Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Stor tilslutning til Libyen-aktion i kongressen

Statsminister Jose Luis Rodríguez Zapatero får stor tilslutning i kongressen til beslutningen om at sende fire jagerfly i aktion i Libyen, skriver El País.
I sin tale i går sagde han, at målet med aktionen er, at forsvare det libyske folk og ikke at vælte Gaddafi:
”Resolutionen har hverken til mål eller mandat til at vælte Gaddafi. Målet er at signalere, at han skal stoppe voldelige aktioner mod sit folk, og at det internationale samfund er villig til at gribe til våben for at standse ham,” forklarede Zapatero og lagde samtidig vægt på, at aktionen har FN-mandat og baserer sig på princippet i, at en stat har til formål at beskytte sine indbyggere. Hvis den ikke kan eller vil det, må den stoppes.
Oppositionslederen Mariano Rajoy bakker op om beslutningen, men udtrykker bekymring om aktionen, og lægger vægt på, at det er Zapateros beslutning og dermed hans ansvar. Lørdag startede den internationale koalition bombningen af Gaddafis styrker i Libyen, og opretholdelsen af den såkaldte “no-fly zone”, der skal holde Gaddafis fly og helikoptere på jorden.
Zapateros tale til kongressen kom, efter de spanske fly netop var hjemvendte efter deres anden patrulje i Libyen.


Kun en smule regn i Påsken

Påskens store spørgsmål er hvert år: Kommer der regn? De sidste par år har Påsken været præget af regnvejr, og mange optog i Málaga-provinsen er blevet aflyst til borgernes, turisternes og hotellernes store ærgrelse. Men vejrprognosen for Påskeugen, der er udarbejdet af to meteorologer fra Málaga, viser, at der er meget lille risiko for regn i Påsken, og at det kun ser ud til nogle få regnbyger Langfredag. Den specielle Påske-prognose omfatter i år dagene fra den 17.-24. april, men er blevet udarbejdet hvert år siden 1943, og har i det store hele ramt plet hvert år.8.000 færre kommunale bidragsydere

Den offentlige sygesikring mistede i februar i år 7.794 udenlandske bidragsydere. De seneste syv måneder har der været en konstant nedgang i antallet af udenlandske residenter tilsluttet sygesikringen, siger arbejdsmarkeds- og indvandringsministeren tirsdag.
De fleste udenlandske residenter tilsluttet den offentlige sygesikring betaler til det almene system – 1.134.974 personer bidrager. 197.992 personer bidrager som selvstændige.
Catalonien er den region med det største antal udlændinge tilknyttet sygesikringen med 22 procent af det totale antal udlændinge, mens Andalusien ligger længere nede i tabellen med 12 procent af alle indvandrere tilknyttet sygesikringen.


Vandforsyningen i Málaga-provinsen garanteret

Efter den regnfulde vinter er vandreservoirerne i Málaga-provinsen i gennemsnit oppe på 96% af deres kapacitet. Det er første gang i 13 år, at provinsen har haft så meget vand. Ifølge Remedios Martel fra Málagas miljøafdeling er Málaga-provinsen garanteret vand de næste to år, men opfordrer alle indbyggerne til fortsat at spare på vandforbruget, så der også er vand, hvis provinsen skulle opleve længere tørkeperioder, som det var tilfældet for et par år siden, hvor vi ikke fik regn i en meget lang periode.
De tre mest fyldte vandreservoirer er Guadalhorce, La Concepción og La Viñuela.


Stigende turisme i årets første måneder

I februar i år besøgte 2,8 millioner turister Spanien. Det er en stigning på 4,3% set i forhold til samme måned sidste år. Den positive udvikling er en fortsættelse af den gode start på året, hvor der også i januar var en stigning i antallet af turister.
De Kanariske Øer var det mest fortrukne turistmål i februar og stod for hele 32% af turisterne. Det svarer til en stigning på 18% eller 141.000 flere turister i forhold til samme måned året før. Størstedelen af turisterne var skandinaver og englændere.
I Andalusien har man dog ikke oplevet en tilsvarende stigning, her faldt turismen med 2,1% i februar. Årsagen er primært at færre englændere besøgte Andalusien i forhold til februar i 2010.
Håbet er imidlertid, at sommeren bliver særdeles god i år for turistbranchen på Costa del Sol, hvilket jo har en stor afsmittende effekt på resten af regionen. De høje forventninger skyldes dels uroen i Mellemøsten og strålingsfaren i Asien, som, ser det allerede ud til, får flere turister til at vælge Spanien som sommerferiemål.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa