vedvarende energi, miljø og omsorg for den ældre og svagere del af befolkningen. Derudover slog han et slag for ligestilling, EU og mere demokrati, men udlod det sædvanlige angreb på de konservative, som han omtalte som ”ikke fjender, men modstandere”, hvilket, mener El País, var en tilkendegivelse af 15M-bevægelsen, der netop har demonstreret mod topartisystemet, hvor de to ledende partier konstant har fokuseret deres kræfter på gensidige, enerverende angreb, i stedet for at forsøge at løse landets mangfoldige problemer.


Helitts første, nymalede fly.

Nyt andalusisk luftfartselskab på vingerne

Et nyt andalusisk selskab letter til efteråret. Helitt Líneas Aéreas har ifølge La Opinión de Málaga ambitioner om at blive et førende flyselskab ikke kun i Andalusien, men også på det nationale og det internationale marked.
Starten bliver dog mere ydmyg, da flåden foreløbig tæller tre fly af typen ATR 72, der hver har kostet 14 millioner euro og har plads til 66 passagerer. Selskabet planlægger at udvide flåden med yderligere to fly i starten af 2012.
Det er ikke første gang, at nogen forsøger sig med et regionalt selskab. Sidste gang var det Andalus Líneas Areás, der fløj for første gang i februar 2009, men allerede måtte lukke i juni 2010.
Det ny flyselskabs ejere, brødrene Pizarro Gómez, er dog optimistiske. De har endnu ikke offentliggjort, hvilke ruter selskabet skal flyve, kun at det har base i Málaga.

Fartnedsættelse på den farlige kystvej N-340

Den maksimale fartgrænse på kystvejen N-340 mellem Faro de Calaburras og La Cala de Mijas er blevet sat ned fra 100 til 80 kilometer i timen.
Målet er at reducere antallet af ulykker på strækningen, der er én af landets farligste, hvilket specielt skyldes de utallige tilkørsler fra urbanisationer m.v. Nye skilte er allerede på plads, og eftersom der denne gang ikke er tale om klistermærker på den tidligere fartgrænse, som vi for nyligt har oplevet det på motorvejene, regnes den nye fartgrænse for permanent.


Kampagnen skal gøre alle mere miljøbevidste

Genbrug også på strandene

Mancomunidad de Municipios de la Costa del Sol Occidental, der bl.a. varetager afhentning af affald og genbrugsmaterialer i kommunerne vest for Málaga, har lanceret en kampagne, der skal gøre os mere bevidste om miljøet. Kampagnen startede den forgangne weekend i Torremolinos, og flytter senere til Fuengirola (14. – 17. juli), Mijas (21. – 24. juli), Marbella og San Pedro (28. – 30. juli), Manilva (11. – 14. august), Istán (15. – 17. august) Ojén (19. – 21. august) og Casares (22. – 24. august).
Der arrangeres forskellige aktiviteter og konkurrencer for børn, som skal få alle aldersgrupper til at sortere affald og smide det i de forskellige containere.


David Ferrer sikrede Spaniens plads i semifinalen

Den spanske armada i semifinalen

Det spanske Davis Cup-hold for mænd vandt i går over USA med 3-1, på trods af at holdet var rejst til Austin i Texas uden verdens næstbedste spiller, Rafael Nadal. Mallorcaneren havde besluttet at bruge tiden til at lade batterierne op og være klar til US Open. I hans fravær brillerede i stedet David Ferrer (nummer seks), der i en over fire timer lang duel mod Mardy Fish endelig vandt 7-5, 7-6, 5-7, 7-6.
Det var første gang, at spanierne vandt over amerikanerne på udebane. Den spanske tennisarmada er dermed klar til semifinalen, der skal spilles mod Frankrig den 16. – 18. september.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa