Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Statsminister Zapatero modtager Hillary Clinton på La Moncloa.

Stadig store udfordringer for Spanien

Da USA’s udenrigsminister, Hillary Clinton, fredag og lørdag var i Spanien for at mødes med kong Juan Carlos, statsminister José Luis Zapatero, udenrigsminister Trinidad Jiménez og oppositionsleder Mariano Rajoy (PP), havde hun debatter omkring missionerne i Afghanistan og Libyen, krisen i Mellemøsten og Nordafrika samt situationen i Cuba og Venezuela på dagsordenen.
Clinton takkede som ventet de spanske ledere for landets bidrag til fredsmissionerne i Afghanistan og Libyen.
Den økonomiske situation blev dog også vendt, og Clinton roste statsministeren for sine mange, drastiske nedskæringer i de offentlige udgifter, men sagde ligeledes, at landet stadig står overfor mange udfordringer, og hun anbefalede ham at fortsætte og at have tålmodighed trods manglende umiddelbare resultater.
USA’s bekymring over den spanske økonomi er ikke noget nyt. I maj 2010 kontaktede præsident Barak Obama Zapatero og anbefalede ham at indføre en række besparelser, der senere samme måned blev ført ud i livet. Den amerikanske regering er naturligvis bekymret for den effekt, som en forværring af den prekære situation i euro-zonen ville have på den amerikanske økonomi.
Under en pressekonference nægtede Clinton, at hendes møde med Rajoy havde nogen symbolsk betydning, bortset fra at hun altid mødes med oppositionen på sine udenlandsbesøg.
Det var kongens første officielle møde, siden hans knæoperation sidste måned.

Kvinde fra Mijas risikerer 20 års fængsel for at have slået sin mand ihjel

En jury skal i dag afgøre, hvorvidt en kvinde fra Mijas slog sin mand ihjel, skriver Diario Sur.
Hun er anklaget for i maj 2009 at have stukket sin mand tre gange med en kniv, da han lå og sov i parrets lejlighed i en urbanisation i Mijas. Hun stak derefter
af, mens han lykkedes at komme ud af lejligheden og ned på gaden, hvor han dog døde af kvæstelserne.
Bliver hun dømt skyldig, risikerer hun op til 20 års fængsel.


Sværdfisk med kviksølv.

Rapport om tungmetaller i fisk holdt hemmeligt

Miljøministeriet har gennem syv år hemmeligholdt resultaterne af en undersøgelse omkring indholdet af kemikalier i fisk, afslører El País.
Sagen drejer sig om sværdfisk og makohaj (sælges som cazón), som ifølge en undersøgelse foretaget i december 2003 af havforskningsinstituttet Instituto Español de Oceanografía (IEO) indeholder meget mere kviksølv end det tilladte milligram per kilo fisk, ligesom sværdfisken havde for højt et niveau af cadmium.
IEO havde undersøgt 90 forskellige fisk og skaldyr, som alle spises i Spanien. De pågældende fisk kommer fra Atlanterhavet og det Indiske Ocean.
Miljøministeriet havde gennem årene fastholdt, at der var tale om en ”intern rapport”, selvom en international aftale byder, at offentligheden skal have adgang til denne slags informationer. Miljøorganisationen Oceana beskylder ministeriet for at have hemmeligholdt rapporten af frygt for, at den ville skade fiskeindustrien. Miljøminister Rosa Aguilar har udtalt, at man gennem alle disse år var af den overbevisning, at undersøgelsens resultater skulle sendes til EU, som så skulle beslutte, hvorvidt de skulle offentliggøres eller ej. Højesteret har dog beordret rapporten udleveret til organisationen, der nu har offentliggjort resultaterne. Sundhedsministeriet har foreløbig anbefalet, at børn under tre år samt gravide ikke spiser sværdfisk eller haj.

Málaga-firma til Silicon Valley

12 firmaer fra Málaga forsøger at få en plads i verdens mest berømte teknopol, Silicon Valley i Californien. En plads der giver store muligheder og er en drøm for alle teknologer.
Nu kæmper 12 firmaer fra Málaga om en plads i dalen, og det ganske gratis. Málaga kommune har nemlig gennem Promálaga udskrevet en konkurrence, og med assistance fra eksperter fra Silicon Valley skal man vurdere, hvilket firma som har det mest innovative og rentable, teknologiske projekt.
Vinderen får et gratis kontor stillet til rådighed, ligesom kommunen betaler for marketing af produktet samt rådgivning.

Dobbelt nederlag

Rafael Nadal tabte ikke kun finalen i går mod Novak Djokoviç på Wembley, men må fra i dag også se sig degraderet til en andenplads på verdensranglisten.
Mallorcaneren havde selv spået, at hans serbiske modstander var favorit til at vinde i år, og det var måske denne forudanelse, der fik spilleren, der ellers altid jagter samtlige bolde, til flere gange at virke nærmest resigneret. Kun i det tredje set så vi Nadals normale spillestil, og resultatet blev 6-4, 6-1, 1-6, 6-3.
Det var Djokoviç’ femte sejr over Nadal denne sæson.

Barn på 14 måneder bidt ihjel af hund

Endnu engang er et barn blevet bidt ihjel af en hund. Denne gang er der tale om et kun 14 måneder gammelt barn, som i lørdags blev bidt i hovedet af den ene af familiens to hunde i hjemmet i Layos (Toledo), informerer El Mundo.
Den lille dreng befandt sig i armene på sin bedstemor, da hunden pludselig sprang op og bed ham formodentligt på grund af jalousi. Han døde seks timer senere under en operation på hospitalet.
Hunden er ikke én af de bandlyste racer.

Guitarfestival i Córdoba

Festival de la Guitarra de Córdoba starter i morgen og varer frem til den 16. juli. Her kan man opleve koncerter med Russian Red, ZZ Top og Vicente Amigo samt en lang række andre spanske og internationale artister og bands. Også Joaquín Cortés, som ses på billedet, er på programmet.
Læs mere på www.guitarracordoba.com.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa