Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I denne måned er emnet slingbox, hvad er det, hvordan gør man og hvad kan det bruges til?

Hvad er en Slingbox?
En Slingbox er en lille kasse, der på bagsiden har forskellige ind- og udgange.
Den primære udgang er Ethernetporten, som kobles til din internet router, og den primære indgang er antenneindgangen. Den nye version af Slingbox Pro har flere indgange end tidligere modeller, og bl.a. også en indgang til indhold i High Definition.
Princippet er det samme, uanset hvilken port du benytter. Slingboxen fodres med et signal, som den så deler gennem Ethernetporten, først og fremmest til dit netværk, men også ud på internettet, hvor du dermed kan se dine fjernsynsprogrammer i udlandet.
For at få adgang til dine tv-kanaler eller andre kilder installeres et stykke software på den computer, som skal have forbindelse til Slingboxen. I softwaren indtastes en ID-kode, som er helt unik for hver enkelt box, og det kodeord som er defineret på netværket, hvor boxen er tilsluttet.
Gennem en database finder man automatisk frem til boxen, og vupti så er der hul igennem. Takket være en intern tuner kan man sågar indkode og skifte imellem alle de kanaler, man har derhjemme, mens man er på ferie.Med slingboxen følger nemlig en slags infrarød opfanger, som kan placeres foran fx en digital set top boks. På den måde bliver det nu muligt, på afstand, at styre apparatet rent fysisk, som havde du siddet foran det med fjernbetjeningen i hånden. I softwaren får man en virtuel fjernbetjening frem, og de mest almindelige funktioner kan nu styres. Det skal i den forbindelse siges, at man ikke kan skifte kanal på ferien, uden at apparatet også vil skifte hjemme i stuen. Altså, kun én seer ad gangen. Det her er altså ikke en løsning til at dele et TV-signal på flere computere samtidig eller i netværk. I forbindelse med softwaren skal det nævnes, at der også er lavet en version til mobiltelefoner.

Hvad med kvaliteten?
Flere ting spiller ind her. Når man streamer et signal ud på internettet, er man først afhængig af upload-hastigheden for at sende signalet ud, og sidenhen download-hastigheden for at hente det ned igen. Signalet bliver udsat for en masse undervejs, og et analogt kabel-tv-signal er det ikke nødvendigvis for godt til at starte med. Tager man mulighederne i betragtning, er det trods alt ganske imponerende. Du får adgang til at alle dine tv-kanaler overalt på kloden, og du kan sågar skifte imellem dem, som du kan på dit tv derhjemme. Kvaliteten er svingende, men i forhold til at det er live, er det lettere at acceptere. På netværket hjemme er kvaliteten dog anderledes god, og man kan snildt tage en bærbar med sig rundt i huset og bruge den som en ekstra tv.
Det vil sige, at du skal have en god upload og download linje, for at det fungerer rigtig godt ”ude i verden”, men idet internethastigheder ikke er så dyre længere, så det kan vel nok accepteres.

Konklusion
Vores konklusion er, at det er en smart løsning, især hvis man bevæger sig rundt i verden eller bor i udlandet noget af året. Det er ikke svært at sætte op, og der medfølger i øvrigt glimrende manualer til opsætningen af systemet. Så er du i udlandet og savner din sædvanlige TV-avis, sporten etc., kan du få det via en Slingbox.

Venlig hilsen Rune og Kim
My Security Center
www.mysecuritycenter.com

Af My Security Center

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa