Det danske magasin i Spanien
Sommer-retter i farver

Grilltiden er over os og der dufter af stegte bøffer, pølser og sardiner langs hele kysten. Alle (næsten) kan finde ud af at grille, så lad dig inspirere til herligt tilbehør, og nyd enkel mad af gode råvarer sammen med familie og venner på terrassen.

Farverig kartoffeltortilla (til 4 pers.)
600 g små, faste kartofler
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
4 æg
½ l mælk
1 tsk revet muskatnød
2 tsk groft salt
1 tsk kværnet peber
50 g parmesanost
8 skiver Jamón Ibérico

Kog kartoflerne let møre i saltet vand. Afkøl og skær i tern. Skær peberfrugt, rødløg og hvidløg i tern. Rist grøntsagerne i olie et par minutter. Pisk æg og mælk sammen og krydr med muskat, salt og peber. Hæld massen over grøntsagerne i panden (en pande uden plastikhåndtag, så den kan gå i ovnen) og steg tortillaen i ca. 15 min. ved middel varme. Høvl parmesan over og stil panden med tortillaen i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader. Tjek om tortillaen er færdig ved at stikke en gaffel ned midt i den. Den skal være fast. Læg skinken på en bageplade og bag den i ovnen på næstøverste ribbe ved 180 grader i 5-10 minutter – eller til skinken er sprød.

Chili-tomatrelish
10-12 små blommetomater
2 tsk olivenolie
1 frisk rød chili uden kerner
4 skalotteløg
50 g sukker
4 spsk mild eddike
salt og kværnet peber

Skær tomaterne i tern og steg dem i olie sammen med hakket chili og grofthakkede skalotteløg. Tilsæt sukker og eddike. Lad relishen simre, indtil den har en konsistens som tyk syltetøj, og krydr med salt og peber.

Skær tortillaen i passende stykker og anret med den sprøde skinke og relish. Server en grøn salat til.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.