Det danske magasin i Spanien

Skisæsonen er over os. De fleste skientusiaster ved, hvor vigtigt det er for kroppen at træne op til skituren, men de færreste ved, at det er lige så vigtigt at tage sig godt af kroppen, så snart man kommer ned fra pisten igen.

Efter en hel dag på ski er musklerne godt varme og mange muskler, man aldrig bruger i dagligdagen, har været på hårdt arbejde. De fleste suser af sted til ”Afterski”, som meget sjældent har noget med strækøvelser eller varme bade at gøre. Mit forslag til en sund afterski består af, at, når du kommer hjem fra pisten, gør du klar til en times kropsopmærksomhed, inden du tager til den traditionelle ”Afterski”.

Alle skisportsteder har som regel både swimmingpool, sauna, dampbad og terapeutiske spa. Min afterski-opskrift går ud på, at du starter med at gå barfodet i sneen. Gennem en hel dag har dine fødder været lukket inde i to hårde plastikstøvler uden mulighed for at bevæge sig eller afgifte, så at gå en kort tur barfodet i sneen tvinger dine blodkar i fødderne til at komme på arbejde. Ikke så meget mens du går i sneen, men derimod efter din snetur, for din krop vil nemlig kæmpe en kamp for at genvinde en normal temperatur i fødderne, og det sætter fut i blodkredsløbet i hele kroppen.
Derefter skal du i sauna eller i en terapeutisk spa, hvor du får opvarmet musklerne rigtig godt, og er du i en spa, får du også masseret alle musklerne godt igennem. Og så er du klar til at tage på den traditionelle ”Afterski”.

Skulle du dagen efter have ondt i kroppen, skyldes det dels, at du har brugt muskler, du ikke er vant til at bruge, men også at der er ophobninger i musklerne af mælkesyre, som du har brug for at komme af med. Opskriften er, at du først strækker igennem der, hvor du kan mærke, at kroppen har brug for det. Dernæst skal du aktivere kroppens egne udskillelsesprocesser og det gør du ved skiftevis at udsætte kroppen for kulde og varme.
Så ”kuren” lyder på først blive skyllet over af en varm bruser, derefter i sauna og blive varmet godt igennem, ud og tage en kold skylle (eller en tur ud i sneen for de rigtig friske) og så afslut i en terapeutisk spa, hvor alle muskler bliver masseret godt igennem.
Den ”kur” kan løsne selv de mest genstridige ophobninger. Og husk i øvrigt at drikke 30 ml vand pr. kilo, du vejer – og at du skal drikke ekstra, når du bruger Hydroterapi. På den måde understøtter du din krop i udskillelsen af de ophobede giftstoffer. God skitur!

For yderligere information og rådgivning om hydroterapeutisk spa, kontakt AquaPool Spa på 952 927 811.

Af Pernille Damore

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.