Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Fælles trafikbødesystem i EU

Et nyt bødesamarbejde skal garantere, at EU-borgere, der overtræder færdselsloven i et andet EU-land, kan straffes efter det pågældende lands regler. Tidligere har det ikke været muligt at forfølge lovovertrædere i deres hjemland, men det skal den nye lov om trafiksamarbejde sørge for. Det nye system bygger på en elektronisk database, så alle køretøjer kan identificeres i ethvert EU-land.
I Spanien er cirka 5 % af alle trafikanter udlændinge, mens den samme gruppe står for 15 % af alle overtrædelser af færdselsloven.Kommunalvalg uden baskiske Sortu

Efter længere tids polemik omkring de nyskabte politiske parti Sortu i Baskerlandet, som er blevet kategoriseret som terrororganisationen ETAs højrehånd samt det ulovliggjorte politiske parti Batasunas stedfortræder, vedtog den spanske højesteret i går, at Sortu ikke kan få lov til at stille op til kommunalvalget den 22. maj. Højesterettens beslutning er taget ud fra bevismateriale fremlagt af politiet, og selvom Sortu i sine vedtægter tager kraftigt afstand fra ETAs voldelige handlinger, konkluderede højesteretten, at Sortu er en stedfortræder for det ulovlige Batasuna.
Beslutningen var dog ikke enstemmig, da tre højesteretsdommere valgte at stemme mod forslaget om at udelukke Sortu fra kommunalvalget.
Sortu har nu kun en sidste mulighed tilbage, nemlig at appellere sagen til El Constitucional, den højeste domstol i Spanien. Hvorvidt denne domstol beslutter at behandle appellen, er dog endnu ikke bekræftet.


Specialbehandling af turister i Marbella

I Marbella er man klar over, at konkurrencen om turisterne er stor. Efter flere års dårlig omtale er byen nu endeligt kommet på fode, og turisterne besøger nu igen byen. For at garantere en god behandling af turisterne har kommunen udgivet en video, der forklarer alle erhvervsdrivende, arbejdere og beboere i Marbella hvor vigtigt det er at behandle byens turister godt. José Luis Hernández, Marbellas rådmand for turisme, beder alle borgere i Marbella tænke over, at turisme ikke kun afhænger af en god infrastruktur men lige såvel af det serviceniveau, der tilbydes turisterne. Selvom Marbella internationalt set igen har opnået et godt ry, mener José Luis Hernández, at Marbella må stå sammen for at bibeholde og forbedre byens status hos turisterne.


Nu også Thyssen-museum i Málaga

I dag bliver det nye Museo Carmen Thyssen indviet i Málaga by. Med åbningen af det nye museum forventes Málaga by at opnå en høj kulturel status, og man regner med at 200.000 personer vil gæste museet hvert år, hvilket vil skabe en årlig omsætning på omkring 1,5 millioner euro. Initiativet er et samarbejde mellem Málaga kommune og baronessen Carmen Thyssen, og der er frem til år 2025 planlagt udstilling af hele 230 kunstværker på det over 7.000 kvadratmeter store museum.
Tirsdag til torsdag er entreen seks euro, fredag til søndag er entreen gratis, og mandag holder museet lukket. Åbningstiderne er kl. 10.00 – 20.00 (lørdag og søndag til kl. 21.00).


Læs flere nyheder her…

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.